Kuchyňské utěrky

17.11.23 18:54

Kuchyňské utěrky

Ahoj, jaké používáte kuchyňské utěrky (prostě utěrku po ruce u linky, se kterou utřu linku, stůl atd.)? Vždy jsem používala houbové, ale přišla mi škoda mít jednu úzěrku na cca 3 dny a pak letěla do koše. Koupila jsem z DM tyto útěrky, plus jsem použila ještě klasické z mikrovlákna (např. Albert). Jednu útěrku jsem měla na den, pak šla do koše na prádlo a všechny jsem pak vyprala na 60•. Jenže prostě zapáchaly i po vyprání🤷🏼‍♀️, koupila jsem v DM detinfekční gel (něco jako Sanytol). Po vyprání sice už nesmrdí, ale prostě když si k nim přičichnu více, jde to tam cítit..nevoní (hlavně ty utěrky z DM). Co s tím? Klidně jsem pro je vyhodit a pořídit nove, ale jaké? Aby byly pratelné🙌🏼 a vydržely. Děkuji za tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43031
17.11.23 19:25

Pouzivam svycarske, peru je nejlip na 95, jinak tajy nekdy smrdi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41980
17.11.23 19:26

Klasické bavlněné/lněné utěrky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
17.11.23 19:35

Já používám obyc bavlněné, pak to hodím do pračky na 60 a je to. Takové ty umělé hadriky, mikrovlakna apod mi vždycky po vyprani přišly takové slizske a smradlave :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.11.23 19:36

Švédské utěrky máme. Mám různé barvy, ať to odlišíme. Modré máme na linku. Růžové na leštění. Žluté na okna atd. Ty kuchyňské klidně namočím do Sava. Ručně přeperu. A dám do pračky vyvařit a do sušičky usušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
17.11.23 20:01

Já mám mimo jiné i utěrky, které máš ty, jednu na den až dva, peru na 60 a nesmrdí nic. Jestli není problém s tím praním, dost prášku vzhledem k tvrdosti vody, zkusit předpírku, intenzivní praní, parní program, jestli máš. A nebo to hoď s bavlněnými na 95, dřív se třeba opotřebují, ale to už se vyprat musí.

• Citovat
  • Upravit
5957
17.11.23 20:01

Používám od viledy a nepřišlo mi nikdy, že smrdí :nevim:
Vždycky po utření ho hodím přes dvířka od trouby, aby pořádně uschnul. Mám jich asi 6 už skoro 2 roky a pořád jsou v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7294
17.11.23 20:11

Já mám přesně ty z dm co máš na foto ty barevné. Mám jich snad 15ks, pár jich je jiné značky nevím už spontex asi… ale je to stejné. Peru dokonce jen na 40 stupnu z běžným prádlem.. to tam prostě přihodím. V kuchyni mi to visí na háčku…nevím nesmrdí, šla jsem schválně čichnout k vypraným a voní prostě jak vyprané prádlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.23 20:13

@Havlova mohla bys prosím hodit odkaz?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7294
17.11.23 20:13
@Kelsey píše: Švédské utěrky máme. Mám různé barvy, ať to odlišíme. Modré máme na linku. Růžové na leštění. Žluté na okna atd. Ty kuchyňské klidně namočím do Sava. Ručně přeperu. A dám do pračky vyvařit a do sušičky usušit.

já všechny na všechno.. jsem čuně :D. Ale jak to vyperu snad je to čisté… ještě to dávám do šušičky vysušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41980
17.11.23 20:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
17.11.23 20:15

Taky mám ty tzv. švédské, peru je běžně na 60 a když mi přijdou jo jeté, tak na 90, jsou v pohodě a drží leta. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
17.11.23 20:17

Používám klasický bavlněný, peru s dezinfekcí, proženu sušičkou, nesmrdí. Linku a stůl utírám papírovýma utěrkama. Bavlněný mám jenom na nádobí - a i to většinou nechávám uschnout a jen uklidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7294
17.11.23 20:19
@Havlova píše:
https://www.vesna.cz/…ika-sede-3ks?…
https://www.vesna.cz/…cm-sede-2-ks?…
https://www.e-len.cz/uterky-lnene/?…Příspěvek upraven 17.11.23 v 20:17

utěrkou utíráš linku??? špínu a tak???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
17.11.23 20:20

@karolina_kan používán houbové utěrky, měním dle potřeby, Peru zvlášť s látkovými uterkami na 95.
Na ruce máme v kuchyni ručník a klasické bavlněné utěrky na nádobí. Měním dle potřeby, skladují zvlášť, ne s ostatním prádlem co mám v koši na prádlo.
Na utírání prachu mám švédské utěrky, ty pak hodin k barevnému, co peru na 50/40.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný