Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@klamonožka píše:
@inkakřivák Oni nejsou přes ulici, ale jakoby na jedné straně ulice, jeden blíž k památce, druhý už od ní dál. A asi jsem to nenapsala správně, je to ochranná zóna, ne památková zóna (uprostřed obce je ta památka a pak je nějaká zóna kolem ní).
To je těžké, proste vzdy je nekde hranice a ti co se tesne nevejdou (treba ruzne davky od statu) nebo tesne vejdou ( viz soused v ochranne zone) jsou nespokojeni.
@inkakřivák píše:
@Aspera můžeš dát název?
To už nevím. Už je to asi 5 let, mezi tím jsme ta okna stihli i vyměnit. Ale došla jsem do barev a řekla, že potřebuju něco na plastová okna a oni našli.
@Tarena píše:
To je těžké, proste vzdy je nekde hranice a ti co se tesne nevejdou (treba ruzne davky od statu) nebo tesne vejdou ( viz soused v ochranne zone) jsou nespokojeni.
No jasný, je to prostě nějak nastavené… za mě by bylo ideální, ctít prostě všeobecně nějaká měřítka obecné estetiky (plus u vyloženě památkových objektů i třeba materiály, postupy atd.), ne že k čáře nesmíš nic a za čárou všechno.
Ono hezké a sladěné domky je pěkná věc, ale když si pak nesmíš dům zateplit, je třeba při dnešní ceně energií celkem smutné.
@inkakřivák píše:
@Kelsey Tak to je mi líto. On má totiž ten urbanista, který dělal regulátory, pravdu. U vás bílá fasáda s modrou podrovnavkou, bílá okna, možná šambrány, a střecha z pálené krytiny. Typické venkovské stavení u vás. Bohužel u nás prosadit něco takového, to je nemožné. Výsledkem je duhová a tvarová hrůza českého venkova.
My jsme všichni rebelové. Každý si jede po svém, kdo opravoval. Největší tlak dělají na lidi, kdo musí stavit nové a ti je taky poslali do háje. Střechu si vybral muž černou, okna, dveře, vrata antracit, teď tam budou ty předokenní žaluzie a ty rámečky dělené v oknech nebo kolem oken nemám ráda. Jediné co máme, tak je ta bílá fasáda a bude tam kámen, až bude mít někdo čas, aby to nalepil. Že k tomu antracitu se nic jiného nehodí.
Jsem byla tehdy na tom zasedání, když se to řešilo. Tam bylo emocí.
@Kelsey A to je právě to. Každý obdivuje třeba ty Holašovice, anebo třeba povabna historická centra, nádherné zachované vesničky v Anglii, třeba domy se slaměnou krytinou. Ale běda, když chce u nás kdokoliv cokoliv regulovat.
Já nemám ráda plastová okna, protože mají jiné poměry rámů. Nesnáším ty subtilní rámečky mezi skly. Ale když má být členěné okno, tak ať je opravdu členěné.