Kolik nadobi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22858
20.11.23 08:16

Mám nakoupeno z ikea po kusech, myslím asi 10ks od každého talíře + dětské talíře a misky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.11.23 08:30

Nemám žádné sady :D mám tak 20 kusu od každého druhu nádobí (malé talirky, velkých hluboké, misky, hrnky, skleničky, příbory- každé tak 20× něco i víckrát, třeba ty hrnky). Ale je nás doma 5 a nestíhám pouštět mycku před každým jidlem, plus teda děti každou chvíli něco roztriskaji, tak ať mám do zásoby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
20.11.23 08:49

Jednu sadu po 4, ale už mám rozbité dva hluboké a jeden mělký, tři dezertní se toulají někde po světě. Pak mám dva hluboké dětské a jeden dětský dezertní plus 4 malé plastové.
Lžičky jsem dokupovala už dvakrát, starší syn měl období, kdy je vyhazoval zároveň s kelimkem od jogurtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1781
20.11.23 08:51

@rena03 máme hodně, ale my neradi vyhazujeme, pouze ty omlácené. Máme sady ještě po prababičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79908
20.11.23 08:56
@Aspera píše:
Máme 12 sad, plus některé talíře jsou ještě navíc. Většinou se nevyužije ani těch 12 sad, v době návštěvy je to občas na knop.

Fakt 12 sad? Takže 72 taliru hlubokých, 72 mělkých atd? To byste mohli mít pěknou malinkou restauraci. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
20.11.23 08:59
@Magda124 píše:
@rena03 máme hodně, ale my neradi vyhazujeme, pouze ty omlácené. Máme sady ještě po prababičkách.

Prave take nerada vyhazuju. A upotrebite vsechno nadobi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
20.11.23 09:07

Nevím co je sada, trochu se to nakupilo, ale i tak mám cca 10 ks od každýho, hlubokých talířů míň a nějaký misky. Hrnků asi dvacet, cca 7 skleniček. Jsem sama, návštěvy velký nepořádám. Občas když někdo přijde, tak to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
20.11.23 09:08
@Semtex píše:
Jojo, Škoda, ze se ty malé lžičky moc neprodavaji separatne :mrgreen: máme krom těch těch sad ještě nějaké menší kávové, takže vlastně 4 a kolikrát je prihradka poloprazdna :P :potlesk: :palec:

My jsme dokupovali zvlášť malé lžičky přímo z Toneru (český výrobce příborů), od kterého máme sadu (stejné, jako jsou v sadě).

Jinak, já miluju takové ty lžičky „dole jako malá lžička, rukojeť dlouhá jako velká lžíce“, těch bych možná využila i víc, než klasických malých.

Nádobí máme po plus mínus 6, malých talířků a mističek je víc (ty se ani nevyužijí), máme ji poděděnou a nějaké kousky už chybí (třeba hlubokých už je jenom 5), asi až se budeme stěhovat, pořídíme nějakou novou, kompletní, aby to alespoň těch 6 od každého bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
20.11.23 09:11
@Semtex píše:
Jojo, Škoda, ze se ty malé lžičky moc neprodavaji separatne :mrgreen: máme krom těch těch sad ještě nějaké menší kávové, takže vlastně 4 a kolikrát je prihradka poloprazdna :P :potlesk: :palec:

Kupovala jsem vcera v Tescu, ctyri lzicky za myslim 35 Kc, dokupuju nekolikrat do roka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.11.23 09:21
@Magda124 píše:

Na to omlácení jsem u nás expert. Máme celou linku bílou a talíře taky bílé. Někdy se stane, jak to tam skládám po mytí. Že úplně přehlednu bílé na bílém a prostě o to zavadím. Kus se odštípne. My máme naštěstí koupené sady a k tomu dokoupené jednotlivě po kusech v Ikee. Plus dva úplně veliké talíře k nim na chlebíčky. Ty na chlebíčky jsem posledně zrušila, když jsem o ně v lince zavadila jiným. Jen to cinklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
20.11.23 09:34
@Eemii píše:
Kupovala jsem vcera v Tescu, ctyri lzicky za myslim 35 Kc, dokupuju nekolikrat do roka :roll:

Drahé :mrgreen: Pepco má levnější a má 6 ks

• Citovat
  • Upravit
30303
20.11.23 09:43
@inkakřivák píše:
Fakt 12 sad? Takže 72 taliru hlubokých, 72 mělkých atd? To byste mohli mít pěknou malinkou restauraci. :lol:

12 krát hluboký talíř, 12 krát mělký atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513

My si udělali vlastní sadu, jak prodávají jednotlivé bílé talíře v Ikee, tak máme hlubokých 14 kusů, mělkých taky, dezertnich máme 20, kvůli grilování, oslavám atd. A příborů máme 2 sady plus zvlášť dokoupene 2 sady malých lžiček navíc.
Je nás 5 a často se stávalo, ze bylo nádobí v myčce a neměli jsme si ma co dát jídlo a muselo se to umýt v ruce, teď se to nestává :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4851

Máme jednu sadu celou a druhou už jen zbytky, jak se to za léta vymlátilo. Jsme 4. Jako občas by se něco málo navíc hodilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
20.11.23 09:50
@smajlik345 píše:
Drahé :mrgreen: Pepco má levnější a má 6 ks

Diky za tip :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek