Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, dvě kamarádky říkaly, že jejich mimča moc hrazdičky nebraly, tak zvažuju koupi 2 měsíčnímu mimču, které rádo kouká kolem sebe, ale hračky ho zatím také nezajímají…
Děkuji!
Moje ani jedno nebavila, mladsimu sem ji musela sundat i z houpacího lehátka, protože se pod tím vztekal, protože právě rád koukal kolem sebe a ty hračky mu bránily ve výhledu ![]()
Mám dvoumesicni a na chvíli ji to zabaví. Myslím, že jak bude umět uchopovat hračky, tak tam vydrží ještě dýl.
Malého to bavilo krátkodobě, v takovém tom období, kdy už by moc chtěl něco dělat a zkoumat, ale ještě mu to nejde
cca měsíc to trvalo
Malej bude mít 3 měsíce a máme ji asi 14 dní. Někdy vydrží 20 minut a někdy jen 5, ale já jsem ráda i za to. ![]()
Za me super, nejdriv na hracky cucel, pak do nich bouchal a kopal, tim se ucil koordinaci pohybu a akci a reakci… Pozdeji mu tam visely i natahovaci hracky a nektery sly celkem tezko, tak zas trenoval pohyb a svaly jinak… Nekdy vydrzel chvili, nekdy dlouho. Ale vzdat to ve 2 mesicich, ze ho to „nebavi“, by byla skoda ![]()
Ja spíš neznám mimčo, které by to nebavilo (když jsou ležačci). Co jiného můžou dělat, než si bouchat do hraček? Určitě - my tam děti ve 2m dávno měli. Naopak v těch 2m je začala přestávat zajímat, protože se mi od 2m otáčeli na břicho a na zádech nechtěli být.
Bavila moc, ale je to fakt na chvili. Jak se otoci na bricho, je hrazdicce konec.
Kup a uvidíš, co zrovna vaše dítě na to. Moje děti: jedno mělo hrazdičku rádo, druhý tam nebylo skoro vůbec, třetího zajímalo akorát klátit ty nohy ![]()
@nova_maminka123 Můžu ti prodat za 200 naši hrací deku s hrazdou…deka bez hrazdy je zabaví trochu dýl i na břichu - má různé hrací prvky, šustivé, cinkací, zrcatko. Je v dobrém stavu ![]()
Moc ne, moje byla radši na břichu. Taky jí vadilo, že na ty hračky nedosáhne. Trochu víc jí to bavilo tak 14 dní, někdy během 4. měsíce, pak jsem hrazdičku zase schovala
.
U nás bavila moc, nejdřív koukat, pak i hračky, já je vyměňovala občas. Měla i obrázky a různé šustivé části. Malá si s tím vyhrála, než se začala otáčet v půl roce, pak se zasekávala o ty hrazdy. Dají se sundat, takže jsem ještě chvíli používala ten spodek jako deku. Asi od 2 měsíců do 8 jsme to měli, takže super
Je to kinderkraft, chystám se ji prodat, kdyby někdo chtěl. Jen už k tomu nenajdu míčky, ty jsme tak různě poztráceli ![]()
První dítě nebylo extra odvařený, druhý zase naopak ano
Tak kdyžtak omrkni bazárek v okolí, pokud nezaujme, tak pošleš zase dál 🙋🏻♀️