Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jste holky některá OSVČ při zaměstnání?
Zajímá mě, jestli se to vyplatí, jestli si nehnu třeba s daněmi při zaměstnání a jinými výhodami. Spíš teda, jestli to vůbec má nějaký vliv na zaměstnaneckých poměr. Chtěla bych provozovat malinkou kavárnu, chod zajištěn přítelem a brigádou.
@RadkaOR píše:
Zajímá mě, jestli se to vyplatí, jestli si nehnu třeba s daněmi při zaměstnání a jinými výhodami. Spíš teda, jestli to vůbec má nějaký vliv na zaměstnaneckých poměr. Chtěla bych provozovat malinkou kavárnu, chod zajištěn přítelem a brigádou.
To ti nikdo neřekne bez přesných čísel. A netuším o jakých výhodách mluvíš. ![]()
Přímý vliv to nebude mít žádný za zaměstnanecký poměr.
@Cenarius píše:
To ti nikdo neřekne bez přesných čísel. A netuším o jakých výhodách mluvíš.Přímý vliv to nebude mít žádný za zaměstnanecký poměr.
Myslela jsem třeba vratky daní, odpočty na děti. Jen mi jde o to, aby to vůbec nezasáhlo zaměstnanecký poměr.
Samozřejmě výdělek z kavárny je další věc, to je mi jasné.
@Cenarius píše:
To ti nikdo neřekne bez přesných čísel. A netuším o jakých výhodách mluvíš.Přímý vliv to nebude mít žádný za zaměstnanecký poměr.
A je mi jasné, že daně si už od dalšího roku musím dělat sama.
@RadkaOR píše:
No tak hlavní výhoda je ta, že si vyděláš kačky navíc a když se povede, tak nejsi závislá na zaměstnavateli.
@Zumpa píše:
No tak hlavní výhoda je ta, že si vyděláš kačky navíc a když se povede, tak nejsi závislá na zaměstnavateli.
Snad to bude šlapat, aby z toho byla nějaká kačka na přilepšenou😊
@RadkaOR píše:
Myslela jsem třeba vratky daní, odpočty na děti. Jen mi jde o to, aby to vůbec nezasáhlo zaměstnanecký poměr.
Samozřejmě výdělek z kavárny je další věc, to je mi jasné.
Na zaměstnanecký poměr to nemá žádný vliv. Odpočty a další slevy jsou jasné dane, na to další příjem nemá vliv. Ale je jasný, že když si vyděláš další peníze navíc tak bude muset doplácet na dani a sociálním( pokud se nevlezes do limitu) a zdravotním.
@RadkaOR píše:
jak chceš sedět na dvou židlích současně?
Buď podnikej, nebo buď zaměstnaná. Provozovat kavárnu jen tak, brigádně a nahodile, to ani nezačínej.
Máš v tomto oboru nějaké zkušenosti?
@DanielaD píše:
jak chceš sedět na dvou židlích současně?Buď podnikej, nebo buď zaměstnaná. Provozovat kavárnu jen tak, brigádně a nahodile, to ani nezačínej.
Já ne, ale přítel asi 16 let, takže doufám to zvládne.
@RadkaOR píše:
Já ne, ale přítel asi 16 let, takže doufám to zvládne.
A proč si to teda nevezme na triko on?
@DanielaD píše:
jak chceš sedět na dvou židlích současně?Buď podnikej, nebo buď zaměstnaná. Provozovat kavárnu jen tak, brigádně a nahodile, to ani nezačínej.
Brigáda nás bude doplňovat, když my budeme v práci, s malinkou kavárnou, která bude vydělávat hlavně v letní sezónu, si nedovolím zaměstnat někoho na HPP. Možná jednou ano, ale teď v začátku těžko.
@JancaS84 píše:
Protože on nemůže.
@JancaS84 píše:
To bude nějaká šmelina… ona to bude mít jako vedlejší činnost a reálně tam bude makat on načerno nebo tak něco.