barvení džínů

92
20.9.09 15:15

barvení džínů

Ahojky, moc prosím o radu… jelikož na ruční prácičky jsem levota :D tak nemám zkušenosti ani s barvením a jediný z rodiny, kdo by mi poradil je TCHYNĚ a té se ptát nechci!! :D Potřebuju obarvit kdysi černé rifle, nyní jeté na kolínkách a nevím jak postupovat. Už vím, že si mám koupi barvu :D ale dál…?????? Děkuji moc za rady pro blondýnu na mateřské :D papa Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
20.9.09 15:30

Na barvě je návod. Můžeš to obarvit buď v hrnci nebo v pračce - to je pohodlnější a prádlo pak míň pouští (aspoň z mojí zkušenosti), ALE důležité je pak prohnat pračku naprázdno se Savem Perex - jinak se ti další prádlo zabarví do černa / šeda :roll: Jinak se k barvě přidává většinou ještě sůl a na máchání ocet - ale všecko je na té barvě.

Můžeš použít buď obyčejnou Duhu nebo třeba značku Iberia - ty jsou myšlené i přímo do pračky - ale jednou tak drahé…

Klidně se ptej… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
20.9.09 17:26

Já používám Duhu a rovnou do pračky a v pohodě, ani tam už pak už žádný Savo nedávám a nikdy se mi nic neobarvilo, stačí dát máchání navíc.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.9.09 18:04

Možná, že to máchání stačí… Já jenom čerpám z nedávné zkušenosti, kdy se mi celá várka miminích věcí obarvila do bleděmodra, protože si mamka předtím zkoušela barvit boty :roll: Nedala teda ani máchání navíc ani to Savo. Ještě že máme kluka :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
20.9.09 18:13

Tak to je dobrý :lol: . Ono já dávám ještě na to poslední máchání ocet. Ono taky záleží na pračce, myslím, že ty s bočním plněním nějak perou a máchaj líp, měli jsme i s vrchním a tahle je mnohem lepší.
Mně zase při praní dneska jedno tričko obarvilo Lucčinu mikinu, udělalo na ní červený fleky, tak mám vztek a nevím, jak to sundat.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.9.09 18:48

No tehdy ta naše pračka byla sice s bočním plněním, ale totální starucha, kdoví, jak už to máchalo či nemáchalo…

Já jsem to tehdy pořešila namočením do Sava Perex (teď to vypadá, že ho používám na všecko :lol: ) - byla to zrovna víceméně bílá várka a se dvěma věcma jsem se smířila, že jsou lehounce modré - ty by se mi totiž v Savu odbarvily tak, že by to bylo ještě horší :roll:

Jaká byla mikina původně? Jedině mě napadá ji odbarvit a pak zase nabarvit na jiný barvu :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
20.9.09 19:08

Světle zelená a navíc taková ta sametová :( .
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.9.09 19:57

Jo, tak to je blbé - to ani nevím, jestli by ten samet šel pořádně nabarvit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
20.9.09 23:10

A co koupit pytlíček čehosi na omylem obarvené prádlo, v drogerce budou vědět. Obvykle to bývá hned u barev.
Nebo to odnést do čistírny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.9.09 23:15

Já ten omylem odbarvovač doma mám (od kauzy s botama :lol: ) a stejně tam chtějí, aby ta věc byla stálobarevná. Tak bych měla strach, že se to vyžere. Na druhou stranu už asi není co ztratit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
21.9.09 23:01

Ahojky, děkuji za rady :) Zkusim se na to vrhnout s mácháním i savem perex :D a doufam, že nedopadnou ty kalhoty hůř než vypadjí teď................. krásný večer všem nejen barvičkám papa Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.9.09 23:49

Pak napiš, jak to dopadlo… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
22.9.09 08:43

Tak hlásím, že odbarvovač zabral :lol: . Ona to sice byla mikča ze sekáče, ale byla jak nová a moc hezká, tak mně to mrzelo. Tak mám radost.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.9.09 10:10

Tak super :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KeckaZ
28.9.12 15:11

Vylil se mi na bílé džíny make-up, tak bych je chtěla obarvit. Nejspíš na světlé hnědou, aby to zakrylo. Myslíte, že to půjde? A kde se dá takový obarvovač oblečení/džín koupit? Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat