Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Katy, já mám AEG Lavatherm 59840, myslím, že máš stejnou, ne? Dala jsem třičtvrtěměsíček a plínky tak byly suché, čč asi přesušené.
Cappy - jednovelikostní dvoje fialové a ty Lka modré a červené.
Halu jo jo, tak to máme stejnou.
Máš tam teda ty piktogramy?
Já teda dávám většinou jen půlmesíček pod tou jednou tečkou, když dávám jen čč, tak dávám taky půlměsíček ale pod dvěma tečkama. Píšu jak tatar, snad to ale chápeš.
Jo a co rodit se stále nechystáš?
Katy2 píše:
Být týden před termínem, tak ti za tento dotaz pošlu domu balíček s antraxem. ![]()
Alpaka píše:Katy2 píše:Být týden před termínem, tak ti za tento dotaz pošlu domu balíček s antraxem.
Ale no tak.......... já jsem u Halu byla min. týden na návštěvě a vypadala fakt moc dobře. MMch baráček mají nááádherný. ![]()
halucinka píše:
Katy, nechystám, ještě musím zařídit plno věcí.
No to je dobře, ať tam ještě zůstane. ![]()
Alpaka píše:Alpaka: Opravdu máš něco společného s lamou nebo se Ti jenom líbil obrázek???Jako jestli je to moje prateta?Nene, nic společného nemáme.
Tak " tady":http://picasaweb.google.com/…maSitePlenky?… jsou nafocené moje daší výtvory ![]()
Já bych v životě neřekla, že mně bude bavit šít. Akorát mám pocit, že Poli má plenek až moc. A já mám stále chuť šít. ![]()
A přikládám foto sušáku s plenkami. Není to nádhera:-)
O víkendu jsem taky ještě vylepšovala tu plenku od rumparooz. Suchý zip tam byl hrozný. POli měla na stehýnku škábanec. A já furt přemýšlela od čeho ho má. Jka se ten suchý zip kroutí, tak ji škrábal do stehýnka. TAk jsem ho vypárala a nacvakala patentky. Měla jsem strach, že to bude protékat těmi dírkami po SZ, ale včera při testotvání to bylo v pohodě.
Katy tož ještě poraď. Poslední sušící program nicmoc. Spodní prádlo a trička na půlměsíc a témeř všechno vlhké a skrčené celkem fest - budu to muset žehlit.
Asi jsem čekala nějak moc.
Achdarku ty si taky dobrej uchyl
…ja taky chodim a koukam na susak,kdyz tam mam pleny,ale fotit to me teda jeste nenapadlo
ta cervena plina s kytkama je super, je jako ta moje finka,jen ji mam v zelenem ![]()
Mabit denicek pekny,ja svuj psat nebudu,pac suma za me zacatky je silena ![]()
Ale ja uz si rekla,ze s nakupama fakt koncim
,tak sem zvedava na jak dlouho ![]()
Halu ja ziram jak to uteklo
Tak to preju rychle a bezbolestne… A propos, ty botonavleky ti ve zdravi dorazily?
Zdravim majitelku cerne kniracky, rozkosne stvoreni. ![]()
Achdarku ty jsi silenec! ![]()
Mne dneska prisla vyreklamovana plina z Merinostar
dostala jsem fungl novou, sedi supr, je hezky usita, nic se nekrouti, ta ctvercova skladaci vkladacka je krasne rovna a mam tam i jednu malou vkladacku navic, predpokladam, ze to je podobne jak to ma Katy…jsem nadmiru spokojena, prcek taky, hned se sel pochlubit psici ![]()
Achdarek donutilas mne k tomu, vyfotit kominky
chybi tam jeste nova Merinostar, Megera a dve bile Cuddle.
Ahoj holky!
Rozhodla jsem se, že budu u druhorozeného látkovat, tak jsem si přišla pro pár rad
. K rozhodnutí pomohla jedna ze zdejších přispivatelek
, já jsem byla stále na vážkách… Začala jsem nakupovat základní výbavičku, původně jsem toho moc nechtěla, ale nadšení mě nějak přemohlo
. Zatím mám klasické čtvercovky, pár kusů vícevrstvých, pár vkládaček, dvoje kalhotkové, jeden kus kapsová a jeden AIO. Plus separačky, snapi sponka, pytel na pleny. No a mám pár dotazů:
1. co je nejlepší na ven a na noc - předpokládám, že budem stejně jako se starším často venku a mimo domov, tak aby to bylo co nejednodušší na přebalení
2. jaké kalhotkové plínky se vám osvědčily - materiálově se mi nejvíce líbí bambus (Bamboozles), ale sedí všem miminkům? Nebo je lepší kapsovka?
3. je potřeba na skladování kýbl nebo stačí i ten pytel na pleny - máme v bytě málo místa, kýbl by se vešel akorát na balkón, ale mám strach z těch mrazů…
4. je potřeba i pro novorozence ten prodlužovač na bodýčka?
5. jaké jsou nejlepší vkládačky - mám zatím jen bambusové, ale uvažovala jsem, jestli by nešlo použít froté ručníky a ušít z toho vkládačky
6. stačí pro začátek dvoje PUL svrchňáčky plus jako náhradní z Pop-in nebo mám koupit i pro novorozence vlňáčky nebo fleesové
7. zítra se chystám na bazárek látkovek, co byste mi doporučily ještě koupit, co je dobré i z druhé ruky
Díky za rady ![]()
Jéééé holky, tak u nás sněží ![]()
Halu, závidím že to už máš za pár a hlavně, že máte stěhování za sebou…nás to čeká za 3 týdny ![]()
Brunifid
že se ptám…není na obrázku Xeňátko? aneb neznáš Fifi?
Ještě k těm vlňákům.Je potřeba aby byly upletené ze 100%ovčí vlny,nebo 100%merino bez úpravy superwash
ale babičku klíďo zaúkoluj, vyjde to na pár švestek. ![]()