Barva okna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
hdt
54
28.6.22 21:22

Barva okna

Dobrý den,

objednala jsem si sítě do oken. Uvnitř jsou plastová okna bílá ale blbec jsem si neuvědomil že zvenku jsou hneda. Takže teď zvenku na těch hnědých oknech září bilej rám. Nevíte čím rám přetřít nahnědo? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66800
28.6.22 21:27

Stejne netrefis odstin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
28.6.22 21:35

Natirala jsem sítě i okna barvou na plast a kov a drželo to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hdt
54
28.6.22 21:49

@matkabagristy odstín je mi jedno, bydlím ve třetím patře takže odstín je úplně jedno, furt lepší než ta bílá ta je jako pest na oko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
28.6.22 21:50
@matkabagristy píše:
Stejne netrefis odstin

No tak furt lepší, než bílé, ne?

Vzala bych nějakou běžnou, vodou ředitelnou barvu použitelnou do exteriéru, Balakryl, Eternal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
28.6.22 22:33

:zed: OMG
zas ty plasty
Sokrates ti přetře vše..

bych se z bílých plastů zblila… dál o dř. oknech psát nebudu
příště, než něco objednáš, přemýšlej---
bílý plast je totiž český nešvar, humus.. každý třetí majitel tím absolutně zprzní venkovské stavení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
28.6.22 22:36
@Lucy75 píše: :zed: OMG
zas ty plasty
Sokrates ti přetře vše..bych se z bílých plastů zblila… dál o dř. oknech psát nebudu
bílý plast je totiž český nešvar, humus.. každý třetí majitel tím absolutně zprzní venkovské stavení..

Heleď, píše, že je ve třetím patře, tak to asi pokrkonošská roubenka stejně nebude, bych si tipla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hdt
54
29.6.22 05:25

@Lucy75

příště, než něco napíšeš, přemýšlej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
29.6.22 05:51
@Lucy75 píše: :zed: OMG
zas ty plasty
Sokrates ti přetře vše..bych se z bílých plastů zblila… dál o dř. oknech psát nebudu

Venkovské prznění.
Ale ta bílá tam asi patří. Vedení obce se snažilo přesvědčit všechny loni, že bílá patřící do urbanistického stylu a k tomu ta okna mají být členěná. Aby to bylo, jak správně má být. K tomu má být červená střecha a bílá fasáda, kolem oken rámečky. Tak jsme jim řekli nakašlat. Jestli to chtějí, ať si to celé financují. Což oni prosazují, že chtějí jít podle urbanismu. Mají na to projekty. A většina jim do toho hodila vidle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79763
29.6.22 07:41

@Aspera můžeš dát název?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79763
29.6.22 07:43

@Lucy75 pořád lepší bílej plast, kterej si na nic nehraje, než plast,, jako dřevo ".
A dřív se okna natírala, jenom ti úplně nejchudší měli holé dřevo. Stejně tak nábytek, nebo dveře. Žádný své cti dbaly sedlák by si nepostavil do světnice holou skříň nebo židle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79763
29.6.22 07:48

@Kelsey Tak to je mi líto. On má totiž ten urbanista, který dělal regulátory, pravdu. U vás bílá fasáda s modrou podrovnavkou, bílá okna, možná šambrány, a střecha z pálené krytiny. Typické venkovské stavení u vás. Bohužel u nás prosadit něco takového, to je nemožné. Výsledkem je duhová a tvarová hrůza českého venkova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
29.6.22 08:06

@inkakřivák Tak je to někde ode zdi ke zdi… ve vsi máme památkovou zónu, první barák za ní už má příšerná pseudo-balustrádová zábradlíčka kolem balkónků, světle zelenou fasádu a křiklavý nápis nad vchodem, ale soused hned vedle, co měl ještě tu smůlu, že do zóny spadá, musí mít přesný jeden odstín pálené tašky a nikoho nezajímalo, že jen mírně oranžovější by sehnal o čtvrt milionu laciněji na to množství, co zastřešoval (a to to nebylo potřeba nijak „sladit s okolím“, má tam každý barák něco jiného, jen prostě trvali na tom, že to musí zůstat ve stejném odstínu, jako to bylo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79763
29.6.22 08:54

@klamonožka Jistě, ale prostě tak to je. Ale tady je chyba. Podle zákona, když vede třeba hranice zóny nebo městské památkové rezervace po ulici, pak se pravidla vztahují na obě strany. Navíc většina zón nebo rezervaci má ochranné pásmo, kde platí podobná pravidla, snad o něco mírnější.
Vždycky hodně záleží na úředníkovi. Někdy se domluvíš, někdy ne. Já jen pevně doufám, že období duhových fasád jednou pomine. I když tomu příliš nevěřím, bohužel. Ale doufám.
Problém je ve stavebním zákoně. Úředník na stavebním úřadě kontroluje, jestli mají místnosti správnou světlou výšku a záchod správný rozměr. Což podle mne je úplně k ní emu, to je jen můj problém, v čem chci žít. Ale to, že na náves české vesnice postavím barák typu sumperak a obložíme ho růžovou betonovou tvarovou, tak to by měl stavební úřad skutečně zakázat, to není můj problém, ale problém tě vesnice. Třeba v Anglii to tak mají. Doma si udělej celkem co chceš. Ale zvenku to sakra bude vypadat jak my rekneme. Souhlasím s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
29.6.22 09:01

@inkakřivák Oni nejsou přes ulici, ale jakoby na jedné straně ulice, jeden blíž k památce, druhý už od ní dál. A asi jsem to nenapsala správně, je to ochranná zóna, ne památková zóna (uprostřed obce je ta památka a pak je nějaká zóna kolem ní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný