Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, manžel se dal do obestavování krbové vložky, obestavěno už máme, je to poměrně velký krb. Bude obložený takovou béžovou cihlou, římsa bude dřevěná. Komín a boky nahoře jsme chtěli natřít na bílo, ale po včerejšku co jsme utřeli ty desky, které jsou taky bílé, jsem zjistila, že je to hodně nepraktické kvůli sazím. Jiná barva než bílá nás nenapadá, už tu máme hodně barev, tak at to není jak v cirkuse. na fotkách se takhle krby často dělají, že to nad komínovou rourou je bílé, ale jak se pak utírá prach?? Máte zkušenosti? Nějaký speciální materiál čí barva? manža říkal email, ten mi přijde hrozný…Díky
Presne nevim s kterou casti mas probelm
kolem komina nahore uz saze nejdou preci…a my mame bilou i kolem krbu primo…i pod rimsou…tam teda to cerny je…a to proste jednou za rok pretru.
My mame spodek tvavy, ale vrch (jakoby nad vlozkou) svetly. Trochu ocouzene to je, jak se oteviraji dvirka a priklada, ale to bude jakakoli barva. Takze to bud kazdy rok pretrit a nebo dulux dela nejakou omyvatelnou barvu, je to jakoby pruhledny „gumovy“ nater. A nebo se smirit s tim, ze to k ohni patri.
My máme krb celý bílý, jen okolo žulu a nikdy jsem to černé nikde neměla ![]()
Tak my máme žlutý zdi a krb nahoře bílej. Špinavý to občas je, tak to sem tam přejedu vysavačem. ![]()
Tady je to trochu vidět.
Ano ano, myslím přesně tu část nad římsou jak je na fotce u PetryJ. No právě že mi přije, že nahoru to lítá. Včera mi vypadlo žhavé polénko a než jsem to kolem zametla, tak ten horký popel práší směrem nahoru. O setření nejde, to já bych setřela, ale jde mi o to, že jak se rozmáznou ta černá popelová smítka, udělá to černé čárky. Topíme denně, je to hlavní a jediné vytápění baráku. Ale děkuji, asi tu bílou risknem a nějak to dopadne…
@Kulišanda píše:
Ano ano, myslím přesně tu část nad římsou jak je na fotce u PetryJ. No právě že mi přije, že nahoru to lítá. Včera mi vypadlo žhavé polénko a než jsem to kolem zametla, tak ten horký popel práší směrem nahoru. O setření nejde, to já bych setřela, ale jde mi o to, že jak se rozmáznou ta černá popelová smítka, udělá to černé čárky. Topíme denně, je to hlavní a jediné vytápění baráku. Ale děkuji, asi tu bílou risknem a nějak to dopadne…
@Kulišanda píše:
Nám se to nerozmazává, máme tam udělanou mnichovskou omítku, je taková hrubá, takže ten bordel se drží na tom, ale není to moc vidět. Hadrem se to otřít nedá, tak to přejíždím vysavačem.
@Kulišanda píše:
jo tak tam nahore to mame taky bily a bez problemu…jako stejne to kolem toho krbu musis cas od casu nabilit znovu..taky tim vytapime celej barak a topi se denne…neni to tak strasny ![]()
@PetraJ píše:
Nám se to nerozmazává, máme tam udělanou mnichovskou omítku, je taková hrubá, takže ten bordel se drží na tom, ale není to moc vidět. Hadrem se to otřít nedá, tak to přejíždím vysavačem.
Ahoj, hele zaujala mě ta mnichovská omítka. Dělali jste si to sami? To je taková hrubá viď? To se nanese a pak se tam nějaká struktura vyryje? A dá se koupit normoš někde v barvách a zednickejch potřebách? To by se mi líbilo, jednou za čas bych to ometla nebo vysála, případný rozmázlý čárky by nebyli vidět. ![]()
@Kulišanda píše:
Ahoj, hele zaujala mě ta mnichovská omítka. Dělali jste si to sami? To je taková hrubá viď? To se nanese a pak se tam nějaká struktura vyryje? A dá se koupit normoš někde v barvách a zednickejch potřebách? To by se mi líbilo, jednou za čas bych to ometla nebo vysála, případný rozmázlý čárky by nebyli vidět.
Jo, je hrubá. Je to super, ten bordel je na tom vidět jenom zblízka a fakt stačí přejet to vysavačem a je po prachu.
Jak se dělá, to už nevím, dělal nám to kdysi zedník a je to už 12 let. Máme to natažený na plechu, celej ten vršek a i ten bílej spodek jsou právě z plechu.