Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@neila tys určitě nečetla její další diskuze, že? Doporučuju.
@Lilale píše:
@Betty MacDonald bydlíme v dolním patře @Alriga musíš hledat a šetřit a nakupovat vše ve slevě jako materiál vaty a beton, pisek
Jestli jsi si nevšimla, tak posledních pár let je problém sehnat vůbec nějaky stavební material, natož pak ve slevě. ![]()
@TopSecret píše:
Souhlasim. Přítel bude Ferda mravenec-práce všeho druhu.
Uz vidím, jak si sám dělá elektriku, revizi. Jak si dělá odpady, topení…
Uplnej vseumel
Hele, manžel to umí. Jen na ty revize si pozve.
@Kelsey píše:
Ty tak kecáš, až to hezké není. Přestaň už trollit.
K ní můžete chodit na rady.
Přiznej se, že za milion jste tu spoust dohromady nedali?
@Lilale píše:
@Betty MacDonald bydlíme v dolním patře @Alriga musíš hledat a šetřit a nakupovat vše ve slevě jako materiál vaty a beton, pisek
Děkuji. Až budu potřebovat finanční poradenství, určitě se na tebe obrátím. ![]()
@Betty MacDonald píše:
@neila tys určitě nečetla její další diskuze, že? Doporučuju.
nečetla… o co jsem přišla? ![]()
@Svistice píše:
Jestli jsi si nevšimla, tak posledních pár let je problém sehnat vůbec nějaky stavební material, natož pak ve slevě.
ten problém je až od roku 2021
@Svistice píše:
Jen nova střecha vyjde na pár set tisíc, topení taky, zateplení, rozvody, okna a dvere, sanyta…
Známi a kolegyne stavej svépomocí a ty ceny co zminujou, jsou teda krapet jinde…
Já si myslím, že ona nemá sajna, kolik do te rekonstrukce reálné zahucelo…
Jen blbá rekonstrukce kuchyně vyjde na 150 000 a to tam člověk fakt nemusí mít žádné extra špeky (a pochybuje, že by si někdo, jsi si potrpí na zrcadlo za pět a designová světla pořídil sektorovou nebo bazarovou linku).
My teď začínáme mírně rekonstruovst dům na venkově. Je ve velmi dobrém stavu, ale mame trochu jiné požadavky. Jen výměna 3 velkých oken bude stát 250 tisíc.
@Svistice píše:
K ní můžete chodit na rady.Přiznej se, že za milion jste tu spoust dohromady nedali?
Nedali a nedáme. My to tak neumíme. A to nám chybí kus plotu a většina venku. Půjdeme na exkurzi a školení.
@Havlova píše:
Hele, manžel to umí. Jen na ty revize si pozve.
Můj toho zvládne dost, i si to spočítat, nakresli
v CADu, udělá projekt, namontuje. Zvládne natahat elektriku, odpady, kanalizaci, částečně topení (záleží na typu vytápění), postavit zeď, položit plovoucku, drobné stuky, okapy. Ale třeba omítka fakt jak od zedníka nevypada, střechu ani tesařinu si neudělá, do sádrokartonu se nechce pouštět, kachlíkovani i a cokoliv lepeneho na zem nechá odbornikovi, stejně jako na betonování pozve mix.
A jelikož chodí normálně do práce, tak by rekonstruoval svépomocí asi tak 10 let, když by na to měl jen víkendy a dovolenou.
@Kelsey píše:
Nedali a nedáme. My to tak neumíme. A to nám chybí kus plotu a většina venku. Půjdeme na exkurzi a školení.
Vy nenakupujete materiál ve slevě? ![]()
Pak se nediv, že nemáš zrcadlo za 5000!
@stinga píše:
ten problém je až od roku píše: Více
Ne, už před covidem byl problém sehnat spoustu věcí. Covid, tornádo a Ukraina to jen zhorsily.
@Alriga píše:
My teď začínáme mírně rekonstruovst dům na venkově. Je ve velmi dobrém stavu, ale mame trochu jiné požadavky. Jen výměna 3 velkých oken bude stát 250 tisíc.
Potřebujeme na chatě udělat půdu (výměna nosných trámů a tak a už teď je mi zle, na kolik to asi vyjde). A je mi jasné, že jakmile do toho sáhneme, vyvalí se další věci. ![]()
@Alriga píše:
Vy nenakupujete materiál ve slevě?
Pak se nediv, že nemáš zrcadlo za 5000!
Koupelna byla jedna z mála místností bez okna. Tak zrcadlo to původní zůstalo. Nové nebylo třeba
. My jsme si právě mysleli, že nakupujeme ve slevě. A stejně některé ty položky byly hrozné. Nejvíc asi fasáda.
V pondělí se přes nás přehnal nějaký ten šílený mrak a zas to letělo i s tím pískem, jak to bylo tehdy. Už jsem jen ležela, takže podle fotek vím, jak to vypadalo. A syn mi doma brečel, lezl pod deku, že je to tady zase. Sousedku jsem slyšela, jak venku brečí a běsní, když to asi viděla.
@Svistice píše:
Potřebujeme na chatě udělat půdu (výměna nosných trámů a tak a už teď je mi zle, na kolik to asi vyjde). A je mi jasné, že jakmile do toho sáhneme, vyvalí se další věci.
No přesně. Já chtěla ta krásná dřevěná okna nechat, manžel je praktik, že za pár let se rozpadnou. Takže tím padem i zateplení, pak fasáda… A už to jede! ![]()