Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Brunifid
23.11.10 10:19

Koukám na tenhle obchod - Brána k dětem , mají kamenný obchod i v Brně, to by se mi pro to možná mohla stavit ségra. Máte s ním někdo zkušenosti???

• Citovat
  • Upravit
81481
23.11.10 10:28
Brunifid píše:
Ahoj všem,
přečetla jsem si tady na úvodní stránce emimina deníček na téma látkové pleny, jen tak pro zajímavost, co na tom kdo může vidět. A našla jsem tedy slovy dva argumenty proč ano. Tak mě napadlo, že bych to třeba i prubla…
Dajma mi napsala SZ, ať sem zaskočím, doufám teda, že jsem na správném foru. Prý mi tu neřeknete, že jsem úplně blbá, když vám nebudu rozumět :oops:
Takže jestli můžu dotaz: Mám zděděné cca 20 leté klasické plíny. Momentálně jich mám zhruba 30-40ks, máma se mě před časem ptala, jestli chci ještě dovézt, že někde našla další - jasněže jsem nechtěla, na co, mám jednorázovky, že jo… No ale stahnout by se daly, takže kolem padesátky bych jich mít mohla.
K tomu jsem myslela dokoupit tak troje (?) ty vrchní PUL kalhotky, separační pleny (celulózové?) a ty sponky a stačí, ne?

Jsem od Jičína (východní čechy), mám dvouměsíční holčičku, do budoucna bychom rádi ještě jedno mimi. Holčička je plně kojená, minulý týden měla lehce přes 4kg.

Nejste tu někdo z okolí?

Začala jsem stejně čtverce, koupila dvoje kalhotky, spearačku a snapku.
Podle mě pokud je to fakt zatím jen na zkoušku, tak stačí na střídačku dvoje. Oni schnou rychle a v mezeře zatím dáš jednorázovku.
Já začínala až v 5ti měsících, bylo blbé, že už se převracel, ve dvou měsících to půjde líp. Byl plně kojený, kadil 5× denně. Ale holky mi tu doporučily viskozové separačky, že jsou pocitově sušší. Celulozové jsem nikdy neměla.
Jinak asi bude třeba skládat - čtverce na rovno ( složená na dvanáctiny) jde až s tuhým bobkem, na tekuté kadění jsou lepší ty sklady. Pak si holky chválí zavazovačky Disana.
Jinak já PULky měla Thirsties, spokojenost, jen sem se zamilovala do vlněných svrchňáků, tak jsem PULky prodala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
23.11.10 10:30
Brunifid píše:
Koukám na tenhle obchod - Brána k dětem , mají kamenný obchod i v Brně, to by se mi pro to možná mohla stavit ségra. Máte s ním někdo zkušenosti???

V pražské Bráně jsou někdy pindy prodavačky - neochotné. Ale jinak tam seženeš to, co potřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
23.11.10 10:51

ty jo tak to si asi četla můj deníček :think: já začínala taky ze čč,ale já bych k tomu ještě koupila zavazovačky na netu cca za 78kč/ks ,já je mám moc ráda,drží plínku tam kde mají :wink: a i když se povede něco tuhýho,u nás je to 1 za den,ale to pak stojí za to,až se divím kam to v tom bříšku dává :lol: a vše zůstane uvnitř,ještě se mi nestalo,že by mi u širokýhho skladu se zavazovačkou pos.al půlky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
23.11.10 10:52
knopinka
Fly, já jsem použila obyč šampon z DM, nebo nějaký obyč třeba kopřivový.

Ha, no tak jestli stačí kopřivový, no tak toho mám z práce možná dva litry :-) Zkusím to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
23.11.10 10:57

Brunifid: Kdybys měla cestu do Pardubic, tak je tu přímo obchod s látkovkama, kde paní hodně poradí a doporučí (nemusíš hned kupovat, leccos seženeš na netu levněji)

Každopádně, já skládám jeden čtverec na novorozenecký sklad , do toho mám buď bambusovou nebo froté vkládačku a na to celulózovou separačku (časem přejdu na viskózu, až dodělám celulózovky).
A nebo pak vázací disana (ten sklad s disanou je na tom odkazu níž) a do toho poskládat čtvercovku, pak zavázat. NO a na obojí dávám vlňáky nebo fleecáky.

Dávala jsem PULky, holky tady mi poradily vlňáky a musím říct, že jsou lepší. Plus mám ráda i ty fleecáčky od anavy (akorát já mám na suchý zip, růžové mi přijdou na druky).

Píšu za sebe jako začátečník, mám dvouměsíční holku a látkuju od druhého dne návratu z porodnice, takže jsem fakt začátečník :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
23.11.10 13:53

tak jsem i právě koupila ty žlutý a jsou luxusní…ty zaplatí brácha na ježíška pro honzíka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
23.11.10 14:06

Flísačky od anavy jsou dobré, akorát by to kolem nožiček chtělo trošku pevnější gumu :nevim: - mám pocit že hovňouse by protekli :think: , jinak mám i dvě kalhotovky od anavy a ty si můžu jenom vynachválit, ty nám sedí dobře :)

• Citovat
  • Upravit
3929
23.11.10 14:26

Ahoj děvčata, opět jsem za vámi zavítala s dotazem. A zrovna koukám, že se tu řeší obdobné věci.

Momentálně používám čč - novorozenecký sklad a do toho jednu čtvercovku na rovno. (+ snapka a PULky) Vy, co používáte zavazovací Disanu - je to velký rozdíl zavazovačka oproti novorozeneckému skladu???

A druhý dotázek - co je na vlňáčkách tak „úžasného“? :-) To myslím v dobrém. Také jsem si jedny pořídila a čekám až do nich malá doroste..tak by mě zajímalo, na co se můžeme těšit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
23.11.10 14:29
evi., píše:
Ahoj děvčata, opět jsem za vámi zavítala s dotazem. A zrovna koukám, že se tu řeší obdobné věci.

Momentálně používám čč - novorozenecký sklad a do toho jednu čtvercovku na rovno. Vy, co používáte zavazovací Disanu - je to velký rozdíl zavazovačka oproti novorozeneckému skladu???

A druhý dotázek - co je na vlňáčkách tak „úžasného“? :-) To myslím v dobrém. Také jsem si jedny pořídila a čekám až do nich malá doroste..tak by mě zajímalo, na co se můžeme těšit :-D

Evi no rozdíl mezi zavazovačkou na novorozeneckým skladem je především tak, že zavazovačku nemusíš nějak pracně skládat, jen přeložíš, na to dáš složenou čč a umotáš na dítě. :lol:
Vlňáčky co k nim dodat, jsou skvělé, vlna je nejprodyšnější materiál.
Ty teda doma už jedny máš?Jak moc je má velké?Já totiž malé dávala i hooodně velké vlňáčky a ničemu to nevadilo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
23.11.10 14:32

Zas si připadám ja retard, řešíme po SZ mou první výbavičku a vy tady zas s latinou…
„Vlňáčky“ - to se dá uplést jako svetr? Normálně z vlny? To by mohl být tip pro babičku k vánocům :mrgreen:
A dává se to místo těch PUL kalhotek?

Jestli jsem to celé blbě pochopila, tak se asi odregistruju a už nikam nelezu a zůstanu u jednorázovek, neb ty jsou mi jasné, tam je napsaná velikost dítěte v kg a dává se to obrázkem dopředu........ :oops:

• Citovat
  • Upravit
81481
23.11.10 14:45
Brunifid píše:
Zas si připadám ja retard, řešíme po SZ mou první výbavičku a vy tady zas s latinou…
„Vlňáčky“ - to se dá uplést jako svetr? Normálně z vlny? To by mohl být tip pro babičku k vánocům :mrgreen:
A dává se to místo těch PUL kalhotek?Jestli jsem to celé blbě pochopila, tak se asi odregistruju a už nikam nelezu a zůstanu u jednorázovek, neb ty jsou mi jasné, tam je napsaná velikost dítěte v kg a dává se to obrázkem dopředu........ :oops:

Je to přesně tak, můžou se uplést jako svetr. Natahujou se pak jako tepláky. Nebo se dají koupit i na zapínání - ty se zapínají na sucháč nebo patentky jako jiné plenkové kalhotky.
Ty natahovací jsou fajn, že nikde netlačí. Mám je ráda na noc a na kalhotkové plíny. U ležícího dítěte budou pod natahovacími dobře držet i čtverce novoskladu. U plazícího dítěte jsem měla problém, že se to vždycky nějak pohnulo, v té době byly lepší zapínací vlňáky.

Co je lepší na vlně - ať si řiká každý co chce o prodyšnosti PULek, já se v bundě ze zátěrem pařim. Z lny mám daleko lepší pocit. Navíc mi přijde, že vlňáky jsou takové poddajnější, lépe se přizpůsoví tělu dítěte a nikde netrčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
23.11.10 16:22

Ahoj holky, my jsme se už přestěhovali a teď už jen čekám na mimi. :lol:
Mám dotaz, pro ty, co mají sušičky - na kolik ždímáte plínky a kolik otáček pak nastavujete v sušičce a jaký program? Jak dlouho vám plná sušička s plínama (vesměs kalhotovky + čtverce) běží? Mi stroj dorazil včera a dneska poprvé suším - ovšem už přes tři hodiny. Tak se i celkem děsím té spotřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tao
23.11.10 16:35

Kdybys ty staré plenky nechtěla, tak já bych klidně nějaké koupila :-D

• Citovat
  • Upravit
10170
23.11.10 16:38

Tak jsem nějak dočetla:-)

Mabit - hezký deníček. :palec:

Celou neděli jsem strávila u šicího stroje. Už se začínám lepšit. Nejvíc se mi povedli flísáčky. Foto dodám, až nafotím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure