Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ahoj holky, můžete mi někdo říct, kolik stojí zhruba plinky pro miminko měsíčně? nemám vůbec představu.
Děkuji
Záleží, co chceš používát, malé mimi přebaluješ cca 8× denně, jednorázová plenka stojí cca 4Kč. Pampers Premium Care ti za měsíc pročurá tak tisícovku odhadem, když se spokojíš s obyčejnějšími, tak míň. Jestli látkovky, tak tam je větší iinvestice na začátku, ale pak zas už jenom pereš a to stojí celkem málo ![]()
Podle stáří miminka, podle druhu plenek…My máme 14-ti měsíčního, nevím kolikárt denně přebaluju, ale kupujeme tak 3 baílky na měsíc - vždy v akci - takže tak kolem 700,–.
Když byl ale mimino, bylo to určo víc - za prvé kadil x krát denně (dnes už jen jednou), za druhé při rozbalení a nasazení čisté vždy začal čůrat, takže jsem musela dát zas novou…Dokonce si pamatuju, že když mu byl týden, padly na jedno přebalení i 4 pleny
(protože jsem byla střevo) ![]()
nám třeba pampersky nevyhovují, nejraději máme babylove z DM, z těch není opruzený, a balík od 4-9 kilo stojí 170kča je jich tam 50, mám na den tak min. 12 plínek, nerada ho nechávám v počuraný a tak přebaluju asi častěji.. potřebuju cca 8 balíků za měsíc to je 1360 kč měsíčně
xangel87 píše:
Podle stáří miminka, podle druhu plenek…My máme 14-ti měsíčního, nevím kolikárt denně přebaluju, ale kupujeme tak 3 baílky na měsíc - vždy v akci - takže tak kolem 700,–.
Když byl ale mimino, bylo to určo víc - za prvé kadil x krát denně (dnes už jen jednou), za druhé při rozbalení a nasazení čisté vždy začal čůrat, takže jsem musela dát zas novou…Dokonce si pamatuju, že když mu byl týden, padly na jedno přebalení i 4 pleny(protože jsem byla střevo)
jj,malej jich taky jako mimino spotřeboval víc,i 15 za den,hodně kadil a čůral,kolikrát jsem ho přebalila,a než sem ho oblíkla byl znova pokaděnej.
Kupovali jsme jen v akci,jinak by se to nedalo.
Přesné číslo opravdu nevím.
je to hoooodně individuální. Záleží jak často jsi ochotna přebalovat. jestli koupíš levné plínky (a jestli vůbec tvému dítěti sednou) a nebo ty nejlepší. Papírové nebo látkové… atd
Já látkuju a odhadem jsem utratila tak zhruba 15 tis za plínky zatím. I když nakupovat uvážlivěji, tak to bude míň, třeba 10, ale zase se mi ty „horší“ kousky hodí na chalupu, abych nemusela tahat kufr plen. A čekám druhé a to bude už výrazná úspora. Pochopitelně sem a tam něco koupím, ještě není jisté, kdy se syn odplenkuje, něco se opere… ale rozhodně už to nebudou takové částky, jako teď
Myslím že do 1000 kč se měsíčně vejdeš i s ubrouskama, v jakémkoliv věku dítěte.Pokud řešíš peníze, tak koukej po akcích, třeba Tesco dělá na ty své akce.
V albertu mají asi nejlacinější plínky euroshopper, balík cca 124 Kč… Naštěstí nám vyhovují …to s epak dobře nakupuju- stejně i jejich ubrousky.euroshopper
kasandra7 píše:
ahoj holky, můžete mi někdo říct, kolik stojí zhruba plinky pro miminko měsíčně? nemám vůbec představu.Děkuji
Ahoj. Záleží na věku miminka a typu plenek (a pak taky na rodičích, jak často přebalují). My teď dáme za plíny měsíčně cca 150Kč (2 plíny denně, jedna plína za necelé 3 Kč - kupujem Babylove z DMka velikost 4).
Novorozeně má spotřebu mnohem větší (cca 10 plenek denně), ale zase ve stejné značce vyjdou menší plíny levněji.
hkac píše:Novorozeně má spotřebu mnohem větší (cca 10 plenek denně), ale zase ve stejné značce vyjdou menší plíny levněji.
Hm… moje batole má pořád spotřebu 12 plínek na den
![]()
byron píše:
V albertu mají asi nejlacinější plínky euroshopper, balík cca 124 Kč… Naštěstí nám vyhovují …to s epak dobře nakupuju- stejně i jejich ubrousky.euroshopper
A kolik jich v balíku je?
plínky pro vikiho mě teď aktuálně vyjdou cca na 500 měsíčně - využívám kuponky z DM a kupuji ve slevách. používám Huggies, tesco a pampers.