Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, mám dotaz, jak je to s barvením vlasů v těhotenství??? Jakou s tím máte zkušenost??? Někde čtu, že by se to nemělo vůbec, někde že to zase nevadí, jen barva může chytnout jinak a nebo to může pálit tak nevím
Jsem na začátku těhotenství a to jsem se zase dočetla, že aspoň to vydržet v prvním trimestru, že tam to škodí nejvíc. Nedokážu si představit, že bych si celé těhotenství nemohla obarvit hlavu, mám černé vlasy a ten odrost by byl víc než brutální
normálně se barvím cca každé 2 měsíce.
Já jsem se nechávala barvit cca v 11.týdnu a kadeřnice mi říkala, že to nevadí.
Později, když jsem se barvila sama, tak jsem akorát používala barvy bez amoniaku a vše OK.
@didika Je to nesmysl..ty dnešní barvy jsou už na uplně jiné úrovni..Jestli máš strach kup přeliv, nebo barvu bez amoniaku, jsem kadeřnice, můžeš mi věřit..Jediné riziko spočívá v tom, že vlivem hormonů ti to nemusí chytnou..nic víc..
Ahoj jsem kadernice. Jsi tehotna a proste na kazdou zenu to pusobi jinak. Musis to holt vyzkouset. Ale neboj hlava ti nezhori
. A zrovna cerna barva ti asi jinak nechytne
.
Já jsem to taky řešila a všude studovala a vesměs jsem se dočetla půl na půl. Někdo tvrdí, že dnes to nic neudělá, někdo že to škodí, vyber si
já to radši vydržela a nebarvila se. Ale zase kamarádka co byla těhotná stejně se mnou, tak se barvila normálně a malej je v pohodě
takže asi spíš záleží na tobě, ja jsem posera, takže jsem nechtěla nic riskovat, tak asi tak ![]()
Jelikož jsem měla svatbu v 2.trimestru barvila jsem si vlasy jelikož jsem to měla vybledlé a mám již šedin pár.
Koupila jsem si Od Pallete colour shampoo nesmrdělo to nijak mě to nechytlo jinak než jsem chtěla nepálilo měla jsem ještě radši roušku během barvení a větrala.
Dokonce mám pocit, že místo 24 umytí nebo kolik tam píšou mě to drží než to odroste.
Taky jsem se barvila, ale počkala jsem po tom 1. trimestru, ale čistě symbolicky, stejně jsem se nikde nedočetla, jak by to mohlo škodit. Určitě mnohem škodlivější než barva na vlasy pro dítě je brutální odrost pro psychiku ženy ![]()
Chodila jsem ke kadeřnici každé 2 měsíce, ale je pravda, že mi v druhé půlce těhot. blbě chytala barva, odrosty jsem měla dozrzava
![]()
Já chodím na melír, teď jsem byla poprvé v těhu a kadeřnice říkala, že to nevadí. Jen ta barva nemusí chytat jak má.
Tak stoprocentni odpoved neexistuje. Podle me je dulezite, aby ta barva neprisla do kontaktu s pokozkou. Teratogenni ucinky to mit nebude, ja bych mela strach z pozdejsi hyperaktivity ditete napriklad, prozkoumane to neni. Ale predpokladam, ze se i malujes apouzivas jinou kosmetiku, takze se to vstrebava odevsad. Ja se v tehotenstvi nebarvila, ale u me nejdou odrosty moc videt, mam to jen trosku zesvetlene. Kamaradky se barvily.
Barvím se sama a u obou těhotenství jsem se barvila dál normálně, taky mám černou barvu, nikdy žádný problém nebyl