Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Všem, je to měsíc a kousek,co jsem byla na revizi. Začala jsem si s partnerem dávat pozor,ale párkrát se to nepodařilo
Teď mám za týden dostat MS a má tělesná teplota je 37,2 a to normálně není. Dnes poprvé jsem se změřila v pochvě a teplota je 37,4. Je pravda,že je to hodně na přicházející MS. Cítím se podobně,jako poprvé. Mám počkat s TT ?
Bolesti břicha mám normální,jako před MS. Moc děkuji za názory a rady
Změřit BT jeden den nemá význam a pokud máš týden do MS, na testy bych nespoléhala, ještě je brzo…
A ještě bych dodala, že naměřená hodnota není důležitá, důležitá je křivka.
Moc děkuji za rady. Po pravdě jsem si bazální teplotu nikdy neměřila,tak s tím nemám žádné zkušenosti…
![]()
Tam jde o to, že musíš měřit celý cyklus a je důležitá křivka té teploty, nejdříve nižší, pak náhlý vzestup (po ovulaci) a před MS pokles, v případě těhotenství někdy ještě jeden menší vzestup, případně pokud zvýšené teploty po ovulaci vydrží víc jak 18 dní, značí to těhotenství…
A když právě neznáš celou tu svou křivku (a navíc máš zvýšenou i normální tělěsnou teplotu), tak z jedné hodnoty nic poznat nejde - potřebovala bys vědět, jestli je vyšší než na začátku, nebo klesá, nebo ještě trochu stoupla…
Určitě jsou tu témata o měření BT, když tak si počti=)
Přeju, aby to příště dopadlo dobře!