Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
před pár měsíci jsme se přestěhovali z města na vesnici, z bytu do domečku. Uvažuji, že bysme si pořídili na jaře psa. Podotýkám, že bych chtěla psa venku.
No a teď, jakou rasu, aby se s Lukym sžili? Aby to byl pes, kterému nevadí děti, nechá si občas nějaký ten šťouranec a dlabanec do oka líbit
Taky nechci, aby to byl nějaký obr, spíše tak střední velikosti no a ne úplný debil ![]()
Díky za tipy
Jitka + Luky (nyní spící
)
ahoj,hodně záleží na tom, co od psa očekáváš. dobrej hlídací pes je ovčák, ale ty já osobně mám ráda jen na obrázku. výborný psi jsou podle mě labradoři. umí ohlídat i se mazlit. ovšem ať je to jakákoli rasa, vždycky to chce nějaký výcvik. alespoň ten základní. pak si můžeš pořídít třeba pitbula ![]()
Ahoj, tak kamoška se teď vžila do představy mít psa. Má 6letou a 3letou dceru. Takže já jsem trochu pídila po plemenech vhodných k dítěti a musím ti říct, že čím větší pes, tím lepší pro dítě.
dívala jsem se do knížek, co se hodí a úplně nejlíp vyšel boxer (neuvěřitelná trpělivost), novofundlák, doga, velkej pudl, retrívr, a pak už si to nepamatuji, ale když zapátráš v knížkách o psech nebo na netu, tak určitě něco najdeš, ale jak už tu psaly holky, záleží na samotné povaze psa a taky výcviku, ten musí mít každej pes.
My máme doma zlatýho retrívra a musím říct, že jak není zvyklej na děcka, tak když k nám náhodou přijde rodina s malými dětmi, ty děcka jí můžou dělat cokoliv a ona drží, nebo v nejhořším případě se zvedne a odejde někam, kde na ni nemůžou ![]()
Ahoj,
z vlastní zkušenosti mohu říct, že německý ovčák je krásný pes, který je opravdu dobrý hlídač, skvělá inteligence, ale když nám umřel, ohlíželi jsme se k jinému plemenu, protože jsme měli 2 leté dítě, a nedokáži si představit soužití vlčáka a malého dítěte, které neustále něco vymýšlí, a aniž nechce ublížit, stane se. A jelikož je manžel myslivec, padla volba na labradora. Můžu po 7 měsících říct, že to byla volba dobrá. I když malého neustále hlídáme, přeci jen sem tak zatahá za ocas, uši, dokonce na něj sedne, lehne.
A pesan drží a drží. Labradoři mají obrovskou trpělivost, proto se taky vycvičují jako slepečtí a asistenční psy. To samé zlatí retrívři, tam ovšem musí počítat člověk s údržbou srsti. Ať se rozhodnote pro to či ono plemeno, přeji hezké chvilky s pejskem, který je opravdu člen rodiny, a kdo psa nemá, toto prostě nemůže nikdy pochopit . ![]()
A co jack russel teriera? Jsou aktivni, pratelsi, mirumilovni. A taky roztomili a nadherni. Je to ten pes z masky - Majla. Toho planuju ja ![]()
Ahoj,
tak k detem bych urcite poridila retrievra, ale nenechavala bych jej venku. Sice mame byt plny chlupu, ale vsichni jsme spokojeni. Retrievri jsou to spolecensti a samotou trpi… Pokud by mel byt pejsek opravdu jen venku, hledala bych nejakou jinou rasu. Dulezite je si dat dohromady, co od pejska ocekavas a co jsi pro nej ochotna udelat … Tak stastnou ruku pri vyberu …
neprihlasena
Sarach
ahoj
my mame zlataka, chodime na canisterapii, takze k detem asi dobry, v breznu by se nam meli narodit nase, tak uvidime, jak to vsechno zvladnem a jak se bude chovat.
ale urcite bych zadneho psa nenechavala s detma o samote!
akorat u retrivra je fakt blbe, ze mas vsude plno chlupu, ale neda se!
Ahoj,
taky doporučuju labradora (nebo zlatého retrívra, to je hodně podobné) - je bezva!
Jako mladý šílený pošuk, možná by fena byla klidnější, ale samotného bych jej s tak malým mimem stejně nenechávala.
Jo a máme jej venku - možná budem za tyrany, ale je to pes a jsme s ním každý den. Je ale fakt, že by byl nejradši s námi furt - ale taky je pravda, že většinu dne prospí a má tam svůj prostor a klid.
Dobře vyber, stejně je to kus od kusu - nejlépe kdybys viděla a znala i rodiče!
Zu, my mame psa taky venku… i kdyz tak napul… kdyz je venku hezky, tak tam je, ale mame otevrene dvere, tak muze kdykoliv domu… ale je rada venku, pozoruje okoli a steka na sousedy (aby na sebe upozornila)
a v noci spi v kotci a kdyz jedem pryc, tak ji radsi dame do kotce nez domu do kuchyne…
takze taky mozna budem za tyrany ![]()
Tak my jsme asi taky tyrani, naše fena (zlaťák) je taky venku a myslím si, že je jí tam líp, než kdyby byla zavřená pořád doma.
Ale přes zimu spává doma a když byli v zimě ty velký mrazy, tak jsme ji nechávali doma celej den.
Ale samotnou bych ju s děckem taky nenechala - s žádným psem bych nenechala děcko samotný.
to jsem rada ze jsme se tak shodly! ![]()
jeeeee, holky vidim, ze uz kazdou chvili budete rodit! to je super!
a mate doma chlupy?
Misaz, no to je jasný, že chlupy doma máme. A nejhorší na tom je, že ona si vždycky vybere období línání v době vánoc, takže asi víš, jak to potom doba na svátky vypadá
![]()
no, my to tak mame i ted, protoze mela asi z vody nejakou kozni chorobu, tak byla malem cinsky nahac ![]()
a vytirate kazdy den?
stofi, vy jste si nechali pohlavi jako prekvapko? my mame jit za 14 dni na utz, tak furt premyslim, byla jsem rozhodnuta, ze to chci vedet a manzel me asi prekecal, ze chce prekvapeni ![]()