Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahooj, je tu někdo kdo kombinuje granule a barf? A jaké mate kdyžtak granule- šli by carnilove? Na těch jsme teď a s těmi jedinými nemá problém, nevím jestli chci z časového hlediska dávat jen barf. Někdo prý dává ráno granule a večer po 12 h barf.
@Vivien11 já mám kočku a chovatel nedoporučoval. Že v granulích má všechno a člověk se v tom barfu musí vyznat, aby zvíře dostalo přesně co potřebuje. Granule má Applaws a Wild freedom. 2× týdně týdně přemražený kuřecí a jinak konzervy od Cosmy, Applaws, Almo Nature.
@Vivien11 nemíchala bych to, ale pes se na granule stejně vyprdne jak bude vědět že se dočká masa
Když chceš barf tak to míchání moc nedává smysl.
Ahoj, barfovala jsem radu let, a kombinovat se to nema. Granule uz jsou upravene tak, aby z nich pes dostal vsechno. Tim padem mu ale budes umele zvedat treba mnozstvi bilkovin. I traveni je dost jine a psovi kombinace nemusi sednout.
Jinak barfovani tak tezke neni, maso jsem mela v mrazaku, prodavaji se i predmichane smesi. Za me to ale musi fakt obsahovat vse - slachy, kuzi, chrupavky, vnitrnosti. Placnout psovi kureci prso s rajcetem ze supermarketu vidim jako horsi alternativu nez ty granule ![]()
@Vivien11 píše:
Ahooj, je tu někdo kdo kombinuje granule a barf? A jaké mate kdyžtak granule- šli by carnilove? Na těch jsme teď a s těmi jedinými nemá problém, nevím jestli chci z časového hlediska dávat jen barf. Někdo prý dává ráno granule a večer po 12 h barf.
Rozhodně je lepší barf, granule jsou velký byznys a odpad. Spousta věcí v nich nemá co dělat…Obsahují hlavně aflatoxiny(plísně) a akrylamid, který vzniká z živočišných složek, dlouhodobě vystavených vysokým teplotám a ten jak je už prokázáno způsobuje rakovinné bujení.
Před 90tými léty nic takového nebylo, a psi byli v lepší zdravotní kondici, než dnes..
https://zena.aktualne.cz/…icle:806562/
https://www.barfuj.cz/…ejsou-vhodne
Okolo barfu je toľko mýtov, až hrôza. A veľa z nich tu už máš napísané ![]()
Kľudne to môžeš kombinovať, dokonca ide kŕmiť aj kombinovane spolu v jednej dávke. Granule dávaj ďalej také, ktoré psovi sedia a časom uvidíš, či neprejdes na barf plne.
My kombinujeme granule a BARF, a co se týče granulí, tak nám skvěle sedí granule od Rawbark. Jsou kvalitní a plné přírodních ingrediencí, což je pro nás důležité. Mám zkušenost, že pokud má pes nějaké citlivosti, tak jsou tyhle granule hodně šetrné k jeho trávení. Co se týče kombinace s BARF, taky to děláme tak, že ráno dostane granule a večer barf.
@Karoline.e.e Taky používáme granule, které jsou kvalitní a plné přírodních ingrediencí, a jsme s nimi moc spokojení. Pes je po nich v pohodě, nemá problémy s trávením. Kombinujeme je s BARFem, ráno granule a večer barf, a funguje nám to skvěle. 😊