Bazén celý rok venku

2
23.6.22 10:45

Bazén celý rok venku

Dobrý den,
Momentálně máme klasický gumový bazén, který musíme každý rok napouštět a vypouštět. Jenže když mi teď přišlo vyúčtování za vodu, tak jsem se zhrozila a při představě, že na podzim mi přijde další a v tom bude napouštění bazénu, jsme řekla, že na to prdím, a nechám bazén na půdě. Pak jsme začali uvažovat, že bychom si pořídili bazén, který nebudeme muset vypouštět, všude jich přes zimu vidím spousty, a tak jsem se dala do hledání. Jenže jsem jako „celoroční“ našla bazény s cenou přes 20,000,– a to se mi za něj doopravdy dát nechce. Nemluvě o tom, že takové jsem venku neviděla. Podle obrázků, co jsem našla, to vypadá, že jsou to takové ty obyčejné s plastovou konstrukcí, ale u těch je psáno, že nejsou celoroční. No prostě problém…
Takže můj dotaz je takovýto - jaký máte bazén a necháváte ho normálně venku i přes zimu?
Děkuji za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30928
23.6.22 10:56

@Miszo kolik to vyuctovani bylo? Kubik vody stoji 100Kc, v tech nadzemnich budes mit max 20m3, tak to jsou nejake 2000 Kc. Ani v tech celorocnich nemuzes nechat vsechnu vodu, musis ji vypustit pod trysky, na jare dopoustis. Kvuli vode bych novy bazen nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
23.6.22 10:58

@Miszo Tento typ nadzemniho bazenu nemusite schovavat. Cast vody se jen na zimu odpusti. Na jare dukladne profiltruje a dopusti se doplna.
 https://www.marimex.cz/…azenu-folie/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
23.6.22 11:02

@cecetka zase pro nej musis mit dokonale rovny podklad, to nemusi zakladatelka mit. A te vody se upusti docela dost, ta uspora bude nejakych 1000 Kč za sezonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
23.6.22 11:12

My jsme do loňska měli taky ten, co se musel před zimou sklízet. Loni nám při balení praskl, tak letos jsme pořídili přesně ten, co tu dávala odkaz cecetka (s galvanizovanou stěnou). Mají ho příbuzní už pár let a nechávají ho venku i přes zimu, jen upustí vodu a bez problémů. Ale nakolik to ušetří vody, to teda netuším. Jen můžu potvrdit, že ho lze nechávat venku přes zimu a má rozumnou cenu, když do toho člověk nemůže vrazit majlant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4851
23.6.22 11:17

Máme ten z odkazu, jen ho máme polozapuštěný v zemi. Vypustit ho musíš pod trysky - takže cca 1/2 objemu. Když ho před zimou dobře zaplachtuješ, na jaře pak stačí nalít nějakou tu chemii, dobře vyluxovat a dopustit zbytek vody. My napouštíme ze studně, takže nás to tolik netrápí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.6.22 11:30

My jsme měli Mauntfield Azuro. Plně jsme ho zakopali do země. Na zimu to vypouštěl část vody. Nějak pod ty trysky. A pak se v dubnu dopouštělo. Už ho nemáme. Zůstala po něm díra.
Našla jsem muži nějaké plastové, že se dají zabudovat do země. To říkal, že stejně se musí pod to dát beton. Takže to spočítal, že nejlíp výjde, když si koupí ztracené bednění. A udělá ho sám nový takhle a jen se koupí nějaká finální fólie. Kdy to bude nevím. Není to na pořadu roku. Na to je čas.
Letos jsem dětem koupila nějaký v Mountfieldu skládaný nadzemní. https://www.mountfield.cz/…ram-3bna1213 Že se mi nelíbí cena na koupalištích a je to celkově pohodlnější a neomezené. Tak ten jim letos a myslím si, že i příští rok bude stačit. Než si taťka provede svoji zděnou realizaci bazénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
23.6.22 11:34

Ta chemie, kterou budeš vodu po zimě dávat do kupy taky není zadarmo… Navíc obyč venkovní bazény se stejně aspoň trochu upousti.

Ja si napustim každý rok novou vodu, u řadu, tablety vyjdou asi na 150 korun sezóna, filtraci zapneme max 3× za léto. Cena celkem je nižší než vstupy na koupaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.6.22 11:39

Ještě na zimu, aby se tam nedostal bordel, tak měl opatření. Část vody odpustil a dal tam plné pet láhve vody. Asi 6-7 ks. To bylo opatření na led. A známý nám poradil, že máme koupit silážní plachtu. Ona sice něco stojí. Ale je opravdu pevná a vydrží i sníh. Takže tím se to na zimu zakonzervovalo. A do vody se nedostalo ani smítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
23.6.22 11:54

My máme bazén Azuro z Mauntfieldu. Tchýně se před třemi lety nechala zmanipulovat reklamou, že bazén za 6 tisíc. No, výsledná cena byla kolem 16 tisíc, bez schůdků. JInak teď by vyšel asi na 24 tisíc. Jinak taky vypouštíme do poloviny, letos jsme měnili písek ve filtraci, takže jsme vypouštěli úplně. Jinak loni, když byl bazén do půlky, tak voda po zimě krásná, čistá, dno se vyluxovalo, bazén se dopustil a jelo se dál. Tedy počítat s tím, že něco stojí chemie a tak půl dne ve vedrech jela nepřetržitě filtrace. Známí bazén loni 3× vypouštěli a napouštěli, protože jim filtrace blbla, takže voda zelená, kalná, nešla vyčistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.6.22 11:59
@PapeJ píše:
My máme bazén Azuro z Mauntfieldu. Tchýně se před třemi lety nechala zmanipulovat reklamou, že bazén za 6 tisíc. No, výsledná cena byla kolem 16 tisíc, bez schůdků. JInak teď by vyšel asi na 24 tisíc. Jinak taky vypouštíme do poloviny, letos jsme měnili písek ve filtraci, takže jsme vypouštěli úplně. Jinak loni, když byl bazén do půlky, tak voda po zimě krásná, čistá, dno se vyluxovalo, bazén se dopustil a jelo se dál. Tedy počítat s tím, že něco stojí chemie a tak půl dne ve vedrech jela nepřetržitě filtrace. Známí bazén loni 3× vypouštěli a napouštěli, protože jim filtrace blbla, takže voda zelená, kalná, nešla vyčistit.

Proč to vypouštěli? Když potřeboval muž něco upravit na filtraci. Tuším, že předělával kus za silnější kus a plus připojoval solarko. Letos zas nějaké problémy s těsněním filtrace. Tak zacpal ty odtoky bazénu hadrou aby voda stála. To drželo. Udělal musel a zas to připojil. Nic opakovaně nevypouštěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
23.6.22 12:03

Pokud si nepořídíš bazén s celoročním provozem, který vyjde na vyšší stovky tisíc a o režii se nebudu ani bavit, tak stejně se bazén na zimu upouští a během sezóny dopouští.
Do toho hoď cenu za chemii, cenu za kubík vody, proti tomu cenu za vstupy a něco ti vyjde. Plus ten pocit, že to máš u nosu, nekoupeš se s někým, kdo se neumí ani umýt, je pokryt bradavicemi a má syfilis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
23.6.22 12:05
@PapeJ píše:

Vypouštět bazén kvůli výměně písku? No, to mě nenapadlo :mrgreen: A vypouštět vodu kvůli tomu, že se neumí postarat o vodu, je také čelem do zdi.

Příspěvek upraven 23.06.22 v 17:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
23.6.22 12:07
@Kelsey píše:
Ještě na zimu, aby se tam nedostal bordel, tak měl opatření. Část vody odpustil a dal tam plné pet láhve vody. Asi 6-7 ks. To bylo opatření na led. A známý nám poradil, že máme koupit silážní plachtu. Ona sice něco stojí. Ale je opravdu pevná a vydrží i sníh. Takže tím se to na zimu zakonzervovalo. A do vody se nedostalo ani smítko.

A ty láhve tam mají jaký smysl? Krom toho, že bazén vypadá jako popelnice na plasty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.6.22 12:10
@Zumpa píše:
A ty láhve tam mají jaký smysl? Krom toho, že bazén vypadá jako popelnice na plasty?
Říkal, že je to, když se tam tvoří ten led. Musím se ho zeptat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí