Barf a granule

37
12.2.24 12:44

Barf a granule

Ahooj, je tu někdo kdo kombinuje granule a barf? A jaké mate kdyžtak granule- šli by carnilove? Na těch jsme teď a s těmi jedinými nemá problém, nevím jestli chci z časového hlediska dávat jen barf. Někdo prý dává ráno granule a večer po 12 h barf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ta_holka_co_pise
12.2.24 13:36

@Vivien11 já mám kočku a chovatel nedoporučoval. Že v granulích má všechno a člověk se v tom barfu musí vyznat, aby zvíře dostalo přesně co potřebuje. Granule má Applaws a Wild freedom. 2× týdně týdně přemražený kuřecí a jinak konzervy od Cosmy, Applaws, Almo Nature.

• Citovat
  • Upravit
59386
12.2.24 13:59

@Vivien11 nemíchala bych to, ale pes se na granule stejně vyprdne jak bude vědět že se dočká masa ;) Když chceš barf tak to míchání moc nedává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
12.2.24 14:05

Ahoj, barfovala jsem radu let, a kombinovat se to nema. Granule uz jsou upravene tak, aby z nich pes dostal vsechno. Tim padem mu ale budes umele zvedat treba mnozstvi bilkovin. I traveni je dost jine a psovi kombinace nemusi sednout.

Jinak barfovani tak tezke neni, maso jsem mela v mrazaku, prodavaji se i predmichane smesi. Za me to ale musi fakt obsahovat vse - slachy, kuzi, chrupavky, vnitrnosti. Placnout psovi kureci prso s rajcetem ze supermarketu vidim jako horsi alternativu nez ty granule :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
12.2.24 16:44
@Vivien11 píše:
Ahooj, je tu někdo kdo kombinuje granule a barf? A jaké mate kdyžtak granule- šli by carnilove? Na těch jsme teď a s těmi jedinými nemá problém, nevím jestli chci z časového hlediska dávat jen barf. Někdo prý dává ráno granule a večer po 12 h barf.

Rozhodně je lepší barf, granule jsou velký byznys a odpad. Spousta věcí v nich nemá co dělat…Obsahují hlavně aflatoxiny(plísně) a akrylamid, který vzniká z živočišných složek, dlouhodobě vystavených vysokým teplotám a ten jak je už prokázáno způsobuje rakovinné bujení.
Před 90tými léty nic takového nebylo, a psi byli v lepší zdravotní kondici, než dnes..

https://zena.aktualne.cz/…icle:806562/
https://www.barfuj.cz/…ejsou-vhodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1877
12.2.24 17:04

Okolo barfu je toľko mýtov, až hrôza. A veľa z nich tu už máš napísané :mrgreen:

Kľudne to môžeš kombinovať, dokonca ide kŕmiť aj kombinovane spolu v jednej dávke. Granule dávaj ďalej také, ktoré psovi sedia a časom uvidíš, či neprejdes na barf plne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.11.24 21:48

My kombinujeme granule a BARF, a co se týče granulí, tak nám skvěle sedí granule od Rawbark. Jsou kvalitní a plné přírodních ingrediencí, což je pro nás důležité. Mám zkušenost, že pokud má pes nějaké citlivosti, tak jsou tyhle granule hodně šetrné k jeho trávení. Co se týče kombinace s BARF, taky to děláme tak, že ráno dostane granule a večer barf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boruvka735
2.12.24 12:55

@Karoline.e.e Taky používáme granule, které jsou kvalitní a plné přírodních ingrediencí, a jsme s nimi moc spokojení. Pes je po nich v pohodě, nemá problémy s trávením. Kombinujeme je s BARFem, ráno granule a večer barf, a funguje nám to skvěle. 😊

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný