barvení džínů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
barvení džínů
Ahojky, moc prosím o radu… jelikož na ruční prácičky jsem levota
tak nemám zkušenosti ani s barvením a jediný z rodiny, kdo by mi poradil je TCHYNĚ a té se ptát nechci!!
Potřebuju obarvit kdysi černé rifle, nyní jeté na kolínkách a nevím jak postupovat. Už vím, že si mám koupi barvu
ale dál…?????? Děkuji moc za rady pro blondýnu na mateřské
papa Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na barvě je návod. Můžeš to obarvit buď v hrnci nebo v pračce - to je pohodlnější a prádlo pak míň pouští (aspoň z mojí zkušenosti), ALE důležité je pak prohnat pračku naprázdno se Savem Perex - jinak se ti další prádlo zabarví do černa / šeda
Jinak se k barvě přidává většinou ještě sůl a na máchání ocet - ale všecko je na té barvě.
Můžeš použít buď obyčejnou Duhu nebo třeba značku Iberia - ty jsou myšlené i přímo do pračky - ale jednou tak drahé…
Klidně se ptej… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já používám Duhu a rovnou do pračky a v pohodě, ani tam už pak už žádný Savo nedávám a nikdy se mi nic neobarvilo, stačí dát máchání navíc.
Markéta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná, že to máchání stačí… Já jenom čerpám z nedávné zkušenosti, kdy se mi celá várka miminích věcí obarvila do bleděmodra, protože si mamka předtím zkoušela barvit boty
Nedala teda ani máchání navíc ani to Savo. Ještě že máme kluka
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je dobrý
. Ono já dávám ještě na to poslední máchání ocet. Ono taky záleží na pračce, myslím, že ty s bočním plněním nějak perou a máchaj líp, měli jsme i s vrchním a tahle je mnohem lepší.
Mně zase při praní dneska jedno tričko obarvilo Lucčinu mikinu, udělalo na ní červený fleky, tak mám vztek a nevím, jak to sundat.
Markéta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tehdy ta naše pračka byla sice s bočním plněním, ale totální starucha, kdoví, jak už to máchalo či nemáchalo…
Já jsem to tehdy pořešila namočením do Sava Perex (teď to vypadá, že ho používám na všecko
) - byla to zrovna víceméně bílá várka a se dvěma věcma jsem se smířila, že jsou lehounce modré - ty by se mi totiž v Savu odbarvily tak, že by to bylo ještě horší ![]()
Jaká byla mikina původně? Jedině mě napadá ji odbarvit a pak zase nabarvit na jiný barvu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, tak to je blbé - to ani nevím, jestli by ten samet šel pořádně nabarvit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co koupit pytlíček čehosi na omylem obarvené prádlo, v drogerce budou vědět. Obvykle to bývá hned u barev.
Nebo to odnést do čistírny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ten omylem odbarvovač doma mám (od kauzy s botama
) a stejně tam chtějí, aby ta věc byla stálobarevná. Tak bych měla strach, že se to vyžere. Na druhou stranu už asi není co ztratit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, děkuji za rady
Zkusim se na to vrhnout s mácháním i savem perex
a doufam, že nedopadnou ty kalhoty hůř než vypadjí teď................. krásný večer všem nejen barvičkám papa Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak hlásím, že odbarvovač zabral
. Ona to sice byla mikča ze sekáče, ale byla jak nová a moc hezká, tak mně to mrzelo. Tak mám radost.
Markéta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vylil se mi na bílé džíny make-up, tak bych je chtěla obarvit. Nejspíš na světlé hnědou, aby to zakrylo. Myslíte, že to půjde? A kde se dá takový obarvovač oblečení/džín koupit? Děkuji moc
- Citovat
- Upravit