Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přece nechceš, aby Ti cizí lidi radili, že máš méně telefonovat méně méně svítit. K čemu Ti je zjištění, jak to mají jinde.To je nesmyslná diskuse, každá rodina to má z různých důvodů jinak. Sedni si doma ke stolu a udělej domácí poradu, kde ušetřit či vydělat 800 Kč. Tady Ti sociologický průzkum, jak to chodí u cizích opravdu nepomůže. Na co Ti je zjištění, že já mám zálohu na el. 700 Kč? Na nic.
Příspěvek upraven 04.02.13 v 22:13
Pises, ze pritel ma vyplatu takovy zlaty stred… chces vedet, jak setrit a nenapises sve vydaje… ![]()
@tikule píše:
Platba 5400 jejedno ročně, tak to jeden měsíc nějak vydržíte a pak by jsi měla vyjít ne???
To není platba, která se platáí jednou ročně.
To jsou rozpočítané peníze, které si dávám bokem na platky, které se platí jsou ročně - pojistka na auto, pojistka domu, vánoční dárky (a hromada dalšího)
PS: nejsem zakladatelka
No tak sém napiš příjmy a výdaje a uvidíme co s tím.
Já nás rozpočet psát nebudu, to by jste se poskakaly ![]()
@Anonymní píše:
A to nic neprojezdíte? Benzín, MHD?
jsem to pak doplňovala, jsem zapoměla
projedem tam 3000
@Anonymní píše:
To není platba, která se platáí jednou ročně.
To jsou rozpočítané peníze, které si dávám bokem na platky, které se platí jsou ročně - pojistka na auto, pojistka domu, vánoční dárky (a hromada dalšího)PS: nejsem zakladatelka
sorry asi jsem to špatně pochopila…
Jo a jsme dva + dítě. Přestavujem barák, vše ušetřené jde do stavby, i když tenhle měsíc jsme utráceli za boty a oblečení ve slevách ve sportech. ![]()
Tvých 800, co ti chybí není trága, podle mě to vzniká rychlím utrácením po příchodu peněz na začátku měsíce, to já znám, My dokud jsem nezavedla toto, tak jsme byli před výplatou téměř permanentně v mínusu 2000 na běžném účtě. Jasně, že máme i peníze na spořícím, ale na ty na běžné výdaje nesaháme ![]()
Těžko říct takhle z hlavy, pokud ty peníze chybí jednorázově, tak se to řeší jinak, než když budou chybět dlouhodobě.
Na splátkách a energiích a nájmu neušetříš. Takže zbývá jídlo, drogerie, nafta, „služby“ (hospoda, restaurace a pod.).
Kupovat levnější plíny nebo zkusit odplenkovat, víc vařit domácí a levná jídla, omezit kouření, hospodu, u nás se nejlíp šetří na naftě, prostě auto zaparkuju a kam to jde jezdím MHD.
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym, ale sousedky se zítra nemusí bavit tím, co zrovna řešímZajímalo by mě, jaké máte jako rodina měsíční výdaje. Právě se nám totiž trošku pozměnily výdaje a já jsem zjistila, že pokud něco nezměníme, budeme každý měsíc 800Kč v mínusu. Jsem z toho dost špatná a nevím, kam šáhnout a odkud ubrat. Přitom máme příjmy docela v pohodě - já jsem na rodičáku a manžel má výplatu takový zlatý střed. Jsme dva dospělí a roční dítě.
Mohly by jsme mi, třebas anonymně, rozepsat všechny vaše měsíční výdaje?
Tak u nás:
Příjmy manžel cca 20 tis čistého-z jeho platu se platí-splátka na dům,el.voda,telefony, net, životky a úrazovky, cca 1500 na benzín no, zbyde mu tak na sváči a možná aby něco menšího koupil k jídlu.
Drogerie, jídlo a takové jednorázové platby(popelnice, pojištění domu, domácnosti, pojistka za auto) se platí z mého rodičáku - 7600Kč. Jsme 4 a musím říct, že otáčíme každou kačku dvakrát
Taky jsem se rozhodla hlídat víc výdaje a trochu ušetřit. takže dodělám plíny a už žádné nekoupím-malá je naštěstí šikovná, tak snad to půjde. No a bude se šetřit na jídle. Manžel telefony a net už také optimalizoval, takže tam už ušetřit moc nejde.
@Anonymní píše:
My to máme takto:
2000 půjčka
4000 benzín
5500 jídlo
2000 dítě (plínky + oblečení…)
5400 na platby, které se platí jednou ročně
1000 pojistky
1000 mobily
440 televize a internet
3200 elektřina (na svícení a topení)
Benzín? Je nutné tolik projezdit? Já chodím všude pěšky nebo autobusem a to mám dvojčata a dospělého studenta. Mobily???Kdybych tvé výdaje za plínky + potřeby pro dítě vynásobila mýma dětma, tak jsme v mínusu jen z tohodle ![]()
5400 najem, 2000 energie, 6000 pronajem kancelare, 7500 pujcka, 20000 nafta, 10000 jidlo
@Anonymní píše:
5400 najem, 2000 energie, 6000 pronajem kancelare, 7500 pujcka, 20000 nafta, 10000 jidlo
20000 nafta?
@Anonymní píše:
20000 nafta?
Pro nekoho, kdo v zamestnani cestuje to jde nakrasne projezdit…
Nejsou prece dulezite jen naklady, ale i prijmy, ne???
Fakt nechapu, k cemu to tu slouzi…