Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, tak my platíme 4350 nájem,1000kč elektriku,1400 půjčka.1000 telefony. A televize 140.Za jídlo a běžné věci nevím kolik.
To je těžké, paušalizovat, někdo má hypotéku, někdo ne, cena bydlení, dojíždění kouření či nikoli, auto či ne, počet dětí a jejich věk, koníčky, záliby…To vše je absolutně neporovnatelné. Jak je to u " Nováků" je Ti na nic, každý má jiný spotřební koš. Nicméně si myslím, že pokud v rozpočtu chybí jen 800 Kč a ne 8 tisíc, dá se věc řešit vnitřními úsporami, které v každé rodině jsou.
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym, ale sousedky se zítra nemusí bavit tím, co zrovna řešímZajímalo by mě, jaké máte jako rodina měsíční výdaje. Právě se nám totiž trošku pozměnily výdaje a já jsem zjistila, že pokud něco nezměníme, budeme každý měsíc 800Kč v mínusu. Jsem z toho dost špatná a nevím, kam šáhnout a odkud ubrat. Přitom máme příjmy docela v pohodě - já jsem na rodičáku a manžel má výplatu takový zlatý střed. Jsme dva dospělí a roční dítě.
Mohly by jsme mi, třebas anonymně, rozepsat všechny vaše měsíční výdaje?
A neměla bys vaše příjmy rozepsat spíš ty?
My to máme takto:
2000 půjčka
4000 benzín
5500 jídlo
2000 dítě (plínky + oblečení…)
5400 na platby, které se platí jednou ročně
1000 pojistky
1000 mobily
440 televize a internet
3200 elektřina (na svícení a topení)
Jako… 800 Kc a ty jsi z toho spatna? Ja kdyz sepisu sve prijmy a vydaje, jsem mesicne v minusu pres dva tisice… a jeste i setrim ![]()
Taky anonym.
Jsme 2 dospělí, dítě a máme rozestavěný dům, kam tečou peníze.
Já rodičák 7000, chlap plat cca 11000 ![]()
Z rodičáku žijeme = jídlo, kosmetika, oblečení (Naše jídlo 5000, 800 Kč Sunar pro prtě, 1200 Kč jídlo pro prtě jako ovoce, zelenina…). Chlapova výplata zbytek (elektřina, voda, plyn…) + stavba.
Nejezdíme autem, maso má hlavně prtě a my máme levnější kousky, nakupujeme v akcích. Prtě má látkové plíny, děděné oblečení, nakupuju hlavně v sekáči a akcích v Tescu. Píšu si jídelníček a nakupuju hlavně podle potřeby, skoro neexistuje, že bychom jeli a nakoupili, co nepotřebujeme.
@Burj Chalifa píše:
To je těžké, paušalizovat, někdo má hypotéku, někdo ne, cena bydlení, dojíždění kouření či nikoli, auto či ne, počet dětí a jejich věk, koníčky, záliby…To vše je absolutně neporovnatelné. Jak je to u " Nováků" je Ti na nic, každý má jiný spotřební koš. Nicméně si myslím, že pokud v rozpočtu chybí jen 800 Kč a ne 8 tisíc, dá se věc řešit vnitřními úsporami, které v každé rodině jsou.
Jenže já už ani nevím, kde těch 800 vzít.
1800 elektrika, vodu máme vlastní, 500 internet, 500 obědy ve škole, telefony tak 200, jídlo tak 5000.
@Barca12345 píše:
Jako… 800 Kc a ty jsi z toho spatna? Ja kdyz sepisu sve prijmy a vydaje, jsem mesicne v minusu pres dva tisice… a jeste i setrim
Prozraď mi to kouzlo.
@Anonymní píše:
1800 elektrika, vodu máme vlastní, 500 internet, 500 obědy ve škole, telefony tak 200, jídlo tak 5000.
ještě jsem zapoměla benzín tak 3000
@Anonymní píše:
A to nic neprojezdíte? Benzín, MHD?
Platba 5400 jejedno ročně, tak to jeden měsíc nějak vydržíte a pak by jsi měla vyjít ne???
@Anonymní píše:
Prozraď mi to kouzlo.
Opravdu netusim… nic neni tak horke, jak se zda, a kdyz pujde do tuheho, proste to budes muset zvladnout… prte odplenkovat, koupit mene masa, zmenit pausal, vice chodit pesky…
Z radostí poradim, mě pomohla obálková metoda, dost jí tu propaguju
Přijde manželův plat, moje rodičovská, vezmou se stálé platby( inkaso, telefony, půjčka a mimořádné platby(povinné r., pojistka na baráka, doplatky…)Odečtu to, zbyde čistá suma s té dáme manželovi na stranu na benzín do jeho auta, jezdí do práce 25Km, víme kolik projezdí. ![]()
Zbyde mi čistá suma, tu rozdělím na počet dní v měsíci a vyjde mi denní limit, ten vynásobím 7 a je z toho týdenní limit, vždy od pondělí do neděle. Nandam do pytlíků a vím kolik mám na týden. Dělám to 5 měsíc, nebyli jsme v mínusu ani jednou, moc mi to pomohlo, dokonce měsíčně ušetřim 2-3 tisíce. ![]()
Manžel bere tak 19 tis čistýho, já 7600 rodičák, jeho benzín 2500kč, v bance poplatky za spoření, stavebka, půjčku atd 5100kč, inkaso 2630, voda 900, Prostě po odečtu všeho mi zbývá na jídlo, drogerie, nafta do mého auta atd. v rozmezí 2000-2800 na týden. Záleží jaká je výplata a jaké jsou mimořádky. ![]()
Ahoj, předem se omlouvám za anonym, ale sousedky se zítra nemusí bavit tím, co zrovna řeším
Zajímalo by mě, jaké máte jako rodina měsíční výdaje. Právě se nám totiž trošku pozměnily výdaje a já jsem zjistila, že pokud něco nezměníme, budeme každý měsíc 800Kč v mínusu. Jsem z toho dost špatná a nevím, kam šáhnout a odkud ubrat. Přitom máme příjmy docela v pohodě - já jsem na rodičáku a manžel má výplatu takový zlatý střed. Jsme dva dospělí a roční dítě.
Mohly by jsme mi, třebas anonymně, rozepsat všechny vaše měsíční výdaje?