Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký večer,
Vím, že je teď těžká doba a možná bude ještě hůř. Leze mi, ale na nervy přítelovo šetření na všem. Bydlíme v domě po rekonstrukci, kde spousta věcí ještě chybí dodělat. Nemáme světla jen žárovky, chybí dodělat horní patro. Chybí schody do patra, ale tam nechodíme. Prostě stále ještě nejsme u konce. Nemáme myčku ani sušičku zatím. Snažíme se šetřit a každý měsíc dokoupit něco. Máme elektřinu + plyn na dobu neurčitou. Platíme 5 tisíc zaloh za elektřinu nám i vraceli. Podle přítele se nesmím koupat ve vaně, ale jen osprchovat. Blbě komentuje taky dlouhé program na pračce. Občas jsme přála povlečení na 2 i více hodiny. Okoupu dítě a pak hned jde po dítěti do vany partner. Boji s e, že když nevytahnu konev ze zásuvky, že vyhoříme. Svítí minimálně i v zimě. V koupelně se koupe v šeru. Ani pořádně si nenamaze chleba dá si tam jen 1 kolečko salamu
. Ke konci dubna už jsme netopili plynem ale jen krb a dřevo to by stačilo, ale na WC to teplo nejde. Je tam prostě zima i v létě. Byla zima a na WC to teplo nejde a když máte malý dítě a chodíte tama do koupelny. Když umývám nádobí tak špatně prý šetří vodou. A přitom se snažím. Nenapustil dítěti bazének, protože městská voda. Proteče hodně kubíků prý kvůli mě. No neplatili jsme moc za vodu. Navrhla jsem že koupíme lepší svetlo do obýváku. A nejspíš to bude stát tak kolem 4 tisíc no nadal mi do bláznu a magorů. Jedno světlo max do 2 tisíc. A já to chci mít vše pěkné, raději si počkám. Tak jsme si musela postěžovat. Mám pocit že už z těch zpráv blbne. Já mám taky strach, co bude, ale nikdo to neví. Jinak jsem na mateřské mám 10 tisíc tak zas to bude jiný až budu chodit do práce, kde si lépe vydělám. Ale kdo ví co najdu. On se v práci na peníze nádře. Vstává brzo ráno. Já ho i chápu. Ale už mi z něj jebe jak to prožívá.
S takovým člověkem bych nikdy nebyla, to není život, ale teror, já se mám ráda a tohle bych si nenechala.
No, děvče, já mám taky kolenovrta.. Můj muž ale ty ušetřené peníze investuje do nemovitostí.
Jedna rada od zkušené manželky hamizneho muže : snaž se vydělat si svoje peníze a hospodař si s nimi dle svého. ![]()
A vdej se za něj, aby ti případně něco zbylo!
Kdo šetří, tak má za tři. To je známé.
Nééé. Dělám si srandu.
Jako nejsem pro neřízené rozhazování a utracení za hovadiny, které nejsou zbytné k životu. Ale ten tvůj partner to by nebyl můj šálek kávy. Buď bych ho přivedla k infarktu nebo bych já byla zakopaná pod nějakým stromem
. To by nedělalo dobrotu.
Jen k té konvici… taky ji stále vytahuju ze zásuvky a jsem šťastná, že jsem to naučila i manžela a zbytek rodiny. Když jsem dělala v jednom obchodě vedoucí, jezdil tam na kontrolu technik od hasičů a říkal, že nejvíce požárů je od rychlovarné konvice. V jiném zaměstnání byla stejného názoru i paní, která nás školila na BOZP. Brácha řeší v bance pojistné události a taky říkal, že to není výjimečné.
Tak on je to trochu bizár - při příjmu 10k chtít dát 4k za světlo. To je jasné, že to jde z jeho peněz, pokud nejste ani sezdaní.
Jinak část těch nejdelších programů na spotřebičích bývá právě eko.
Na co potřebuješ teplo na WC???
světla kup sama, řekni mu, že to stálo 390,– a budeš mít klid
konvice nevytažená ze zdi už způsobila nejeden požár.
@Karolina0311 píše:
Jen k té konvici… taky ji stále vytahuju ze zásuvky a jsem šťastná, že jsem to naučila i manžela a zbytek rodiny. Když jsem dělala v jednom obchodě vedoucí, jezdil tam na kontrolu technik od hasičů a říkal, že nejvíce požárů je od rychlovarné konvice. V jiném zaměstnání byla stejného názoru i paní, která nás školila na BOZP. Brácha řeší v bance pojistné události a taky říkal, že to není výjimečné.
Souhlasím, konvici vytahovat ze zásuvky je důležité, taky to doma děláme, tedy, pokud jsme doma, tak jak kdy, ale když jdeme z domu, vždy vytahujeme, nechceme vyhořet.
@Agusaguss jo máme. Ještě na 18 let. 5 tisíc bez pár drobných. Ještě 8 let fixace naštěstí. Náklady -hypo 5,energie 5 + 10 tisíc -doprava do práce -auto, pojištění, spoření, net, voda
Zbyde 40 -43- jídlo a ostatní
Jj, konvici taky vytahujeme. Bez světel se vydržet dá. Dodělávat postupně. Sice se to táhne. Jakého jsi si vybrala. Takového doma máš.
A teda nemít světla to bych nebyla nervní. Na světla nakašlat. Ale být pouze někoho družka a mít s ním dítě. Jak ty píšeš partner. Tak to bych byla hodně nevrlá.
@Kelsey jasně bydlíme teprve od konce února, měli jsme jen postel a stáry stůl a židle už je to lepší