Batole hodně jí

4
9.9.16 14:11

Batole hodně jí

Ahoj, mám možná zvláštní dotaz, ale nikde jsem o tom nic nenašla a kamarádky mají spíš opačný problém. Malé je 15. měsíců a neuvěřitelně jí, ale naštěstí je normálních rozměrů. Vždy byla otesánek, kdybych ji nekrotila jí 24 hod denně. Nemůžu s ní ani do potravin, protože tam chytá hysteráky a sápe se na jídlo. Má někdo nějakou radu? Jen pro přesnost není to, že si kousne banánu, je to opravdu hodně, např. sní banán, jogurt a sušenky a za hodinu dá krajíc se sýrem, za hodinu oběd dospěláka atd. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3678
9.9.16 14:14

@astrib holčička od kamarádky taky baštila všechno co viděla, doteď je jedlík, ale už ne takový, podle mě je to jen takové období. Já jsem měla a stále mám doma naprostý opak, to je taky lahůdka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
9.9.16 14:15

Pokud se Vám to nezdá, tak konzultujte s lékařkou- třeba provede rozbor krve doporučí co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
9.9.16 14:20

A jakou má výšku a váhu? To takhle jedla pořád? To je ale celkem fest jedlík 8o (přehodnocuji tím pádem, že mám pažravé batole)…já bych se asi zeptala u pediatra jestli to je úplně v pořádku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
9.9.16 14:22

Tak to ti trochu závidím, já mám holčičku naprostého nejedlika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
9.9.16 14:27

@astrib naše taky jí dost od rána kaše pak somruje mojí snídani, jogurt, oběd, ovoce, pečivo, kus sýra, zelenina kaše :nevim: Je normální postavy, ale je vysoká v 18 k měsících měla 86cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
9.9.16 14:29

@astrib ale fakt, že se pořád hýbe chvilku neposedí dneska si dala k obědu naběračku a půl husté květákové polévky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.9.16 14:35

Můj mladší syn byl taky takový. Dokázal sníst neuvěřitelné množství, běžně jídával v 1 roce porci 3-letého dítěte a ještě to dojedl po starším bráchovi. :mrgreen: Kamarádi se vždycky smáli, když ho viděli, protože nikdy ho neviděli bez žvance v ruce. Časem se to nějak utřepalo a už se tak necpal a po jídle nesápal 24 hodin denně, i když jí pořád dost. Včera na oběd snědl celou čtvrtku kuřete a půl pytlíku rýže, což byla i moje porce. V červenci mu byly 3 roky. Byl vždycky aktivní, neustále v pohybu, takže usuzuji, že mu to asi prostě rychle spaluje. Postavu má naprosto normální. Starší syn byl pravý opak, mezi 2 a 3 rokem nejedl vůbec, ve všem se jen porýpal a šel od toho. Radši sto jedlíků, než jednoho nežravce. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33278
9.9.16 15:12

Kluk byl taky solidní popelnice mezi rokem a dvěma. Sice nejedl tolik, co popisuje zakladatelka, ale všechno musel ochutnat, naprosto nevybíravý, co jsem mu dala, to snědl, k večeři dva tousty nebyl problém.
Po druhém roce se to začalo kazit, začal být vybíravý a od tří let má i dny, kdy jí jak vrabec, ve všem se pošťourá… Neřeším, hlady neumře.

Takže dítěti bych jídlo neodepírala, pokud nemá nějaké sklony k tloustnutí. Zároveň bych ale nedávala sladké, sušenky, tučné apod. Pokud má hlad ok, támhle je jablko. Jestli hlad má, tak ho sní. Jestli ne, tak je to jen chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56344
9.9.16 15:15

@astrib moje malá je taky takový jedlík a je jako lunt. S nikým nic nekonzultuju, normálně jí dávám jíst, naštěstí miluje ovoce a zeleninu, toho spořádá neuvěřitelné množství. Akorát ji nenechávám cpát se sladkým

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
9.9.16 15:18

@astrib ahoj.ja to mám s prckem zrovna tak. On vždycky strašně jedl, nebyl problém začít s příjmem, on doslova sežral vše co viděl. Psala jsem tu o tom taky diskuzi. Teď má 19 měsíců a je to i něco lepší. Ale pořád mám pocit, že krmim školou povinné dítě. Zcela běžné krajíc chleba ke snídani, svačinky, oběd celá miska polévky + dva knedlíky a celá králíci noha…no a na váhu ani nepribiral a do vysky je na svůj věk spíše menší, ale zato je pohybove výrazně napřed oproti ostatním…dokonce sám snama ujelna odrazedle nebo ušel pěšky šest kilometrů (my ho nesli jen asi necelý kilometr přes nejhorší teren).a to pak rozhodně neodpadl, na naopak ještě radil na trampolíně. Tak si myslím, že to prostě spali. Bříško teď, trošku má, ale jinak je štíhlý. Dneska už tolik nejia i si vybírá, ale stejně, když známá viděla jeho porci, tak to má prý jejich holčička na třikrát a to je o čtyři měsíce starší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
9.9.16 15:32

Dcera byla stejna, ja mam 43kg a zeru za 3, tak si to pripisuji rychlemu spalovani po me. Zavidela jsem kamaratkam, co sli ven na 3 hodky s par susenkama. Mne za tu dobu snedla 2banany, krajic chleba a klidne i susenky brane jen pro jistotu, kdyby jsme se zdrzeli. Casto jsem tahala termosku s teplym jidlem, mela i 5× denne. Jinak byla protivna. Na vecere kase brzy vystridali zbytky od obeda, maso atd.. No lepsi satit nez zivit. :lol: Holce jsou uz 4 a zacla chodit do skolky=velky problem, vyzvedavam po obede a dnes mi snedla ryzi pro brasku(chudak se nestih doma najist) a doma si vesele vyzadala jeste za talir ryze plus spanelske ptacky, co se prave dodelali. No nevim jestli se to da resit, aby ucitelka dohlidla ze dostane dvojnasobnou porci obeda, nebo ji tam kazdy den prinesu vic svacin. Ale myslim, ze na schuzi rikali, ze bez papiru od doktora musi kazde dite jist to co maji dane a z domu se nosit nic nema. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
9.9.16 15:49

Jeste mi bylo trapne, kdyz byla v 9m hospitalizovana a k obedu tam fasovala sklenku prikrmu 250g, tak jsem si vzdy musela vyzadat jeste jeden. Pak radsi donesl manzel z domu, aby si nemysleli, ze jim to tam kradu.. :lol:
JJ, reakce okoli jsou bozi, hlavne kamaradek, co jim dite sni za den pulku rohlidku a temer vse jine odmita..
Take jsem si vsimla, ze po sladkem je silene vztekla, nemate to stejne? Dostava malokdy, ale na navstevach, nebo od rodiny ji to proste ve 4 letech uz nezakazuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.9.16 16:02

Děkuji vše, tak mě uklidnilo, že to zjevně není nic zvláštního. Všichni v okolí včetně doktorky mě odpálí „buď ráda, že jí“. Je to malá neposeda, tak asi spaluje. Už teď mě děsí kolik bude jíst za rok. Kámošky nosí na ven jeden pytlíček a já mám min 4 krabičky a ještě něco kupuji :)
Sladké jí nedávám, snažím se ovoce, zelenina, maso a kaše na noc. Je 75 cm/10 kg, což mi přijde normál a mám strach, že by po sladkém mohla tloustnout a hlavně si zvyknout do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
9.9.16 16:46

Kluci jsou to samé. Malej ( 14 měsíců) pořád říká ham a baští. Starší ( tři a půl roku) věčně naloženej v lednici. Cestou ze hřiště spolu spořádají pět rohlíků. Staršího jsme tuhle vyzvedli těsně po obědě a v autě popadl do jedné ruky škvarkovou placku a do druhé housku, než jsme dojeli domů, oboje zmizelo. Oba mají štíhlou postavu, protože se celý den nezastaví. Neřeším, na jídlo máme peněz dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí