Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám nakoupeno z ikea po kusech, myslím asi 10ks od každého talíře + dětské talíře a misky
Nemám žádné sady
mám tak 20 kusu od každého druhu nádobí (malé talirky, velkých hluboké, misky, hrnky, skleničky, příbory- každé tak 20× něco i víckrát, třeba ty hrnky). Ale je nás doma 5 a nestíhám pouštět mycku před každým jidlem, plus teda děti každou chvíli něco roztriskaji, tak ať mám do zásoby ![]()
Jednu sadu po 4, ale už mám rozbité dva hluboké a jeden mělký, tři dezertní se toulají někde po světě. Pak mám dva hluboké dětské a jeden dětský dezertní plus 4 malé plastové.
Lžičky jsem dokupovala už dvakrát, starší syn měl období, kdy je vyhazoval zároveň s kelimkem od jogurtu.
@rena03 máme hodně, ale my neradi vyhazujeme, pouze ty omlácené. Máme sady ještě po prababičkách.
@Aspera píše:
Máme 12 sad, plus některé talíře jsou ještě navíc. Většinou se nevyužije ani těch 12 sad, v době návštěvy je to občas na knop.
Fakt 12 sad? Takže 72 taliru hlubokých, 72 mělkých atd? To byste mohli mít pěknou malinkou restauraci. ![]()
@Magda124 píše:
@rena03 máme hodně, ale my neradi vyhazujeme, pouze ty omlácené. Máme sady ještě po prababičkách.
Prave take nerada vyhazuju. A upotrebite vsechno nadobi?
Nevím co je sada, trochu se to nakupilo, ale i tak mám cca 10 ks od každýho, hlubokých talířů míň a nějaký misky. Hrnků asi dvacet, cca 7 skleniček. Jsem sama, návštěvy velký nepořádám. Občas když někdo přijde, tak to stačí.
@Semtex píše:
Jojo, Škoda, ze se ty malé lžičky moc neprodavaji separatnemáme krom těch těch sad ještě nějaké menší kávové, takže vlastně 4 a kolikrát je prihradka poloprazdna
![]()
![]()
My jsme dokupovali zvlášť malé lžičky přímo z Toneru (český výrobce příborů), od kterého máme sadu (stejné, jako jsou v sadě).
Jinak, já miluju takové ty lžičky „dole jako malá lžička, rukojeť dlouhá jako velká lžíce“, těch bych možná využila i víc, než klasických malých.
Nádobí máme po plus mínus 6, malých talířků a mističek je víc (ty se ani nevyužijí), máme ji poděděnou a nějaké kousky už chybí (třeba hlubokých už je jenom 5), asi až se budeme stěhovat, pořídíme nějakou novou, kompletní, aby to alespoň těch 6 od každého bylo.
@Semtex píše:
Jojo, Škoda, ze se ty malé lžičky moc neprodavaji separatnemáme krom těch těch sad ještě nějaké menší kávové, takže vlastně 4 a kolikrát je prihradka poloprazdna
![]()
![]()
Kupovala jsem vcera v Tescu, ctyri lzicky za myslim 35 Kc, dokupuju nekolikrat do roka ![]()
@Magda124 píše:
Na to omlácení jsem u nás expert. Máme celou linku bílou a talíře taky bílé. Někdy se stane, jak to tam skládám po mytí. Že úplně přehlednu bílé na bílém a prostě o to zavadím. Kus se odštípne. My máme naštěstí koupené sady a k tomu dokoupené jednotlivě po kusech v Ikee. Plus dva úplně veliké talíře k nim na chlebíčky. Ty na chlebíčky jsem posledně zrušila, když jsem o ně v lince zavadila jiným. Jen to cinklo.
@Eemii píše:
Kupovala jsem vcera v Tescu, ctyri lzicky za myslim 35 Kc, dokupuju nekolikrat do roka
Drahé
Pepco má levnější a má 6 ks
@inkakřivák píše:
Fakt 12 sad? Takže 72 taliru hlubokých, 72 mělkých atd? To byste mohli mít pěknou malinkou restauraci.
12 krát hluboký talíř, 12 krát mělký atd.
My si udělali vlastní sadu, jak prodávají jednotlivé bílé talíře v Ikee, tak máme hlubokých 14 kusů, mělkých taky, dezertnich máme 20, kvůli grilování, oslavám atd. A příborů máme 2 sady plus zvlášť dokoupene 2 sady malých lžiček navíc.
Je nás 5 a často se stávalo, ze bylo nádobí v myčce a neměli jsme si ma co dát jídlo a muselo se to umýt v ruce, teď se to nestává ![]()
Máme jednu sadu celou a druhou už jen zbytky, jak se to za léta vymlátilo. Jsme 4. Jako občas by se něco málo navíc hodilo ![]()
@smajlik345 píše:
DrahéPepco má levnější a má 6 ks
Diky za tip ![]()