Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Maminky, potřebuji poradit. Chtěla bych dceři koupit k Vánocům batůžek, ale nevím kolik litrů je vhodných..Malé budou v dubnu 3 roky a měří cca 90-94cm. Tak bych chtěla radu jestli 5l,6l či klidně 9l…NECHCI aby ji byl velký a vypadalo to jako pěst na oko, ale na druhou stranu nesmí být malý. Aby se tam něco vešlo. Nemůžu jí ho zkusit, protože chci aby to bylo překvapení
Děkuji
![]()
Taky myslim, ze 5-6l bude ok. POkud ale chces investovat do poradneho a nechces ho za 2 roky menit, tak myslim, ze ten Deuter 10l by se take dal.
Já jsem synovi ve 3 letech kupovala batužek 12l, je akorát, vejdou se tam i věci na plavání nebo na výlet, když jede se školkou. Do menšího bych mu všechny věci asi nenarvala.
Kupovala jsem rovnou 2letemu diteti Boll Roo 12 litru - sama si ho zkusela na prodejne a do toho mensiho (Boll Bunny) se ji nevesla ta panenka, co si ji v nem chtela nosit
Cca od 3-4 let je naprosto v pohode a kdyz byla mala, stejne ho nosila max ctvrt hodinky
Mladsi dcera ted ma prave Boll Bunny 6 litru a jako jo, na mensi vylet OK, ale kdyz jede na pul dne se skolkou a ma tam dat plastenku, mikinu, svacinu a pul litru piti, bere si segry vetsi ![]()
Záleží na co by měl mít. Máme 4 litrový a vejde se do něj svačina v krabičce, pití a náhradní spodní oblečení, i klasická pláštěnka igelitová (nosila dcera takto do lesní školky):-) Zas, větší batůžek=víc věcí, aby to dítě v tomto věku uneslo. Pro starší jsem kupovala větší potom v Lidlu, jednou za čas mají akci na turistické batohy i dětské.
My budeme brat Boll Bunny.
kamarádka ma pro syna od 2 let, bude mu 5 a na maly vylet pořad staci. je pekne udělaný a vydrzi. Koupila jsem jiný a budu vracet. je pekny ale ergonomie mizerná (= žádná)
A doporučuju batohy s hrudním páskem, jinak dětem padají z ramen
@hofka píše:
A doporučuju batohy s hrudním páskem, jinak dětem padají z ramen
to rozhodne
a take je sikovne, kdyz maji alespon jednu malou kapsicku na nejake poklady.
Já jsem si vybrala batůžek, ale má 9 litrů, s tím, že se právě bojím, že jí bude velký, ale když tu píšete, že podobně staré děti můžou mít klidně i 10l..Tak by to nemělo být tak hrozné ne? ![]()
@LuSof Syn má asi 100cm a má 6l a je mu dobře, základní věci se vejdou v poho
když tam má velké pití tak už kňourá že ho nechce takže pro mě větší pro takový prcky zbytečný pač se stejně nevyužije… Konkrétně má Boll Bunny a v poho ho nosí i 6 leté děti
@LuSof píše:
Já jsem si vybrala batůžek, ale má 9 litrů, s tím, že se právě bojím, že jí bude velký, ale když tu píšete, že podobně staré děti můžou mít klidně i 10l..Tak by to nemělo být tak hrozné ne?
Jak jsem psala, zalezi, jestli jdes po kvalite. POkud je to levny batuzek, vydrzi rekneme 2 roky, tak nema cenu, aby byl velky. Meli jsme batohy za 200, vsechny se rozpadly. POkud to ma byt znackovy batoh, ktery vydrzi a nema ho kdo podedit, tak kup vetsi.
Deti chteji nechteji - to je stejne jako se vsim ostatnim, zalezi na tobe, jak moc na tom budes trvat.
Samozrejme dalsi vec je, co v nem bude nosit. Moje deti nosi skoro vsechny svoje veci a cast spolecne svaciny, protoze ja s nimi chodim sama a vsechno to púroste neunesu- Je to nutnost. Ale znam zenyx, ktere berou jeste sedmilete deti na vylet bez batohu (jsem rada, ze mi vubec chodi) a samy tahnou ctyricetilitrovy. Zima a leto je dobre, na podzim a na jare se behem dne svlekne nekolik vrstev mikin a plastenka taky nejaky objem zabere.
Zalezi tedy i na vasem zivotnim stylu. Chces aby dite bylo zdatne a samostatne? Nebo ti bude vyhovovat ze bude mit v batuzku jen mobil a penezenku? Pokud ano, tak mu staci petilitrovy klidne i v deseti letech.
@Pudloslava píše:
Jak jsem psala, zalezi, jestli jdes po kvalite. POkud je to levny batuzek, vydrzi rekneme 2 roky, tak nema cenu, aby byl velky. Meli jsme batohy za 200, vsechny se rozpadly. POkud to ma byt znackovy batoh, ktery vydrzi a nema ho kdo podedit, tak kup vetsi.
Deti chteji nechteji - to je stejne jako se vsim ostatnim, zalezi na tobe, jak moc na tom budes trvat.Samozrejme dalsi vec je, co v nem bude nosit. Moje deti nosi skoro vsechny svoje veci a cast spolecne svaciny, protoze ja s nimi chodim sama a vsechno to púroste neunesu- Je to nutnost. Ale znam zenyx, ktere berou jeste sedmilete deti na vylet bez batohu (jsem rada, ze mi vubec chodi) a samy tahnou ctyricetilitrovy. Zima a leto je dobre, na podzim a na jare se behem dne svlekne nekolik vrstev mikin a plastenka taky nejaky objem zabere.
Zalezi tedy i na vasem zivotnim stylu. Chces aby dite bylo zdatne a samostatne? Nebo ti bude vyhovovat ze bude mit v batuzku jen mobil a penezenku? Pokud ano, tak mu staci petilitrovy klidne i v deseti letech.
Děkuji za info
Líbí se mi ten Boll Bunny 6l…a pak 9l, ale ze sportisima (nevím jestli je dobrý)..nebo mate typ na další?
Nevím zda ten Boll B. bude stačit
![]()
Ze sportissima mame Timmi 2, moc hezky a prakticky, ale uz se droli zater a misty je skoro pruhledny.