Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobry den, chtela bych se zeptat kolik jidelnich sad mate doma?
Máme 12 sad, plus některé talíře jsou ještě navíc. Většinou se nevyužije ani těch 12 sad, v době návštěvy je to občas na knop.
@rena03 píše:
Dobry den, chtela bych se zeptat kolik jidelnich sad mate doma?
Klasickou sadu 6 dezertnich,6 hlubokých, 6 plytkých, 6 větších misek na saláty.
Pak mám tři oválné talíře a jednu velkou mísu na salát.
Bohaté stačí, jsme 3. Na návštěvu prarodičů to stačí. Opravdu velké návštěvy zvu do restaurace, ne domů…
Ve třech nám stačí jedna sada, kde je 6 mělkých, 6 hlubokých a 6 dezertních talířů. Na vánoční svátky pak máme lepší starou sadu.
Plus minus dvanáct kousku od všeho. Takže jakoby dvě sady talířů.
Ale Příboru máme tři sady
dvě byly malo ![]()
Měli jsme dvě sady po 6 ks. Takže 12 ks od všeho. Jak se to furt točí myčka a šuplík. Tak to bylo akorát pro nás. Kolikrát jsem musela honem něco ručně umýt, když přišla návštěva. Nešlo čekat na myčku. Dcera měla nedávno oslavu. Sešlo se nás doma víc, takže jsem musela koupit další dvě sady. My potřebujeme víc sad (návštěvy, oslavy, grilování).
@Semtex píše:
Plus minus dvanáct kousku od všeho. Takže jakoby dvě sady talířů.Ale Příboru máme tři sadydvě byly malo
Jojo, jsme na tom podobne, jen tedy malych lzicek vic jak 4 sady a stejně furt nejsou…
@j.a.n.i1 píše:
Jojo, jsme na tom podobne, jen tedy malych lzicek vic jak 4 sady a stejně furt nejsou…
Jojo, Škoda, ze se ty malé lžičky moc neprodavaji separatne
máme krom těch těch sad ještě nějaké menší kávové, takže vlastně 4 a kolikrát je prihradka poloprazdna
![]()
Dřív jsme měli takové barevné IKEA plastové dětské talíře na grilování. To se zrušilo.
Ale ničím nenahradilo. Už máme dost talířů a všeho.
@Semtex píše:
Jojo, Škoda, ze se ty malé lžičky moc neprodavaji separatnemáme krom těch těch sad ještě nějaké menší kávové, takže vlastně 4 a kolikrát je prihradka poloprazdna
![]()
![]()
Prodávají. U nás je mají v domácích potřebách. Tam seženeš vyloženě jen balení malých lžiček a co potřebuješ.
Mam dvoje po cca 8 kusech. Cernou a bilou. Tu bilou ale budu jeste dokupovat, nemam komplet.
@Semtex píše:
Jojo, Škoda, ze se ty malé lžičky moc neprodavaji separatnemáme krom těch těch sad ještě nějaké menší kávové, takže vlastně 4 a kolikrát je prihradka poloprazdna
![]()
![]()
IKEA
taky jsme ty malé snad žrali
Máme na normální provoz různé talíře, jsou to 2 sady plus pár kusů po babi. Na svátky mame soupravu starého porcelánu a na oslavy soupravu nového. Plus několik starých čajových souprav, některé jen na parádu, jak jsou křehké.
Nepoužívám sady, ale vše jsem nakupovala jednotlivě, co se mi líbilo. Jsem ujetá na hranaté talíře
Máme dvě kompletní „sady“ vybrané mnou plus některé děti mají jednotlivé svoje kusy, co se líbí jim. Takže ty ze „sady“ nepoužívají. Stačí to i pro občasnou návštěvu. Občas u nás jí mí nebo mužovi rodiče, moji sourozenci s rodinami, ale nikdy ne dohromady.
Pokud výjimečně pořádáme nějakou dětskou oslavu, používáme papírové nádobí. Mám zásobu s různými motivy.
Ja sem prave mela koupenou vzdy jednu sadu. Postupne se to treba rozbilo. Co slo jsem dokoupila. U neceho mi zustali hlavne hluboke talire a treba jen tri melke. Tak to pouzivame na bezne jidlo s tou sadou. Pak mam jednu od babicky tu pouzivam na svatky. Ale letos jsem nejak ujeta na to nadobi. Chtela jsem si poridit novou na Vanoce. Podle muze toho mame uz dost. Ale ono se to obcas vytaha pri vareni atd…