Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nemůžeme se shodnout s manželem a už jsem tady vybrala úspěšně atrakce pro děti na zahradu ![]()
Důležité hledisko je přírodní koupaliště asi 10-15 min. chůze od nás. Nic speciálního tam není, ale lidi se tam v létě koupají.
Bojíme se, že bazén až tak nevyužijeme - často jsme pryč a počasí ani v létě nebývá ideální. Navíc zastřešení je dražší jak bazén a bez něj to nemá cenu.
Vířivka zas nevím, jak by moc bavila děti, to je zábava pro dospělé. Teda asi jo, na dovolené tam vlezou, ale jsou malé. Časem by asi ocenily prostor. Navíc teda masážní vanu máme v koupelně.
Snad nikoho nepohorším „obrovským problémem“.
Mame oboje a ja mam radeji bazen, ale manzel zase virivku. Ale musim uznat ze ta virivka se pouziva temer celorocne a bazen zlomek roku.
@Zmatka píše:
Nemůžeme se shodnout s manželem a už jsem tady vybrala úspěšně atrakce pro děti na zahradu![]()
Důležité hledisko je přírodní koupaliště asi 10-15 min. chůze od nás. Nic speciálního tam není, ale lidi se tam v létě koupají.
Bojíme se, že bazén až tak nevyužijeme - často jsme pryč a počasí ani v létě nebývá ideální. Navíc zastřešení je dražší jak bazén a bez něj to nemá cenu.
Vířivka zas nevím, jak by moc bavila děti, to je zábava pro dospělé. Teda asi jo, na dovolené tam vlezou, ale jsou malé. Časem by asi ocenily prostor. Navíc teda masážní vanu máme v koupelně.
Snad nikoho nepohorším „obrovským problémem“.
Máme obojí a bazén děti bavil nesrovnatelně víc, do takových 10-12 let tam trávily pomalu celé léto. Vířivku využíváme i my dospělí hodně málo, za mě skoro vyhozené peníze
Máme obojí a děti lezou do obou, bazén mají na koupání - plavání, ve vířivce s náma sedí a koukají na bubliny
ale koupaliště máme taky skoro za barákem, takže ten bazén dost zahálí, děti chtějí spíš na koupak (je tam hřiště, pískoviště)
My s manželem využíváme hlavně vířivku. Od jara do podzimu venku, teď na zimu uskladňujeme. Jestli jednou na ní bude místo doma, tak pojede celoročně ![]()
Mame jen virivku a ani tu ve vysledku nevyuzivame tak casto, jak jsem si myslela. Bazen by u nas byl asi uplne nevyuzity a jen poziral penize za provoz, protoze ja chodim 1× tydne kondicne plavat do verejneho bazenu a batole chodi na kurzy plavani, takze doma uz nam pak staci se nalozit jen do te virivky. Co u nas byly kdy na navsteve i vetsi deti, tak se celkem vyblbly i v te virivce. My mame hned u domu nadhernou vodni nadrz, takze pres leto moznost koupani tam a zaroven objizdime i koupaky, at je zmena. Vyjde to podstatne levneji, nez vlastni bazen ![]()
Já teda nevím, jak velká by vířivka byla, ale co jsme takhle byli naposledy na wellnesu, tak někteří rodiče tahali děti do vířivky a ty tam teda blbly dost - skákaly, potápěly se, a to vedle byl normální bazén. Jen teda nevím, jak je to s bezpečným pobytem ve vířivce, vím, že se vždycky doporučuje být tam jen omezený čas (ale to kvůli tomu bublání, které se dá zase vypnout).
Máme obojí a musím říct, že i ve vířivce se děti vyblbnou. Takže jestli máte kousek od domu koupaliště tak bych šla do té vířivky. Obzvlášť jestli jste často pryč. On ten bazén vyžaduje taky častou údržbu.
Asi tu virivku bych volila prioritně, když se vypne bublani, muže to bych i takovy minibazen pro děti
ale k ni doufám mate nebo plánujete vlastní elektrárnu? Jinak se ten proud dost prodraží ![]()
@Semtex No to je druha vec, proto jsem se ptala jedne uzivatelky, jestli to nechava zapnute na zimu. Clovek do toho vleze jednou, ale zere to sileny proud. Ja myslim, ze vyslovene v pripade mrazu to vetsina lidi odstavuje.
@Zmatka píše:
@Semtex No to je druha vec, proto jsem se ptala jedne uzivatelky, jestli to nechava zapnute na zimu. Clovek do toho vleze jednou, ale zere to sileny proud. Ja myslim, ze vyslovene v pripade mrazu to vetsina lidi odstavuje.
Hele tchán prave jak má tu elektrárnu, tak to tím nahriva i v mrazu a pak se koupem, to je dobrý
to je pak už jedno.
@Zmatka píše:
@Semtex A deti to bavi, lezt do toho i v mrazu?
Jo
Akorát vylézat ven je horší, ale to i pro dospělé
Teda ty úplně nejmenší děti tam samozřejmě nelezou, ale školáci už jo, pokud chtějí ![]()
Mame virivku a rodina ma bazen.
Bazen ma kratsiu „dobu pouzitelnosti“ nez virivka. Virivku som balil vecer pred prvou nocou kedy hlasili mraz (aj ked papierovo jej mraz nevadi, predsa len vo mne to nevzbudzuje doveru).
Pouzitie virivky je hlavne na sedenie/oddych, miluju ju starsi ludia lebo je tam tepla voda a male deti ju vyuzivaju skor ako ‚priechodziu‘ na osviezenie, vacisnou v nej netravia viac ako 5 min zatial co starsi tam kludne klabosia hodinu a viac…
Bazen u rodiny sa vyuziva na „plavanie“ (to je skor taka snobarna, pretoze v 9m bazene sa samozrejme neda plavat a protiprud je na plavanie tiez nepouzitelny, resp musis byt velmi zly plavec aby ta protiprud uspokojil) a na hadzanie si loptou pre deti. Musim uznat ze to hadzanie loptou (alebo surodencami) deti velmi bavi - asi hlavne vyuzitie bazenu, ale musis mat dostatok deti aby si to dokazala vyuzit. Starsim ludom je tam zima a moc tam nelezu.
Casovo je bazen zo zaciatku velmi studeny, potom sa par tyzdnov prehrieva a potom je zase studeny (maju prekrytie). Za mna povazujem bazen za „malo muziky za vela penazi“. Dalej bazen predstavuje omnoho vacie problemy s udrzbou, ci uz cistenie, chloratory, filtre, vysavace, cerpadla… v tomto je virivka omnoho jednoduksia a menej narocna na udrzbu.
Virivku mame zapnutu od marca/aprila a skladame ju pred prvymi mrazmi. Vyhrievame na 40 stupnov a je pouzivana skoro kazdy den. Na zimu nenechavame koli mrazu a koli tomu ze ju vyhrievame zo solarnej elektrarne takze zadarmo (co sa v zime neda, ma malu produkciu elektriny a velku spotrebu).
Ak by som mal tu elektrinu platit tak by som si aspon kupil tepelne cerpadlo (300-1000 EUR), tym sa vyhrievane dostane na polovicku mozno az tretinu nakladov…
Za mna (kedze hlavne plavam) ani jedno nieje uzitocne ale hlasoval by som skor za tu virivku koli tomu ze je s tym neje prace a da sa to castejsie vyuzit. Ak vsak mas viac deti a chcu si hadzat v bazene tak samozrejme ti virivka nepomoze.
Edit: Kede si chcu hadzat u nas tak si hadzu na trave a vo virivke sa iba osviezia, co podla pubertalneho nazoru „nieje idealne“ ![]()
Příspěvek upraven 22.11.23 v 15:21