Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych se jen zeptat co říkáte na zeleninové bedýnky? Přemýšlím o založení firmy s rozvozem v okolí Rokycan, Zbiroha, popřípadě i Plzně. Tak chci zjistit situaci
Děkuju za názory ![]()
@lelinka89 líbí se mi to a chtěla bych mít tu možnost. Nemám, musím si pěstovat sama ![]()
Tim směrem rozváží už freshkoš, jukni na jejich web
mě by se hodilospíš něco druhým směrem, k německým hranicím
Já jsem loni kupovala bedýnky, ale musela jsem pro ně až do Prahy, proto si myslím, že to není špatný nápad a ani cenově to nevyjde špatně ![]()
Hodně jsem o tom četla, ale do konce sezony sem se k tomu nějak nedostala…ale mám v plánu to od jara vyzkoušet. Nicméně záleží na ceně, co jsem koukala, tak v Plzni jsou na to asi dvě nebo tři firmy a cenové rozdíly jsou nemalé…
a ty máš vlastní sad, nebo by sis to nechávala dovážet odněkud?
Chtěla bych mít vlastní dodavatele a míchat bedýnky. Co jsem koukala na ceny od dodavatelů a na firmy co jsou poblíž, tak některé ceny mi přijdou až nesmyslné ![]()
@lelinka89 jo, některý ceny jsou hustý…určitě by tvůj případný úspěch záležel i na tom, za kolik by si ty bedýnky měla, tím spíš v dnešní době, kdy pořád všichni šetří kde můžou…
O bedýnkách jsem už slyšela-ale stále ve mě hlodá jedna věc. Jak dotyčný pozná, že je zelenina opravdu bio a není tam žádná chemie?
@lelinka89 Jak se dá ohlídat, aby dodavatelé dávali jen kvalitní, bio zeleninu?
Máme zahrádku, i tchyně nám dává zeleninu.Je mnohem lepší než kupovaná, chuťově rozeznám. Ale třeba rajčata občas postříkáme proti plísni, taktéž okurky-kde je záruka, že taková zelenina v bedýnce nebude?
Bohužel v s vypěstováním bio rajčata bez postřiku je v našich zeměpisných podmínkách problém. Samozřejmě, jde to ale chce to podmínky, které nám nedopřeje většinou počasí, a i velkopěstitelé na farmách dělají postřiky aby alespoň nějaká rajčata měli. Ohledně postřiků a hnojiv, co jsem se informovala používají bio postřiky. Což například na rajčata používám i já, je to odvar z houby a kupodivu funguje ![]()
Kdyby nekdo vedel o bedynkach kolem Zruce n. Sazavou, tak se hlasim
Sice vim o necem ve Vlasimi, ale to uz je trochu z ruky…
Proč ne. Loni jsme brali od jedné firmy, pak jsme bojovali s tím, že nám hlavně okurky brzo zvadly, zplesnivěly, přestali jsme. Bydlíme blízko Plzně.
@lasička1 někdy ty bedýnky ani bio nejsou, jde spíš o to, že jsou od českých farmářů. žádný dovoz z Polska, španělska, číny
@Žirafátko kamarádka od Tábora si jezdí někam do Benešova tuším
Jsem se koukala po bedýnkách a mě se to zdá nějaký strašně drahý, ale asi jsem zkreslená tím že jsem si v normálním obchodě zeleninu ani ovoce nikdy nekupovala ![]()