Měsíční výdaje - rodinný

Anonymní
4.2.13 21:55

Měsíční výdaje - rodinný

Ahoj, předem se omlouvám za anonym, ale sousedky se zítra nemusí bavit tím, co zrovna řeším :evil:

Zajímalo by mě, jaké máte jako rodina měsíční výdaje. Právě se nám totiž trošku pozměnily výdaje a já jsem zjistila, že pokud něco nezměníme, budeme každý měsíc 800Kč v mínusu. Jsem z toho dost špatná a nevím, kam šáhnout a odkud ubrat. Přitom máme příjmy docela v pohodě - já jsem na rodičáku a manžel má výplatu takový zlatý střed. Jsme dva dospělí a roční dítě.
Mohly by jsme mi, třebas anonymně, rozepsat všechny vaše měsíční výdaje?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.2.13 21:58

Ahoj, tak my platíme 4350 nájem,1000kč elektriku,1400 půjčka.1000 telefony. A televize 140.Za jídlo a běžné věci nevím kolik.

• Citovat
  • Upravit
36504
4.2.13 21:59

To je těžké, paušalizovat, někdo má hypotéku, někdo ne, cena bydlení, dojíždění kouření či nikoli, auto či ne, počet dětí a jejich věk, koníčky, záliby…To vše je absolutně neporovnatelné. Jak je to u " Nováků" je Ti na nic, každý má jiný spotřební koš. Nicméně si myslím, že pokud v rozpočtu chybí jen 800 Kč a ne 8 tisíc, dá se věc řešit vnitřními úsporami, které v každé rodině jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
4.2.13 22:02
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym, ale sousedky se zítra nemusí bavit tím, co zrovna řeším :evil:Zajímalo by mě, jaké máte jako rodina měsíční výdaje. Právě se nám totiž trošku pozměnily výdaje a já jsem zjistila, že pokud něco nezměníme, budeme každý měsíc 800Kč v mínusu. Jsem z toho dost špatná a nevím, kam šáhnout a odkud ubrat. Přitom máme příjmy docela v pohodě - já jsem na rodičáku a manžel má výplatu takový zlatý střed. Jsme dva dospělí a roční dítě.
Mohly by jsme mi, třebas anonymně, rozepsat všechny vaše měsíční výdaje?

A neměla bys vaše příjmy rozepsat spíš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.13 22:03

My to máme takto:
2000 půjčka
4000 benzín
5500 jídlo
2000 dítě (plínky + oblečení…)
5400 na platby, které se platí jednou ročně
1000 pojistky
1000 mobily
440 televize a internet
3200 elektřina (na svícení a topení)

• Citovat
  • Upravit
9649
4.2.13 22:03

Jako… 800 Kc a ty jsi z toho spatna? Ja kdyz sepisu sve prijmy a vydaje, jsem mesicne v minusu pres dva tisice… a jeste i setrim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.13 22:04

Taky anonym.
Jsme 2 dospělí, dítě a máme rozestavěný dům, kam tečou peníze.
Já rodičák 7000, chlap plat cca 11000 :zed:
Z rodičáku žijeme = jídlo, kosmetika, oblečení (Naše jídlo 5000, 800 Kč Sunar pro prtě, 1200 Kč jídlo pro prtě jako ovoce, zelenina…). Chlapova výplata zbytek (elektřina, voda, plyn…) + stavba.
Nejezdíme autem, maso má hlavně prtě a my máme levnější kousky, nakupujeme v akcích. Prtě má látkové plíny, děděné oblečení, nakupuju hlavně v sekáči a akcích v Tescu. Píšu si jídelníček a nakupuju hlavně podle potřeby, skoro neexistuje, že bychom jeli a nakoupili, co nepotřebujeme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Zakl.

@Burj Chalifa píše:
To je těžké, paušalizovat, někdo má hypotéku, někdo ne, cena bydlení, dojíždění kouření či nikoli, auto či ne, počet dětí a jejich věk, koníčky, záliby…To vše je absolutně neporovnatelné. Jak je to u " Nováků" je Ti na nic, každý má jiný spotřební koš. Nicméně si myslím, že pokud v rozpočtu chybí jen 800 Kč a ne 8 tisíc, dá se věc řešit vnitřními úsporami, které v každé rodině jsou.

Jenže já už ani nevím, kde těch 800 vzít.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

1800 elektrika, vodu máme vlastní, 500 internet, 500 obědy ve škole, telefony tak 200, jídlo tak 5000.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Zakl.

@Barca12345 píše:
Jako… 800 Kc a ty jsi z toho spatna? Ja kdyz sepisu sve prijmy a vydaje, jsem mesicne v minusu pres dva tisice… a jeste i setrim :mrgreen:

Prozraď mi to kouzlo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.13 22:05
@Anonymní píše:
1800 elektrika, vodu máme vlastní, 500 internet, 500 obědy ve škole, telefony tak 200, jídlo tak 5000.

ještě jsem zapoměla benzín tak 3000

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.13 22:06

Zakl.

@Anonymní píše:
1800 elektrika, vodu máme vlastní, 500 internet, 500 obědy ve škole, telefony tak 200, jídlo tak 5000.

A to nic neprojezdíte? Benzín, MHD?

• Citovat
  • Upravit
1605
4.2.13 22:06

Platba 5400 jejedno ročně, tak to jeden měsíc nějak vydržíte a pak by jsi měla vyjít ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
4.2.13 22:07
@Anonymní píše:
Prozraď mi to kouzlo.

Opravdu netusim… nic neni tak horke, jak se zda, a kdyz pujde do tuheho, proste to budes muset zvladnout… prte odplenkovat, koupit mene masa, zmenit pausal, vice chodit pesky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9035
4.2.13 22:07

Z radostí poradim, mě pomohla obálková metoda, dost jí tu propaguju :lol: Přijde manželův plat, moje rodičovská, vezmou se stálé platby( inkaso, telefony, půjčka a mimořádné platby(povinné r., pojistka na baráka, doplatky…)Odečtu to, zbyde čistá suma s té dáme manželovi na stranu na benzín do jeho auta, jezdí do práce 25Km, víme kolik projezdí. :think:
Zbyde mi čistá suma, tu rozdělím na počet dní v měsíci a vyjde mi denní limit, ten vynásobím 7 a je z toho týdenní limit, vždy od pondělí do neděle. Nandam do pytlíků a vím kolik mám na týden. Dělám to 5 měsíc, nebyli jsme v mínusu ani jednou, moc mi to pomohlo, dokonce měsíčně ušetřim 2-3 tisíce. :lol:
Manžel bere tak 19 tis čistýho, já 7600 rodičák, jeho benzín 2500kč, v bance poplatky za spoření, stavebka, půjčku atd 5100kč, inkaso 2630, voda 900, Prostě po odečtu všeho mi zbývá na jídlo, drogerie, nafta do mého auta atd. v rozmezí 2000-2800 na týden. Záleží jaká je výplata a jaké jsou mimořádky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný