Šetření partnera na všem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
105927
23.6.22 07:58
@Karamba2020 píše:
Na co potřebuješ teplo na WC???
světla kup sama, řekni mu, že to stálo 390,– a budeš mít klid
konvice nevytažená ze zdi už způsobila nejeden požár.

Když ráno vstáváš, tak se ti chce do zimy..nevím, jestli to platí i pro koupelnu?
Jinak to je na zabití, hlavně, že má barák, ale peníze na zařízení už se mu dávat nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41930
23.6.22 08:04
@Venetia píše:
Když ráno vstáváš, tak se ti chce do zimy..nevím, jestli to platí i pro koupelnu?
Jinak to je na zabití, hlavně, že má barák, ale peníze na zařízení už se mu dávat nechce.

Ráno vstávám do zimy. Bylo to tak i když byly děti malé. Nevadí nám to. Dodělat schody atd. považuju za důležitější, než drahou lampu, zrcadlo nebo sušičku. Přečti si další diskuse zakladatelky, stojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
23.6.22 08:04
@Lilale píše:
Hezký večer,
Vím, že je teď těžká doba a možná bude ještě hůř. Leze mi, ale na nervy přítelovo šetření na všem. Bydlíme v domě po rekonstrukci, kde spousta věcí ještě chybí dodělat. Nemáme světla jen žárovky, chybí dodělat horní patro. Chybí schody do patra, ale tam nechodíme. Prostě stále ještě nejsme u konce. Nemáme myčku ani sušičku zatím. Snažíme se šetřit a každý měsíc dokoupit něco. Máme elektřinu + plyn na dobu neurčitou. Platíme 5 tisíc zaloh za elektřinu nám i vraceli. Podle přítele se nesmím koupat ve vaně, ale jen osprchovat. Blbě komentuje taky dlouhé program na pračce. Občas jsme přála povlečení na 2 i více hodiny. Okoupu dítě a pak hned jde po dítěti do vany partner. Boji s e, že když nevytahnu konev ze zásuvky, že vyhoříme. Svítí minimálně i v zimě. V koupelně se koupe v šeru. Ani pořádně si nenamaze chleba dá si tam jen 1 kolečko salamu :lol:. Ke konci dubna už jsme netopili plynem ale jen krb a dřevo to by stačilo, ale na WC to teplo nejde. Je tam prostě zima i v létě. Byla zima a na WC to teplo nejde a když máte malý dítě a chodíte tama do koupelny. Když umývám nádobí tak špatně prý šetří vodou. A přitom se snažím. Nenapustil dítěti bazének, protože městská voda. Proteče hodně kubíků prý kvůli mě. No neplatili jsme moc za vodu. Navrhla jsem že koupíme lepší svetlo do obýváku. A nejspíš to bude stát tak kolem 4 tisíc no nadal mi do bláznu a magorů. Jedno světlo max do 2 tisíc. A já to chci mít vše pěkné, raději si počkám. Tak jsme si musela postěžovat. Mám pocit že už z těch zpráv blbne. Já mám taky strach, co bude, ale nikdo to neví. Jinak jsem na mateřské mám 10 tisíc tak zas to bude jiný až budu chodit do práce, kde si lépe vydělám. Ale kdo ví co najdu. On se v práci na peníze nádře. Vstává brzo ráno. Já ho i chápu. Ale už mi z něj jebe jak to prožívá.

Tohle je nocni mura pro me, utikala bych a hodne rychle. Zrovna vcera jsem koukala na jednu komedii a Petr narozny tam hraje presne takoveho chlapa :mrgreen: jako komedie dobry, ale v realu fakt nic dobryho

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
23.6.22 08:09

On na některých věcech přehnané šetří a ty zas máš tendence vyhazovat tisíce za zbytečnosti. Ve vaší situaci opravdu není nutné zrcadlo za 5 000 ani lustr za 4 000. Taky zrovna rekonstruujeme starý barák, chceme to tady mít hezky a útulný, ale zařízení nakupujeme s velkým rozmyslem a cenově co nejprijatelnejsi. Místo toho teď investujeme do tepelného cerpadla a kvalitních oken.

U vás je to průšvih, on chorobnej asketa a ty nezodpovědné finančně rozevlata s tendenci vyhazovat peníze v podstatě oknem. Takhle já vidím třeba nákup toho zrcadla. Jestli se vám někdy podaří dospět k rozumnému kompromisu, o tom bohužel dost pochybuji. Zkus se teď ty držet hodně zpátky a nevymejslej co a za kolik nakupovat, třeba se ten tvůj trochu zklidní, když uvidí, že i ty máš zajem šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
23.6.22 08:10

Není to OCD? Musi šetřit…za hranicí normalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
23.6.22 08:33

@Lilale

Vzhledem k tomu co všechno v baráku ještě nemáte hotové a musíte na to našetřit. Ty budeš za chvíli bez příjmu, práce v nedohlednu. Mi to asi ani tak extrémní nepřijde.

Já bych víc než zrcadlo a světla řešila neexistující schodiště.
Co se týče bazénku, tak asi nebude nějaký mini dětský, na který stačí dva tři kýble. My máme větší a taky si dost rozmýšlím. Jestli tam těch 15kýblů nanosím. Zaprvé je to vopruz, za druhé bych to mohla dělat denně

Příspěvek upraven 23.06.22 v 15:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.22 08:33

K té konvici… Na to fakt bacha! Já se i vracím z auta domů, abych to překontrolovala. A víš proč? Jednou si tak ležím na posteli, koukám na telku… A najednou dým 8o no hádej z kama… Ze zásuvky od konvice. Do té doby jsem se tomu taky smála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.6.22 08:34

Ono bůh ví, jak to s tím, kolik jim zbývá, ve skutečnosti je. Ono mít doma takovouhle finančně negramotnou slečinku musí být taky terno. Takže možná chlap má sakra dobre důvody, proč je skrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
23.6.22 08:36
@Barevné klubíčko píše:
K té konvici… Na to fakt bacha! Já se i vracím z auta domů, abych to překontrolovala. A víš proč? Jednou si tak ležím na posteli, koukám na telku… A najednou dým 8o no hádej z kama… Ze zásuvky od konvice. Do té doby jsem se tomu taky smála…

To je to fakt tak častý? :O To slyším poprvý, jdu ji raději vytáhnout. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
45689
23.6.22 08:40

No zajimavy s tou konvici, uz 20 let ji nevytahujem a v pohode. Jen kdyz jedeme na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105927
23.6.22 08:43
@veria píše:
No zajimavy s tou konvici, uz 20 let ji nevytahujem a v pohode. Jen kdyz jedeme na dovolenou.

nevytahuju nikdy, to plati i pro kávovary apod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.6.22 08:44
@Parninas píše:
To je to fakt tak častý? :O To slyším poprvý, jdu ji raději vytáhnout. :mrgreen:

U nás pár let zpět díky rychlovarné konvici hořel barák v dědině.
Musí to být strašný haj.zl stroj. Protože loni jsme museli používat elektro centrálu. Která utáhla vše - pračku, vařič obyčejný, ledničku s mrazákem současně. A zapla se konvice, že si chtěl muž uvařit kávu a ta ludra rychlovarka vše vyhodila/vyřadila mimo provoz vše. Museli se vše zapínat. Nebo prostě kvůli kávě vše chvilku vypnout a zapnout prostě tu mrchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
23.6.22 08:45
@Parninas píše:
To je to fakt tak častý? :O To slyším poprvý, jdu ji raději vytáhnout. :mrgreen:

Asi zase tak časté ne, ale bývá z toho hodně požárů, známý je bezpečnostní technik, dělá taková ta školení a tam o tom vždy prý informuje, že konvici vytahovat ze sítě.

• Citovat
  • Upravit
23931
23.6.22 08:48
@pikola píše:
Mě by vadily nesmysly jako že pračka pere moc dlouho, nebo omezování dětí aby jim byla v koupelně zima :nevim: zbytek no jak sis ho našla tak je. Můj muž díky bohu takový není, u nás jsme ta spořivá spíš já. Taky zařizujeme bydlení, on by koupil jen to nejlepší, já zase dělám cenová srovnání a vyhledávám. Třeba regály z IKEA nechce ý radši si objednal dražší na míru.

Při nedostavěným baráku a hypotéce asi nic jiného nezbývá, než škudlit na vodě a energiích, když si baba nakupuje předražený zrcadla… :think: :nevim: 8) Jednou zrcadlo, Nějaká rádobyznačková kosmetika, hadr, kabelka a prachy, za který mohly být třeba schody do patra, jsou v pr…i teda v nenávratnu… :think: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
23.6.22 08:48

@Cenarius kdes přišla na ty 1-2 milionů? Máme vše kromě schodů a podlah nahoře a chybí světla a 1 dveře, fasáda z venku. Chybí pergola a nový plot. Budem bourat jednu sopu a vystavíme sami v novém. Chybí nějaké nepodstatné skříně. Je toho dost, ale 2 miliony to stát nebude si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí