Batole vs rasa psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
938
7.10.06 16:50

omlouvam se, nejak jsem odbehla od tematu…
ja proste doporucuji zlataka, ale myslim ze jde hlavne o dobrou vychovu jakehokoliv psa… videla jsem ze canis delaji napr. i bojova plemena, dobrman a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
7.10.06 17:12

Rasu která by ti zaručila sžití s malým dítětem a k tomu aby ten pes snášel dlabance do oka ti nikdo nezaručí. Sou rasy k dítěti vhodnější ale vždy je to predevším o výchově psa ale taky o jeho povahové schopnosti. Takže i ten nejvhodnější pes k dítěti může ublížit. Znám rasy které sou nevhodné k dětem a přesto sou oddaní rodinný milovníci ale tak to může být i naopak. Doporučuju aby sis pořídila nějakou knihu ve které se dočteš alespoň základní věci o každé rase, protože psa budete muset nějak vychovat, vycvičit od štěnete nebo v:,–(íte na útulkáře nebo na staršího psa který už bude naučen od někoho jiného čili k obrazu někoho jiného. Lepší by bylo dítě hlídat aby psa neobtěžovalo, tak se může vytvořit u psa postupná averze a stejně tak si dítě bude vštěpovat nevyhovující chování k psům a vlastně tak ke zvířátům. A třeba ani by psa nijak nepoštuchoval. Sama mám dvě děti a k nim Německou ovčandu a Novofundlandskýho psa, oba z útulku, feně byly 2r a psovi 1r když sme je brali, sou ohledně dětí bezproblémový a malá nikdy neměla tendenci je obtěžovat. Oba sou celoročně venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
7.10.06 17:51

Kamarádka měla bullmastifku Fanynku, musím říct, že to byl opravdu miláček dětí, strašně hodná, krásná, milá a trpělivá. Získala si i mě a to moc zvířata neprožívám. Bohužel zemřela na nádor. My pejska mít nebudem, taťka je alergik, škoda.
 Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
7.10.06 18:12

Tak já hlasuju pro howavarta, máme jedno štěněcí trdlo k dvěma malým dětem a soužití na jedničku. Bydlí celoročně venku, svělý hlídač, od dětí snese hodně, když se jí to nelíbí, odejde.

K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
7.10.06 18:14

Ahoj,hlasim se taky k milovnikum a majitelum retrieveru. Mame fenku zl.retr. ,ma 5 let a je opravdu zlaticko… :) Kdyz se malej narodil,mela uz rok a pul a byla docela zklidnena. My bydlime v panelaku,chlupy resim porad a v dobe linani mi pripada,ze snad mame koberec,ale nedala bych ji za nic. Jak malej rostl,byly to jeji ocicka,nos,zuby,jazyk,aj. ,co ho desne zajimalo a Jessii nic… Ted uz je Danek vetsi a jsou desni kamaradi. Ale je pravdou,ze ted, kdyz vim ,jake byly zacatky (louzicky.venceni po hodine a uceni a uceni) tak bych do toho sla,az budou deti vetsi. Ale vy mate zahradu a to je neco jineho. Jessi chce byt taky porad venku,ale staci ji,kdyz si najde klacicek a z toho zacne vyrabet paratka :lol: .Je to klidnej pes,kdyz prijde navsteva,privita ji a pak si opet lehne a spi…
Cauky Pajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
7.10.06 19:14

Ahoj, nepřelouskala jsem to celý, ale napadlo, že kdyby ses nechtěla piplat se štěnětem, tak školy pro výcvik vodících psů dávají psy pokud se nehodí do výcviku. Tak jen tak :wink:
Většinou jsou to retrívři, něměčtí ovčáci, švýcarští ovčáci, ale záleží, co se zrovna vyřadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
7.10.06 20:09

Ahoj, kdo tady psal, že planuje Jackrussell teriera, tak musím trošičku varovat. Je to opravdu HROZNĚ ŽIVEJ PES. Kamarádka ho má a provádí věci, který jsem fakt nezažila - např. bez rozběhu jen tak z odrazu dokáže skákat do neuvěřitelný výšky např. na kuchyňský stůl a je fakt hrozně moc divokej, takže k malinkým dětem je ta jeho divokost trochu nebezpečná. Ani to nemusí být zlý úmysl, ale už se nám stalo, že škrábnul, prostě jak divočí, tak se tomu nedá zabránit. Tomu fakt říkám hyperaktivita.
Jinak souhlasím s tím, že hodně záleží na povaze konkrétního jedince a taky důslednosti páníka. My máme vořecha z útulku. Je to kříženec jezevčice a kóliáka a je to tak půl na půl - občas poslouchá jak hodinky a někdy je jak urvanej z řetězu. K malýmu je ale zlatej. Má ho moc rád a když už mu fakt hodně ubližuje - např. mu vytrhne chlupy, tak se prostě klidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
7.10.06 21:27

Ahoj, my máme Jack Russel Teriéra a k tomu 14ti měsíční dítě :D Občas vražedná kombinace 8) 8)
Pejskovi jsou dva roky a s malou se snáší naprosto v pohodě. Ona ho furt nahání, hladí ho, tahá za nohu…pokud má náladu, drží a pokud ne, tak před ní uteče :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
8.10.06 08:15

Ať už se rozhodneš pro jakoukoliv rasu, je určitě důležité vybrat si takové štěně, u kterého máš možnost poznat jeho rodiče. Aby jsi znala jejich povahu a zároveň si i zjistit, co můžeš od daného plemene očekávat. Zaroveň zastávám názor, že i když budeš mít jakoukoliv rasu/nebo podvraťáka, tak to štěně by mělo mít alespoň základní výcvik ze cvičáku zaměřený na účel pořízení toho psa. Podle toho jak píšeš, budete chtít ho mít jako rodiného mazla a zároveň hlídače. Hlavně se ho nesnažte na cvičáku moc nabudit na obrany, aby se to pak v něm nezvrtlo. Také ze začátku, by měl co nejvíce času trávit času s vámi a i malým mimčem, aby si na sebe co nejdříve zvykli.
My máme doma 3 letého hyperaktivního kluka. Loni na vánoc nám zemřel náš 10 letý dobrmánek a letos jsme v květnu přivezli nového. Je to sice ještě plašan, normální štěně ale můžu i toto plemeno doporučit jako perfektního společníka do rodiny. Ale znouvu upozorňuji: výcvik, vybírat z kvalitního vrhu a věnovat se štěněti :) jako by to byl člen rodiny.
Přeju dobrý výběr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
8.10.06 10:36

Ahoj,tak my máme doma 6-letou fenku rotvajlera a dvouleté dítě.
Musím říct, že než se malá narodila, měla jsem trochu obavy.Holky se ale sžily naprosto úžasně.jasně, že hafan někdy nějaký ten štípanec a šťouchanec dostane, ale nikdy se mi nestalo, aby ,,vyjela" na malou.Naopak, sama k ní chodí si lehnout a pomazlit se.Večer, když malá usíná,tak si lehne k postýlce.Jediný, co mě štve, je línaní a hárání, to je vopruz. Ale zase si myslím, že feny jsou lepší než psi,tedy k dětem.Takže ani tak nezáleží na plemenu, ale hlavně na výchově.KLÁRA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
8.10.06 14:35

Ahoj holky,

děkuju za odpovědi. Je mi jasné, že ta konkrétní povaha samozřejmě závisí jedinec od jedince, asi jako u nás, že :D Spíše jsem chtěla tip, radu, zkušenost kterou máte s jakou danou rasou.
Samozřejmě že bych malého učila pejska nedloubat, netahat, ale uhlídat to nejde, to je mi jasné už ted :roll:
Také si myslím, že by pro nás byla vhodnější fenečka (aspoň se srovná doma skóre pohlaví :wink: ).
Zatím mi z toho vychází, že hodně chválíte retrívra.

Za další rady díky

Jitka + Luky (14kg, 10 zubů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
9.10.06 09:12

Ahojky, tak já mám zkušenosti s německým ovčákem i se zlatým retrievrem. A z této zkušenosti doporučuji toho německého ovčáka. Náš ovčák je úplné zlatíčko, děti úplně zbožňuje, nechá si od nich dělat úplně všechno - a to už mu táhne na deset let. Jsem si jistá, že by synkovi neublížil, ale i tak ho pro jistotu s dětmi samotného nenechávám (jistota je jistota). Ale jinak si spolu hrají a nikdy se neobjevil žádný náznak zlého chování psa vůči dětem.
Zato tchýně a švagr mají oba zlatého retrievra, a z těch mám dost obavy. Dokud byli psi malí, tak byli celkem v pohodě, ale teď z nich mám husí kůži občas já sama a malého k nim radši vůbec nepouštím. Švagrův pes je starý asi pět let, a je to pořád šílený blázen, pořád se chová jako štěně, lítá jako splašený, porazí všechny a všechno, co se mu připlete do cesty. Tchýnin retrievr je ještě horší. Tomu je něco přes sedm let a je to hajzl na entou. Stačí když kolem něj prcek jen projde a už na něj cení zuby a vrčí. Po tchýni už několikrát málem pokousal, takže z něj mám fakt strach.
Navíc jsou oba retrievři náchylní k různým nemocem, každou chvíli mají záněty uší, podkožní bulky, problémy s kůží a se srstí. A to o ně všichni pečují lépe než o děti :?

Takže já jsem na 100% pro německého ovčáka, ale samozřejmě záleží i na tom, jak je pes vychováván a jaké má předky, takže to chce co nejvíce informací o rodičích štěněte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
9.10.06 11:49

my se hodlame stehovat do baracku a chceme taky casem si poridit psa a zatim jsme se shodli na boxerovi. Je mily k detem a navic urcite trochu i ohlida, navic i svym zjevem by mohl odradit cizi lidi…

• Citovat
  • Upravit
741
10.10.06 23:27

ahoj,

naši mají psa, kterej je úplně výbornej. Je to chodský pes, takže hlídač, ale hlavně ovčák, takže neustále hlídá naši „tlupu“. Je to takovej malej připrdlej vlčák, ale nemá vlčáčí povahu, je to milej ňouma. od anduli si nechá líbit úplně všechno a na venek je ideální, protože má srst jako medvěd. aspoň ten náš teda. Kdyžtak mrkni.

http://web.quick.cz/…ie/index.htm

Bibina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.10.06 19:19

český strakatý pes

Ahojky, zkus se ještě podívat na netu na stránky českého strakatého psa (původně Horákův laboratorní pes). Myslím si, že je to hodně opomíjená leč skvělá rasa, ale posuď sama.. Ale opravdu nevím, jestli je vhodné, aby zůstával pejsek venku. Už jen pro dobrou socializaci a „vtištění“ štěňátka do smečky je podstatný trvalý kontakt. Je to na zváženou, jen sama vím, že pro mě byla výchova našeho Mraka docela tvrdý oříšek. Jestli to chce člověk brát opravdu zodpovědně a mít pohodového psa jak k dětem, tak k lidem, tak k ostatním psům, tak to stojí docela dost sil. zdraví erby :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML