Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Baba zde, Baba líná hledat ceny a čísla účtu. Baba se večer dokopat.
BOrisko a jaký jsou vlastně ty noční? Já blbá sem si ji nakonec neobjednala ![]()
A koukám na fotky, jak jsou ty hahty prudce slušivé ![]()
Jo a ještě - jak sedí chodícím dětem? I když proč se ptám?
Munkki z nich dřív vyroste než začne chodit ![]()
á super Babo na tebe už jde únava ![]()
no ty noční - zkoušela jsem na Baruš - ta to má kolem stehýnek celkem volnější - jako mohlo by to být užší, bojím bojím u Šimona…mě picne, jestli to bude mít hubeňour velké… to zkusím, až přijdou s tatínkem z venku, dnes teprve vyperu, nějak není čas, furt samá návštěva-tento týden nebyl den,abychom nebyli u někoho nebo někdo u nás…
Boriska píše: á super Babo na tebe už jde únava
no ty noční - zkoušela jsem na Baruš - ta to má kolem stehýnek celkem volnější - jako mohlo by to být užší, bojím bojím u Šimona…mě picne, jestli to bude mít hubeňour velké… to zkusím, až přijdou s tatínkem z venku, dnes teprve vyperu, nějak není čas, furt samá návštěva-tento týden nebyl den,abychom nebyli u někoho nebo někdo u nás…
Ne, už jde únava, ale ještě mě nepřešla ![]()
A zmenšit už to nejde? ![]()
Stejně seš drsoň. Látkovat dva piďouse najednou ![]()
no drsoň jsem a manžel mi to dává najevo celkem často
no právě, mě tam chybí ještě druk aby se to dalo ještě na boku o trošinku zmenšit - jako menší dítko si v nich nedovedu představit - kdo ví, jak tlusté jsou děti ve finsku ![]()
s tou únavou je to naprd ![]()
a jdu konečně něco dělat ![]()
tak jsem vyzkoušela finky Šimimu -no na novorozenecké zúžení je má snad přes stehna dobré -doufám, že ho to pak nebude tlačit v pase…
holky můžu je vyprat normálně na 60?
jo a katty -možná i kdybys nepoužívala sušičku, tak jsou kika menší a menší…je zajímavé, že je mám kupované těsně za sebou a některé už jsou téměř poloviční ![]()
borisko no já mám kupované kikko různě, a taky to podle toho vypadá, každý pes jiná ves.
Ale tak hlavně že plní funkci, sajou stále dobře. ![]()
Podle mě je to fuk. Pokud jetam množství látky stabilní, tak mi je jedno, jaké to má rozměry. Možná jsou teď tlustší. ![]()
Víc se ale sráží barevné.
Ahoj holky, omlouvám se , že vám sem lezu , ale mám dotaz - co moderní látkovky a sušička ? Jdou v ní sušit všechny druhy ? Nezmenší se? (Nemám na mysli čtvercovky…)
HOLKY PROSÍM O ODPOVĚĎ NA KOLIK SE MŮŽOU PRÁT FINKY? už je chci konečně vyprat, tak ať něco hned ze startu nepokazím…
holky chci koupit vlňáčky,mužovi jsem řekla,že je nutně potřebujeme,on tomu stejně prd rozumí a podala jsem mu to tak šikovně,že na ně od něj dostnu penízky a to o nich prd vím
![]()
Takže se chci zeptat:
perou se po každým použití s plenama?!
Nebo je musím prát vzlášť na jinou teplotu?!
Na jaké pleny jsou vhodné-mám čč,vícevrtsví čč,kalhotový a teď mi přijdou takový trojúhelníky na snapku od sketch..
Jakej střih a jakou značku?!
našla jsem nějaký na fléru,ale ty musím ještě do něčeho namočit,nemám z tím zkušenost,asi nějaká impregnace
,ale jaká ..
Jak často potom ipregnovat?!
Jsou vhodné na zimu?! Já je chci hlavně pro to,že doufám,že malýho zahřejí..
Kolik kousk na běžný používání?!
Mod dík za odpovědi
Boriska píše:
HOLKY PROSÍM O ODPOVĚĎ NA KOLIK SE MŮŽOU PRÁT FINKY? už je chci konečně vyprat, tak ať něco hned ze startu nepokazím…
Tak ja je prave dala prat na 60 ![]()
mirii a v pohodě? já jsem měla červenou kytku chvilku na předeprané plíně a už chytala červeně
bojím se dát tu novou zelenou kytku s tou červenou, co když pak budu mít 2 hnusné nové plíny ![]()
babo - nemohla by ses prosím tě zeptat výrobkyně jak je to s tím praním - díky, jestli bych nemohla prát ty plíny společně, by mě omylo ![]()
mabit: Vlňáíčky jsou dva druhy buď natahovací,nebo na zapínání.
Natahovací jsou na kalhotkoviou plínku,nebo na novo sklad,nebo na sklad na draka.prostě Ti v to m čtverce nebudou držet.
Zapínací-mají střih jako svrchňáky z PUL maeriálu.Do nich jodu i čverce,ale čtverce na rovno neudrží vaječinu.
Perou se v lanolinové kůře cca 1× za 6.týdnů,nebo podle toho jak moc smrdí a impregnují se též 1× za 6.týdnů.Perou se ručně,nebo v pračce program na vlnu,což je odle mého zbytečné.
Já měla dvoje vlňáky,ale záleží jestli budeš dávat i na noc.
Ekonomičtější by bylo si uplíst dvoje a jedny na parádu bych si koupila,ale to záleží na Tobě.
Impregnaci má Ulrich,ale holky používají bezvodý lanolin z lékárny-je levnější.Lázeň si uděláš z horké vody.Dáš do ní větší hrášek lanolinu a pak trošku dětského šamponu a mícháš dokud se lanolin nerozpustí.Počkáš až lázeň vystydne na cca 30.st a pak do ní šouneš vlňáky.Vody stačí tak na ponoření vlňáků.
Baba je líná i zapnout comp?Tyjo,tak to na tom jsi už zle.Ne,vím jaký to je.Mě pomáhalo sladký.Pak jsem taky byla jak koule.
Mabit jak už psala Efik, vlňáčky jsou buď natahovací a nebo kalhotkové na suché zipy a nebo na druky. Natahovací se hodí spíš na kalhotkové plínky, na novorozenecký sklad, či na zavazovačku, kalhotkové vlňáčky jsou spíše na čč na rovno, ale i na kalhotkové plínky.
Co se týče udržby, tak je krapet pracnější, ale tak strašné to není. Vlňáčky se před použitím hodí do lanolinové lázně, tu si vytvoříš s lanolinu zakoupeného v lékarně, bacha musíš říct, že chce bezvodný lanolin (adeps lane), budou sice na tebe čumět jak na hňupa, možná se vyptávat na co to chceš, ale nenech se odradit, prostě ho chtěj. Lanolinovou lázeň dělám s jedné kávové lžičky lanolinu, kterou dám do hrnečku s horkou vodou a přileji trochu šamponu cca dvě malé lžičky, mícháš až se lanolin rozpustí a vznikne s něho taková mléčná tekutina, tu pak vleješ do nějaké nádoby, malý kyblík nebo prostě něco takového, doleješ vodou cca tak aby toho celkem bylo jeden litr, necháš vychladnout a pak do té lázně ponoříš vlňáčky, nechávám vždy přes noc, ráno vytáhneš, vymačkáš a hodíš sušit, nejlépe pozvloně, ale já teď v zimě v klidu suším na topení, jen teda pod ty vlňáčky hodím ručník ať to neleží přímo na teplém topení.
Po použití vlňáčky nechávám jen vyvětrat, perou se cca 1× ma 4-66 týdnů a nebo když ti je dítě pokadí. Prala jsem ručně, teď už házím do pračky na program na vlnu. Peru v šamponu na vlnu, zakoupíš třeba v DM drogerii.
Ještě k té lázní, sama sice zkušenost nemám, ale prý ty kupované hotové nejssou nic moc, tak že já dělam s toho lanolinu s lékarny.
Vlňáčky co jsou na fleru jsou fajn, určitě myslíš ty natahovací, že? Já mám taky jedny dlouhé s Fleru.
Tak že pokud se ti líbí tak je kup, jsou fakt dobré.
Pak jsou taky super vlňáčky longies od Baby Idey, teď je používám i jako kus oblečení, jsou dlouhé. Baby idea dělá i Shorties, ty jsou krátké jako šortky a taky super, používám v kombinaci s návleky na nožky, dám vlňáčky a pak už jen návleky. ![]()
Mabit ještě k tomu namočení, musí se lanolinovat všechny vlňáčky co koupíš nové. ![]()