Bazální teplota - typ teploměru

1598
27.9.13 07:24

Bazální teplota - typ teploměru

Krásné dobré ránko holky,

chtěla bych se zeptat. Před 3 dny jsem začala měřit BT. první dva dny to bylo tím klasickým teploměrem (rtuták) a po 10 min: 36,9 a 36,8. Třetí den sem si pořídila digitální a dnes teplota 36,3… Přišlo mi to divny, tak sem změřila i tím klasickým a tam teplota 36,7. Holky, nevíte jak je to možný? Takové rozdíly? a co mám tedy brát jako relevantní teplotu?

Je mi jasny, že mam měřit jen jedním teploměrem, ale který teda měří správně?

Digitál je ten z Dr. Max asi za 50 Kč, takže obyčejný.

díky za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1716
27.9.13 07:39

Digital ti skoro vzdycky nameri min. A jeste jsou rozdily i mezi jednotlivymi digitaly. Ale to je jedno, ty potrebujes absolutni rozdily, ne presne teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33042
27.9.13 07:43

Měřila jsem půl roku rtuťovým a potom digitálním (mám přímo na měření BT z cenapu, na dvě desetinná místa)..měří mi o 0,2 níž. Ono je to celkem jedno, protože nejde o absolutní hodnoty, ale o křivku která ti vyjde a to je jedno jestli je o pár desetin hore nebo dole. Jen se musí mšřit jeden celý cyklus jedním teplotměrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
27.9.13 07:52

Musíš měřit jen jedním teploměrem, celej cyklus. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
27.9.13 08:00

@dreana ahoj, u bazalni je jedno, ktery meri dobre. Jde jen o srovnani teplot. Mela jsem digitalni na dve desetinna mista a davala jsem si hlavne pozor at merim vzdy stejnou dobu. Merila jsem dve minuty, i kdyz pipnul uz po pul minute - to mi prislo malo :-D Hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
27.9.13 08:10

Rozdily mezi teplomery bohuzel jsou. Ale pak je jedno, kterej zvolis, kdyz to bude furt ten samej. Vyber z nich jeden a zbyle jednu nebo dve teploty neber v uvahu. Nebo kdybys jo chtela (ale spis to zpusobi zmatky), mezes par dni merit obema, zjistit prumernej rozdil a s tim si pak tu jednu-dve teploty upravit. Ole osobne bych se na to vykaslala, tvarila se, jako by ty teploty druhym teplomerem nebyly merene, a dal pokracovala s tim vybranym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
27.9.13 08:11

Já rtuťovým bazální teplotu neměřím. Pouze digitálním. A měřím na pětkrát. A pěktrá mi to naměří vždycky o něco vyšší teplotu. Zasunu teploměr a už jenom zapínám a vypínám. Dělám to ještě rozespalá, hned co mi zvoní budík. A jak píšou holky, je nutné celý cyklus měřit tím samým teploměrem, ve stejný čas - takže je nejlepší, když neděláš na směny. I o víkendu je nutné mít nařízený budík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
27.9.13 08:13

Jo, mimochodem, kdyz dceri merili v nemocnici teplotu ruznymi teplomery, tak jsem se ozvala a protoze ve mne rozpoznali stouravou dusi :mrgreen:, prinesli mi pet ruznych teplomeru, od rtutaku pres digitaly po bezdotykovy. Rozdily mezi merenimi delaly az jeden cely stupen! A fakt bylo, ze ktere merily min, merily min vzdycky, i kdyz vykyvy byly. Rtutak i digitaly byly celkem konstantni, nejvic lital ten bezdotykovy (ktery je na BT samozrejme nevhodny, to jen tak pro zajimavost, oni ho pry sami berou jen jako hodne, hodne orientacni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
27.9.13 08:16

Jo a jeste - pokud zmeris digitalem vicekrat za sebou (nedelej to, je to akorat pro zmatky), mela by byt spravne mezi jednotlivymi merenimi nekolikaminutova mezera. Dve za sebou provedena mereni muzou byt dost ovlivnena, takze takove to - dnes se mi ta teplota moc nezda, zkusim to jeste jednou, jestli je to opravdu tak - muze byt hodne zkreslujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
27.9.13 09:25

Ahoj, je jedno, jaký teploměr na bazálku máš - ale nej je digitál s dvěma místy za desetinnou čárkou, je to nejpřesnější - mě se třeba někdy teplota nehnula ani v rámci jednoho stupně, takže na normálním bych to nepoznala - měla jsem třeba 36.31 a druhá den 36,38 - to by mi normální teploměr nezměřil. Ale někomu to lítá sem tam a někomu jen málo :nevim:

měřila jsem vždy ráno, než jsem vstala z postele, vždy ve stejný nebo podobný čas (+- 15min) a to v puse pod jazykem - teploměr jsem strčila pod jazyk, nechala ohřát špičku a teprve po minutě změřila. Měřila jsem vždy jen jednou a zapisovala do mobilu do aplikace OvuView :)

první otěhotnění nastalo 2 cykly po tom, co jsem si začala měřit (bohužel jsem potratila v 5tt) a druhé pak po 3 cyklech a za 6 týdnů rodím :mrgreen:

důležité je prostě stejný čas, stejný teploměr a stejné místo, kde měříš:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí