Barva nábytku k podlaze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
876
21.6.11 10:00

Barva nábytku k podlaze

Ahoj
prosím o radu. budeme dělat pokojík a máme krásnou podlahu v dekoru javor- vypadá jako skutečné prkna :-D . Steny chceme takové oranžovo- červeno-ružové- krásna teplá barvička. Teď ale řešíme jakou barvu nábytku. Podlaha je přírodní ale přírodní nábytek k tomu- myslím aby to nesplývalo. Nebo udělat kontrasr :think: :think:
Moc děkuji :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16247
21.6.11 10:18

jsem pro kontrast :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
21.6.11 10:23
Taky zvažuji tmavší nábytek ale pokojík není zase mega pokoj tak nevím.doplnky- jako zavesy, povlečení a pod. chci veselé. je to po holčičku
Saxana22 píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
21.6.11 11:26

a co třeba bílý nábytek když budou barevné zdi i doplňky tak by to vše pěkně vyniklo a netřískalo se to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
21.6.11 11:48

Bílý nábytek bych nedávala… Kor ne do dětského pokoje. On ten Javor je i tak dost světlý. Co třeba Jabloň? My máme z tohohle kuchyň je to takové lehce do červena :)
Závěsy baravné určitě, ale světle… aby to zase nebylo moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
21.6.11 13:07
critline píše:
Taky zvažuji tmavší nábytek ale pokojík není zase mega pokoj tak nevím.doplnky- jako zavesy, povlečení a pod. chci veselé. je to po holčičku
Saxana22 píše:

neumím si moc představit tu barvu na stěnách, ale pro holčičku by se mi líbil nábytek v bílé, ale záleží jak vypadá ta podlaha (on taky není javor jako javor) a pak si pohrát s výraznými doplňky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
21.6.11 13:10
Saxana22 píše:
Bílý nábytek bych nedávala… Kor ne do dětského pokoje. On ten Javor je i tak dost světlý. Co třeba Jabloň? My máme z tohohle kuchyň je to takové lehce do červena :)
Závěsy baravné určitě, ale světle… aby to zase nebylo moc

proč ne bílou do dětského pokoje, mě to teda pro holčičku dost sedí :oops:
nábytek třeba ala tohle..ne jen čistě bílá:
 http://www.ikea.com/…_ikea/18836/

mě zase přijde, že s tou barvou stěn by se tloukla ta třešeň, ale neviděla jsem konkrétní barvy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
21.6.11 13:42

Vzhledem k barvám na stěně - bílý nábytek..Další odstín dřeva plus teplé barvy na stěnách, to už by byl slušný miš maš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
21.6.11 14:16

http://www.e-parketka.cz/…1137800.html
tohle je podlaha.Bílek nábytek si tam moc nedovedu představit. zdi chceme teplé pokojík je na východ a sluníčko je tam tak do 11-12 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
24.6.11 20:04

quinny: no já nevím, mě se prostě bílý nábytek nelíbí. Ale to je každého věc. A mluvila jsem o Jabloni, ne o třešni :) Jabloň je opravdu světlounká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
25.6.11 08:36
Saxana22 píše:
quinny: no já nevím, mě se prostě bílý nábytek nelíbí. Ale to je každého věc. A mluvila jsem o Jabloni, ne o třešni :) Jabloň je opravdu světlounká :)

Saxano - tk každý má jiný vkus o tom žádná :lol:
Mě se bílá líbí a moc, obzvlášť do holčičího pokoje, ale to je jedno, pravda k téhle podlaze co má zakladatelka by to asi nebylo úplně ono :nevim: i když třeba já do dětského pokoje počítám i s nějakým kouskem koberce a to je jen další problém s mícháním barev 8-)
Za jabloň se omlouvám, to jsem se trošku překoukla :oops: :wink: Opět tedy není jabloň jako jabloň, ale to zase nesedí k té podlaze mě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
25.6.11 08:53

Quiny: no když jsem viděla tu podlahu, tak mi ta Jabloň přijde moc světlá a nevýrazná, ale zase k barevným stěnám :nevim: No je to oříšek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
25.6.11 19:08

Tak tak holky mame oříšek ale k tý stene asi bude i bledý nabytek protože ta zed bude výrazná a tmavší takže kdyby tmavý nabytek tsk by to opticky bylo užší- a jak jsem psala sluníčko jen do 12 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
27.6.11 10:29
critline píše:
Tak tak holky mame oříšek ale k tý stene asi bude i bledý nabytek protože ta zed bude výrazná a tmavší takže kdyby tmavý nabytek tsk by to opticky bylo užší- a jak jsem psala sluníčko jen do 12 hod.

no není to jednoduchý co :mrgreen:

jestli můžu tak taky využiju diskusi a přidám svůj dotaz…ložnice…jedna zeď tmavě fialová, ostatní bílé…podlaha tmavý dub…hoodně tmavý, něco takového:
http://www.quick-step.com/…/418528.aspx
a část nábytku ze série Hopen, kterou Ikea už přestává dělat, tady je ukázka:
http://www.ikea.com/…cts/40129591
máme tyhle 3 komody, ovšem v efektu dub (ty budou u té fialové stěny) a naproti postel ve stejném odstínu…teď nás ofšem čeká výběr velké šatní skříně a já jsem na vážkách :dance: :dance: :lol: :mrgreen:
poraďte…měla by to být z ikei pax, ale tápu
http://www.ikea.com/…ts/S79894902#…
mají sice korpus i dveře (posuvné…skříň by měla být šířky 200 max 250) v dubu, ale bojím se, aby to nebyl trochu „jiný“ dub než ta série Hopen a netlouklo se to, jestli nejít radši do kontrastu v podobě černohnědé, která by asi pásla k podlaze, ale aby zase nebylo té tmavé moc, že :lol:
Navíc jsem si vymyslela ještě nad komody polici a nad postel poličku na obrázky
http://www.ikea.com/…cts/50152595
a tam už si teda nejsem barvama jistá vůbec :oops:
poradíte?
jinak pokoj je světlý, cca od 11ti hodin tam pere sluníčko až do večera, pokud teda svítí a ne jako dnes :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.11 15:36
critline píše:
Ahoj
prosím o radu. budeme dělat pokojík a máme krásnou podlahu v dekoru javor- vypadá jako skutečné prkna :-D . Steny chceme takové oranžovo- červeno-ružové- krásna teplá barvička. Teď ale řešíme jakou barvu nábytku. Podlaha je přírodní ale přírodní nábytek k tomu- myslím aby to nesplývalo. Nebo udělat kontrasr :think: :think:
Moc děkuji :-D :-D

Neřeknu ti, co přesně zvolit za barvu, ale můžu ti říct, jak to dělám já. Na netu se dá najít spousta barevných míchadel. Některé ukazují i vzájemné kombinace odstínů - dvou, třech a čtyřech i více, bohužel přesně si nepamatuju co to bylo za program, ale někde na grafických stránkách to nalezneš.
Pak už jen zadáš barvu podlahy (ve vašem případě oranžová např.) a ono ti to vyhodí 2 - 4 barvy harmonické nebo opačné. Jedny budou teplé a odhaduju kombinace červená, oranžová, hnědá a proti tomu tuším zelená a modrá; v tom disharmonickém celku tam pak může být fialová, modrá a zelená i žlutá.
Já sem si takhle sladila místnosti - povlečení, podlaha, nábytek, okna, dekorace, apod.
Zkus si s tím chvilku pohrát a uvidíš :wink: :-)

No a až si vyhraješ s barvama, pak vol materiál. U umělých materiálů máš možnost většího výběru a můžeš tam být i odvážnější. Klasika ti s přírodním vzhledem tvé podlahy splyne jen tehdy, pokud bude mdlého odstínu. Osobně bych se přiklonila k něčemu hladkému, na první pohled umělému a možná lesklému, ale ve více tonech. Asi bych se vyhnula jednobarevné skladbě nábytku. Ale je to jen odhad, v prvním případě bych vycházela z barevnosti, která mi v pokoji chybí, v té základní verzi (dvě až tři základní barvy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný