Kolik nadobi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24818
20.11.23 11:52

Na chalupě asi tři skoro komplet velké retro-sady včetně hrnků, polívkové mísy a tak (která se využije tak jednou ročně :-D), doma spíš Ikea, něco vymlácené, plánuju si koupit kameninové od Villa, ale čekám na zázrak, kdyby chtělo slevnit :mrgreen:
https://www.oliverolivie.cz/…y--kamenina/?…
malé lžičky u nás někdo evidentě žere, ty už kupuju u Vietnamců, takže z každé sady jsou už jen tak tři :mrgreen:
hrnky plánuju odvézt v rozsahu aspoň 30%, což je tak dvacet kusů, na plot na chalupu a vkusně je tam pověsit, páč hrnkový mor je věčný, nevím, kde se furt berou
svině jedny porcelánový… :mrgreen:

Příspěvek upraven 20.11.23 v 11:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10864
20.11.23 11:55
@Aspera píše:
Je otázka co bereš jako sadu nádobí. Já to beru dle označení jako u myčky.

Sada může být 18-ti, 24-ti, 56- ti, atd. dílná, ale ve valné většině se to počítá na talíře! To znamená že 1 sada má 6 x hluboký talíř, 6 x mělký talíř a 6 x dezertní talíř a toto je základ o 18 -ti dílcích! Zbytek k tomu jsou mísy, hrnky, atd.
Toto se uvádělo ještě v dobách, kdy neexistovaly myčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10864
20.11.23 11:58

@Aspera jinak, myčka většinou na jednu sadu nádobí (počet ks v jedné sadě). Žádná domácí myčka ti nevypere najednou 12 sad talířů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2913
20.11.23 12:00

Mame koupene 2 stejne sady tj. 12, ale do provozu jich mame danych 9. Ty 3 mam dane bokem jako nahradni. A doufam, ze nejakou dobu jeste jako nahradni vydrzi. Je to sada od Villeroye, ktera se uz neprodava :( Pribory mame dve plne sady (ale jiny typ). Hrnky a sklenice neresime. To spise sklenice na vino. Tam mame zbytky na to bezne napiti a pak na lepsi prilezitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
20.11.23 12:05

@rena03 Já to vyhazuju, pokud se nejedná o kousky, ke kterým mám citový vztah :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
20.11.23 12:07
@Bytsamsebou píše:
Sada může být 18-ti, 24-ti, 56- ti, atd. dílná, ale ve valné většině se to počítá na talíře! To znamená že 1 sada má 6 x hluboký talíř, 6 x mělký talíř a 6 x dezertní talíř a toto je základ o 18 -ti dílcích! Zbytek k tomu jsou mísy, hrnky, atd.
Toto se uvádělo ještě v dobách, kdy neexistovaly myčky.

No, sada může být i 4 dílná, že, to, že to není tak časté, je věcí druhou, ale neznamená to, že to i takto nemůže být myšleno a používáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
20.11.23 12:09
@Bytsamsebou píše:
@Aspera jinak, myčka většinou na jednu sadu nádobí (počet ks v jedné sadě). Žádná domácí myčka ti nevypere najednou 12 sad talířů :lol:

Vzdyt to vysvetlovala, ze bere sady jako nadobi pro jednouo. 1 hluboky, 1 melky, 1 dezertni. V tom pripade takovych 12 sad mycka da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
20.11.23 12:11
@Bytsamsebou píše:
@Aspera jinak, myčka většinou na jednu sadu nádobí (počet ks v jedné sadě). Žádná domácí myčka ti nevypere najednou 12 sad talířů :lol:

No zrovna u myček se jako sada bere ta 3 kusová sada a používá se to zcela běžně a oficiálně:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10864
20.11.23 12:13
@Tarena píše:
Vzdyt to vysvetlovala, ze bere sady jako nadobi pro jednouo. 1 hluboky, 1 melky, 1 dezertni. V tom pripade takovych 12 sad mycka da.

Však jo. Já jí vysvětluji, co je jedna sada.
Když hned v úvodním příspěvku napsala, že má 12 sad nádobí! Kdyby napsala 12 ks nádobí, tak pochopím, ale né sad!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
20.11.23 12:13
@Bytsamsebou píše:
Když hned v úvodním příspěvku napsala, že má 12 sad nádobí! Kdyby napsala 12 ks nádobí, tak pochopím, ale né sad!

Ale ona nema 12ks. Ma 36 kusu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
20.11.23 12:14
@Bytsamsebou píše:
Když hned v úvodním příspěvku napsala, že má 12 sad nádobí! Kdyby napsala 12 ks nádobí, tak pochopím, ale né sad!

Ale ono se označení sada používá i pro „trojice“ a není její problém, že ty to nejsi ochotná připustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10864
20.11.23 12:17
@j.a.n.i1 píše:
Ale ono se označení sada používá i pro „trojice“ a není její problém, že ty to nejsi ochotná připustit.

I dvojice je sada :D. Já to ale chápu, ale pro lidi, kteří nemají myčku to může být zavádějící. Já myčku několik let mám, přesto je sada nádobí/talířů vždycky 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
20.11.23 12:19

@Bytsamsebou No, podle příspěvků většina pochopila, co tím myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
20.11.23 12:21
@Bytsamsebou píše:
I dvojice je sada :D. Já to ale chápu, ale pro lidi, kteří nemají myčku to může být zavádějící. Já myčku několik let mám, přesto je sada nádobí/talířů vždycky 6.

Lide, kterym se zda, ze 12 sad je moc, pochopi, ze to asi pani bere jinak a tak se zeptaji co povazuje za sadu a jsou v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10864
20.11.23 12:22
@j.a.n.i1 píše:
@Bytsamsebou No, podle příspěvků ostatní pochopili, co tím myslela.

Já taky. Ale někteří ostatní taky chápou, že jedna sada znamená základ 6 ks talířů od každého druhu ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný