Kolik stojí plínky měsíčně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PetkaK
29.12.11 19:23

Malá vydrží v suchu klidně 2-3-4h - kontroluju jí látkovku po půl hodině, když je suchá jde na nočník, když je trošku mokrá, sundám jde na nočník dám novou. Někdy je v plíně opravdu jen učurnuto (už trochu poznám kdy čůrá, zeptám se jí, kývne hlavou a jdeme na nočník), zbytek jde do nočníku. To jí mám dát znovu tu trošku mokrou plínu? Když už je špinavá? Ani pamepersku když je trošku mokrá nedám znovu.

Jak jsem psala, když jsme teď byli 13 dní mimo, nechodila na nočník vůbec, při každém pokusu o posazení řev a řev. Takže jsem prostě přebalovala při každém chemické zápachu z plíny - a to i tehdy pokud tu plínu měla 5minut a já cítila že se vyčůrala.

• Citovat
  • Upravit
6555
29.12.11 19:46

Schválně jsem si to spočítala - dávám kolem sedmi plen denně.A přijde mi to akorát.Navíc čůrání vychytávám po rozbalení pleny - malej se do nívětšinou ještě znova vyčůrá.
4 pleny jsou sakra málo - to by totiž znamenalo, že čůrá fakt jen 4krát denně, což je pěknej nesmysl.
A přebaluju i učůrnuto - tzn.rozbalím plenu, zjistím, že je jen trošku mokrá, no tak ho do toho přece znova nezabalím, ale rovnou jí vyměním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.12.11 19:53
xangel87 píše:
Schválně jsem si to spočítala - dávám kolem sedmi plen denně.A přijde mi to akorát.Navíc čůrání vychytávám po rozbalení pleny - malej se do nívětšinou ještě znova vyčůrá.
4 pleny jsou sakra málo - to by totiž znamenalo, že čůrá fakt jen 4krát denně, což je pěknej nesmysl.
A přebaluju i učůrnuto - tzn.rozbalím plenu, zjistím, že je jen trošku mokrá, no tak ho do toho přece znova nezabalím, ale rovnou jí vyměním…

samozřejmě, že když ho rozbalím a má učurnuto, tak ho do toho znova nezamotávám, nejsem debil
Dneska jsem ho rozbalila po odpoledním spaní a byl suchý. To mu to mám taky měnit? :zed:
Většinou ho zkouším přes oblečení, jak je plína naducaná. Pokud je znát, že je počuraný, tak přebalím. Ale nerozbaluju ho každou půlhodinu. Copak já za to můžu, že čurá takhle? Opruzený není. Byl asi 2× za celou dobu, ale za to mohli vlhčené ubrousky.

Příspěvek upraven 29.12.11 v 19:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
29.12.11 19:55

Ne, suchou samo ne.Ale fakt nevěřím, že jí má mokrou jen 4krát denně a ostatní čůrání se v ní asi „vytratí“.Ale není to můj problém. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.12.11 19:59

Docela mě mrzí, že tady ze mě děláte prase. Ale já se o něj starám. Třeba dneska odpoledne kakal 5× a nebudete tomu věřit, pokaždé jsem to hned poznala a přebalila. Z toho jsem si teda dávala pozor, jak čural a načuráno měl jenom v jedné plíně. Tu poslední, co jsem zdělala před koupáním jsem schovala na ráno, jelikož byla suchá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
29.12.11 20:01
omites píše:
Docela mě mrzí, že tady ze mě děláte prase. Ale já se o něj starám. Třeba dneska odpoledne kakal 5× a nebudete tomu věřit, pokaždé jsem to hned poznala a přebalila. Z toho jsem si teda dávala pozor, jak čural a načuráno měl jenom v jedné plíně. Tu poslední, co jsem zdělala před koupáním jsem schovala na ráno, jelikož byla suchá. :nevim:

Opravdu víš jistě, že je suchá? Já bych to teda jen tak nepoznala, pokud je tam lehce učůrnuto, tak to jen pohmatem dle mě nepoznáš. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.12.11 20:03
Katy2 píše:
omites píše:
Docela mě mrzí, že tady ze mě děláte prase. Ale já se o něj starám. Třeba dneska odpoledne kakal 5× a nebudete tomu věřit, pokaždé jsem to hned poznala a přebalila. Z toho jsem si teda dávala pozor, jak čural a načuráno měl jenom v jedné plíně. Tu poslední, co jsem zdělala před koupáním jsem schovala na ráno, jelikož byla suchá. :nevim:
Opravdu víš jistě, že je suchá? Já bych to teda jen tak nepoznala, pokud je tam lehce učůrnuto, tak to jen pohmatem dle mě nepoznáš. :think:

dám si ji ke ksichtu, zkusím na líco, jestli je suchá a čuchnu, jestli necítím moč. Jo a prohmátnu, jestli šustí nebo je v ní takový ten sulc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
29.12.11 20:15

Omites to mi tvrdi i manzel,ze je plina sucha a neni :mrgreen: na pohled vypada,ale my latkarky uz jsme tak alergicke na smrad v ucurnute „papirovce“ ze pozname opravdu ucurnuti uz jen podle pachu a ver ze na pohled a kolikrat ani na pohmat nejde poznat ze je plena pouzita :nevim: kdyby mi dite curalo jen 4 x denne,tak se teda pidim kde je chyba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.12.11 20:26

No tak já si myslím, že se uklidníme. Já si budu přebalovat a očuchávat plíny 4× denně, vy 50×. Mimochodem čuchám k němu častěji, pach kakání a moči poznám. Vím, co dělám, vím, co cítím, vím, jak se moje dítě chová. Já jsem s ním celý den. A je fakt, že pokud tady polemizuji s látkařkama, tak v debatě s nima nemám šanci. Psala jsem, že jsou to většinou 4 pleny, ale pokud je potřeba přebalím častěji. Ono se jednoduše překrucují věci, když u toho člověk není.
Jinak už nemám potřebu se tady obhajovat. A co se týká debat kolem plen, jsem poučena. Dík :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
29.12.11 20:46
kasandra7 píše:
ahoj holky, můžete mi někdo říct, kolik stojí zhruba plinky pro miminko měsíčně? nemám vůbec představu.Děkuji

Záleží, jaké kdo používá. Do látkovek je počáteční investice vyšší, ale v průběhu plenkového období se to srovná,a pokud nepropadneš nádherným kouskům (viz Anavy :D ), určitě ušetříš.
Zpočátku (cca do 3m) jsme taky používali jednorázovky…cca 1000,–kč měsíčně. Pak jsme najeli, stejně jako u starších děvčat, na klasické čč + svrchňáky, to vychází levně, prebaluješ dle potřeby, jsi stále v kontaktu s dítkem…počet plen nepočítám…někdy i 20/den a peněženku to nebolí :lol: .Pak jsme objevili moderní látkovky…a šetření bylo v háji :mrgreen: :mrgreen:
Každý ať používá, co mu vyhovuje…ale měl by myslet na to, co je nejlepší pro miminko. :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
29.12.11 20:51
lucenka píše:
tak mě zase přijde přehnané v roce a půl mít na den 12 plen. Náš taky vydrží bez problémů 2 hodiny v suchu. Čůra vždycky po probuzení, po jídle a před spaním. To ho dávám na nočník. Jaký si to udeláš takový to máš. Když dítě nikdy nenecháš chvilku v mokru nenaučí se jak je to nepříjemné a hůř se bude učit na nočník. Toť rady mé rodiny a u nás fungují.

Zajimavy nazor :mrgreen:
Moje dcera byla v roce a pul bez plen,( plenu mela jen na noc) a to jsem ji prosim do roka a pul prebalovala po kazdem ucurnuti a to klidne i 12× za den…kde udelali soudruzi z NDR chybu :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
29.12.11 20:55

No tak tohle mi nedá a musím taky reagovat na to, že někdo zkouší plínu prohmatem, jestli je naducaná a pak teprve přebalí… 8o 8o 8o To slyšim poprvé..Netvrď mi, že poznáš jedno učůrnutí podle toho, jak je plína naducaná..a nebo čekáš, až má na prdelce pětikilovej balík plnej čůrání a pak ho přebalíš..drsný, chtěla bych bejt to dítko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
29.12.11 20:57
omites píše:
No tak já si myslím, že se uklidníme. Já si budu přebalovat a očuchávat plíny 4× denně, vy 50×. Mimochodem čuchám k němu častěji, pach kakání a moči poznám. Vím, co dělám, vím, co cítím, vím, jak se moje dítě chová. Já jsem s ním celý den. A je fakt, že pokud tady polemizuji s látkařkama, tak v debatě s nima nemám šanci. Psala jsem, že jsou to většinou 4 pleny, ale pokud je potřeba přebalím častěji. Ono se jednoduše překrucují věci, když u toho člověk není.
Jinak už nemám potřebu se tady obhajovat. A co se týká debat kolem plen, jsem poučena. Dík :potlesk:

souhlasim s tebou,at' žijí jednorázové pleny :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
29.12.11 21:06
PetkaK píše:
omites píše:
My máme spotřebu v roce 4 plínky na den.

8o To asi nemá moc cenu komentovat :poblion:

Zakladatelko, látkuju, výjímečně má malá jednorázovky. Teď už jsme třeba 13 dní mimo domov, takže má jednorázovky, je to pro mě pohodlnější při tom množství věcí a dárku které naše auto vezlo, jsem netahala látkovky.

Za těch 13 dní padl jeden balík huggies (84ks) a jeden balík pampersek (myslím že taky 80plín). Zůstalo 5ks. Dohromady tedy nějakých 160plínek na 13 dní to je cca 12 plínek na den - v noci má jednu, nepřebaluju. A když se zadaří chodí skoro pořád na nočník! (V cizím prostě chodí méně než doma, asi nezvyk, stres nevím).

Takže my kdybychom používali jednorázovky tak jsme na mizině už dávno :)

12 plen na den? to nechápu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.12.11 21:10

Tak naši příbuzní a známí co používali jednorázovky, tak jejich děti se hůř učili na nočník, protože byly v suchu. Takže neměly potřebu chodit na nočník, když jim v tý plíně nic nevadilo. Ale každýho věc, že si chce přebalovat 12× za den. Zajímavé, že v noci vám počurané pleny nevadí a dítě nebudíte, když ve dne cítíte i mini učůrnutí :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure