Batole málo spí?

289
15.9.13 08:07

Batole málo spí?

Holky kolik Vám naspí děti v období 1-2roky??

naše malá 16m spí dost málo, tak bych si to s Váma chtěla porovnat..

Vstavame kolem 6te.. už chodí spat jenom 1×.. a to v 11:30 spí většinou 30-40minut.. večer chodí spát kolem 7-8..

Dneska už vstávala a bylo 5:30.. to ji stačí tak malo spánku??
a to má v noci ještě asi noční běsy.. bo semi v noci tak 10× budí.. :(
Jak spaly Vaše děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
15.9.13 08:13

Přes den tak třičtvrtě až hodinu, v noci devět až deset. Jsou i vyjímky, kdy spí v noci i dvanáct hodin a občas si dá přes den i dvě hodiny, ale to je jen občas.
Ona teda nikdy neměla nějaký pravidelný režim, někdy jde spát v jedenáct dopoledne, někdy až ve dvě. Má to fakt různé, ale pohybuje se v rozmezí 10-12 hodin za den i noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.9.13 08:16

Dvouletá mi spí po obědě hodinu nanejvýš hodinu a půl a v noci od 20h. do 7-8h. jak kdy. V noci se někdy probudí na čurací přestávku a hned zas usne a spí dál.
Dřív mi spávala po obědě i 3h. ale teď nemá čas přes den spát, musí řádit :pankac:. Po obědě chodít teda spát každý den ve 12h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
15.9.13 08:18

@neellaa a co se ti na tom zdá málo? Vždyť jenom v noci ti spí 10. hod. :think: My máme dvouletaka v noci spí stejně a po obědě je to různé, to spí 1-3 hod. :nevim:

Příspěvek upraven 15.09.13 v 08:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
15.9.13 08:19

@neellaa
Některé děti to tak prostě mají. Naše malá byla taky nespavec už od miminka a vydrželo jí to dodnes. Pravda je, že ani mi moc spánku nepotřebujeme. Kolem roku a půl vsávala max. v půl 7, někdy dala po obědě 20-30 minut a jela pak do osmi nebo půl 10 v kuse. Ve dvou letech to prodloužila do půl 11, když si dala tu půlhodinku po obědě :roll:. A to má opravdu o zábavu postaráno a měla by být unavená, ale i když jsme zkoušeli jít spát dřív, tak neusnula nebo se vzbudila o to dříve. I to noční buzení několikrát za noc znám. Teď je malé 2,5 roku a noční buzení ještě občas je, ale nedá se to srovnat s tím co bylo před rokem a dokonce si někdy lehne odpoledne i na hodinu a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
15.9.13 08:20

Muj odpo 2 hodiny a večer od 20-6.30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
15.9.13 08:34

První dítě v tomhle věku v noci tak 10,5h, přes den max hodinu a s řevem.
Druhé dítě klidně 12h v noci a 2-3h přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
15.9.13 09:30

Mates (22m) 19.00-cca 7.30 a odpo 11.00-13.30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
15.9.13 10:01

@Saricat Ráno dostane kakao a třeba chlebík nebo něco, dopo svačinu jakoby vynechávám, má třeba ovoce, nějakou tu dětskou sušenku nebo co vysomruje :D Kdybych mu oběd přes tím spaním nedala, tak ani spát nebude jako :mrgreen: Pak dostane před tou 11 oběd, pak klasicky svačina, večeře, to už je jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
15.9.13 10:33

Nám 14ti měsíční spí od 19:00 - cca 7-8, a pak ho dávám v 11:30 do cca 13:30- 14:00. Ráno okolo 5-6 se ještě budí na mlíko, ale poslední dobou je to občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
15.9.13 12:27

Naša 21-mesačná slečna spí od 21.00 do 7.00 a cez deň si ešte zdriemne 2-3 hoďky. Denný spánok záleží na okolnostiach, veľmi zriedkavo sa stane, že cez deň nespí vôbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
23.7.19 08:19

Ahoj maminky, obnovuji diskuzi. Jak ideálně by mělo dítě spát v 19ti mesicich? Dávám syna do postylky mezi sedmou osmou, ale usne až tak v devět, do te doby si povídá a vstává v pět :cert: takže v noci naspi cca 8 hodin a k tomu se jeste nejméně třikrát probudí, přes den si lehne na hodku a je vyspinkany. Naspi tedy celkem 9 hodin. Co jsem četla, tak by děti mely spát v tomto veku víc, ale on je vyspinkany :think: není vůbec unaveny. Pokaždé jde do postylky čilý. Ale to už by nespal asi nikdy, kdybych čekala na únavu :lol:
Je tohle vůbec v pořádku? Přemýšlím jestli o tom nepromluvit s doktorkou. :think: Děti spánek přece potrebuji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
23.7.19 08:31
@Lily-en píše:
Ahoj maminky, obnovuji diskuzi. Jak ideálně by mělo dítě spát v 19ti mesicich? Dávám syna do postylky mezi sedmou osmou, ale usne až tak v devět, do te doby si povídá a vstává v pět :cert: takže v noci naspi cca 8 hodin a k tomu se jeste nejméně třikrát probudí, přes den si lehne na hodku a je vyspinkany. Naspi tedy celkem 9 hodin. Co jsem četla, tak by děti mely spát v tomto veku víc, ale on je vyspinkany :think: není vůbec unaveny. Pokaždé jde do postylky čilý. Ale to už by nespal asi nikdy, kdybych čekala na únavu :lol:
Je tohle vůbec v pořádku? Přemýšlím jestli o tom nepromluvit s doktorkou. :think: Děti spánek přece potrebuji :think:

Jak hodne spis ty? Jak spi tvuj chlap? Kolik toho naspi tvoji kamaradi stejneho veku? Fakt spite vsichni stejne dlouho? 8o
Moje dcera ma taky 19M. Spi 20:30-6(7) a pak jeste 1-2hodiny pres den. To mame cca 12hodin. Nas 6ti lety spi minimalne 10hodin.
Treba ma proste hodne energie, malo beha, hodne kvalitne ji…muze to byt cimkoliv. Kazdopadne to ale neni nemoc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
23.7.19 08:39
@1mila2 píše:
Jak hodne spis ty? Jak spi tvuj chlap? Kolik toho naspi tvoji kamaradi stejneho veku? Fakt spite vsichni stejne dlouho? 8o
Moje dcera ma taky 19M. Spi 20:30-6(7) a pak jeste 1-2hodiny pres den. To mame cca 12hodin. Nas 6ti lety spi minimalne 10hodin.
Treba ma proste hodne energie, malo beha, hodne kvalitne ji…muze to byt cimkoliv. Kazdopadne to ale neni nemoc!

My bychom asi naspali víc než malý :lol: rikam si, jestli kdyz ma skoro stejnou potřebu spánku jako dospěly člověk, aby mu to spis neškodilo. Ale on to vůbec nepotřebuje. 8o :think: doktorka mi totiž rikala už dřív, ze spát musí, ale donutit ho nemůžu. Takhle mu to stačí :think: a to litame denně venku. Já bych spala už dávno a malý ma energie na rozdávání. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
23.7.19 08:39

Starší syn spal v noci od 20 do 9 a přes den 2-4 hodiny ještě ve 3 letech.
Mladší syn usinal kolem jedenácté, od dvou do čtyř měl pauzu a vstával v sedm. Přes den spal hodinu a někdy ani to ne.
Každé dítě je jiné.
Jo a mám od obou vypozorované, že čím víc jsou přetažení, tím víc jsou naspeedovaní. U mladšího znám únavu až teď.
S doktorkou jsem neřešila ani jednoho, protože oba spali podle tabulek „špatně“.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML