Barva podlahy v pokojíku

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Ivi
1839
15.9.10 09:58

Barva podlahy v pokojíku

Ahoj,

vybíráme lino (PVC) do dětského pokojíku a chtěla bych se vás zeptat na váš názor, jaký vybrat dekor a barvu.
Mým kandidátem je teď lino světle pampeliškové barvy. Líbí se mi, že to je takové veselé, hřejivé, ale trochu se bojím, jak to bude vypadat s nábytkem (pravděpodobně dřevěný).
Co myslíte?

P.S.: Prosím nediskutovat o tom, jestli není lepší plovoučka nebo korek atd. Máme vybrané PVC - a tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
15.9.10 10:07

Což o to, toho bych se nebála, pokud nebude nábytek úplně světlý (pak by se to asi třískalo). Ale jestli doma nemáš „prasátko“, aby nebyl na tý podlaze vidět každý drobek a každá špína … pak by sis mohla tlouct hlavu, jestli by nebyl lepší dekor na PVC korek - tam není vidět ani nanesenej písek (mluvím z vlastní zkušenosti - a ne že bych ten písek tam „hostila“) .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
15.9.10 10:30

Ahoj,
my máme taky PVC a to tohle http://www.novilon.cz/structura.php#, to nejsvětlejší. Neni to moc vidět na obrázku, skoro vůbec, objednávala jsem ho na netu, takže to bylo takový překvápko, co vlastně přijde. A nelituju, je krásný, ale jak řikam, na té fotce toho moc neni vidět. http://www.novilon.cz/…alerie03.php
Na posledním obrázku je v dětském pokoji. Ono má takovou opravdu zvláštní strukturu, je dražší, ale fakt super. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
15.9.10 10:31

My mame dekor na PVC jako drevene parkety, taky je to tak strakate, ze na tom neni nic videt :palec: Asi bych kvuli prakticnosti nevolila uplne hladkou jednobarevnou plochu, je na tom videt kazde smitko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
15.9.10 10:44

Ahoj, my máme takový dekor jako je dřevěná podlaha, ne parkety, ale takové ty prkna, užší a v jiném pokoji širší, vypadá to super, všichni si myslí, že máme dřevěnou podlahu, ale já nakonec po 3 letech užívání lituju, že nemáme hladší vzor, tenhle je takový jako drážkovaný a do toho se hodně dostává špína a zašlapává se, takže to nejde pořádně setřít. No a barva té pampelišky si myslím že je :palec: Co je ale super, je že to lino je fakt teplé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
15.9.10 11:05

Ahoj, máme v pokojíčku podlahu v této barvě (v příloze, jde o marmo), taky světlounce sluníčkově žlutý. Jsou na tom tedy dost vidět tmavý vlasy a smítka bohužel taky, ale když to srovnám s tmavě hnědou podlahou v obejváku, tak je to furt pohoda (na tmavých podlahách je vidět uplně každý smítko). Doporučuju hodně strukturovanej vzor, ne moc homogenní jednobarevný. Jak píšou holky, nejlíp maskovací je lino á la dřevo se sukama nebo á la korek – na tom fakt přehlídneš naprosto cokoliv
A výběr Noviluxu ti naprosto schvaluju máme v kuchyni (právě dubovej vzor http://www.novilon.cz/traffic.php hnedka ten první vzor) a je naprosto nezničitelnej a i když je na něm svinčík (drobky, kapance, zašlapance :oops: někdy se prostě zadaří no), tak to krásně zapadá do vzorku a oko to nevidí

A ještě k nábytku k takovýhle podlaze – hodí se k tomu borovice nebo lamino á la borovice (případně ještě smrk, ale ten někdy bývá už o dost šedivější), pak bílej nábytek nebo naopak hodně barevně výraznej (červenej, modrej, zelenej). Bohužel se to dost tříská s ostatníma typama dřev (a jejich napodobeninama – jakože klasický „béžový a hnědý“) – ty jsou vedle tý žlutavý takový mdlý, šedivý … odstíny béžový a hnědý prostě ne, ale do pokojíčku se stejně dávají veselý barvičky, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
15.9.10 11:14

Mám známou bytovou architektku, která dělá feng-shui, ta by mohla poradit, která barva je pro konkrétní použití vhodná, která je spíš uklidňující (do ložnice nebo děcáku), nebo naopak povzbuzující (do pracovny)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
15.9.10 12:00

Tak já musím souhlasit s tím, že světlá barva je na špínu mnohem lepší než tmavá. My máme sice plovoučky, ale jak do manželovy pracovny, tak do vedlejšího dětského pokojíku jsme dali prkna s prosvítajícím dřevěným vzorem jakoby přetaženým starším zašlým bílým nátěrem. Je to takové přímořské a vidět na tom není fakt vůbec nic. Jen do dětského pokojíčku jsme museli objet půl republiky, než jsme našli v plzeňské Kice zbytek, protože to přestali dělat. V obýváku máme středně hnědé dřevo a kamarádka, co zvolila do celýho baráku jednu tmavou barvu furt obdivuje, jak máme čisto a jak asi furt šůruju. To zahřeje u srdce zvlášť, když podlaha třeba 14 dní neviděla hadr :-) No a pořád to vypadá dobře. Takže doporučuji světlé barvy s troškou struktury, která zakryje případné šmlouhy a špínu. Žluté lino se mi zdá úplně super, zvlášť když ho doplníš nějaký vtipným koberečkem se vzorem doprosted. My máme na té bílo-dřevěné podlaze žlutý kusový kobereček se žirafkama. Už se těším, až si na nich bude malej hrát :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
15.9.10 14:39

Mám v merku tohle:

http://katalog.avanti-koberce.cz/image.php?…
Je to Polystyl, Lumina Maya. Barevně mi to připadá hodně podobné tomu marmoleu, co má Rampepurna.
Rampepurno, co jste nakonec použili za nábytek? Manžel chce právě dřevěný a já se bojím, že většinou je to ze smrku. :-?

Dekor ala korek plánujeme do kuchyně, což je v podstatě důvod, proč ho nechci do pokojíčku. Nedokážu to vysvětlit, ale nechci v kuchyni a v pokojíčku to samé… :nevim:

33-55, to je fajn, že máš takovou známou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
16.9.10 16:16

Aha, teď vůbec netuším, kde jsem se dočetla, že tam dáte novilux :mrgreen: :nevim: jsem zase blázen, no :-)
Polystyl je též OK, máme v obýváku, je krásně měkkoučkej a „teplej“.
V pokojíčku máme nábytek „co se kde našlo“, každej kus jinej (novej pokojíček až školnímu dítku, teď ať si to tam třeba počmárá a obouchá autíčkama …). Máme tam bílý lamino a pak světle zelenej nábytek a vypadá to pěkně. Ale pak tam máme kus nábytku z dubu (co se nevešlo do kuchyně) a to se fakt tříská fest - ten dub je na tom takovej „vyblitej“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
21.9.10 21:07

Tak to nakonec dopadlo tak, že jsme vybrali „nabílené“ dřevo. Díky Mafino za inspiraci. Ono to asi fakt bude jednodušší na kombinování s dalším nábytkem.

Všem díky za komentáře. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný