Batole nechce vůbec jist

301
8.10.23 12:43

Batole nechce vůbec jist

Zdravím,

Mám chlapečka, 12 měsíců, od začátku příkrmů skoro nic nechce jist.

Od téměř zacatku pije z láhve mé odsate mléko, to pije rád…

Jinak jogurty, presnidavky, příkrmy doma vařené i koupené, rozmixovane i podávané z vlastní ruky, ted v roce už i třeba naše zdravěji vařené ochucené jídlo…prostě nic…někdy je období kdy to vypadá nadějně, ale teď třeba zase jen vidí tu misku hned se sklebi a odvraci a pusa na zámek.

Nikdy jsme ho nijak nenutili, aby měl averzi, prostě to ale stále zkoušíme…

Říkala jsem si, do toho roku, ochutnává, ale už je mi to divný…

Jediné co třeba sestře sebere jablko a kouše ho, ale kreckuje to do pusy a pak vše vyplivne.

Je to druhé dítě, první krásně od začátku jedlo všechno, takže toto je šok.

Nezajímají mě rady typu, hladovění apod. Spíš jestli někdo taky měl doma takový exemplář a uklidnění, že nepůjde s mlékem k maturitě 🤣 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1730
8.10.23 13:39

12 mesicu je asi jeste brzy to nejak vic hrotit. Muze prirozene zacit sam. Ale kdyby se vam to dal nezdalo, tak zkusit KLINICKEHO logopeda. Muzes taky do FB skupiny Maminky nejedliku, tam najdes vselijaky zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
9.10.23 20:39

Já se tady pripichnu, kdyby někdo něco poradil.
Naše ma 2 roky a ji obcas suchý rohlík, jogurtovy kapsicky, obcas nějaký ovoce a obcas plátek šunky. Nikdy vsechno v jeden den samozřejmě!!! To by bylo. Spagety s bazalkovym pestem, když je správná konstelace hvězd a v televizi dávají něco zajimavyho. Mebo spis to omylem snedla tak 3×. Jinak je ziva z vody a vzduchu.
Spolihala jsem na skolku, ze se bude opicit po dětech-nic!
Začala teda kousat později, kolem 16mesicu, 2 měsíce se cpala vším možným a od te doby tohle. Není nijak spatne zivena, je tak akorat a cely den lítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí