Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@KKK85 píše:
já všechny na všechno.. jsem čuně. Ale jak to vyperu snad je to čisté… ještě to dávám do šušičky vysušit.
My to hezky dělíme podle přidělených barev
. Aj děcka a chlap si to pamatují. Tak dobrý.
@Kelsey píše:
My to hezky dělíme podle přidělených barev. Aj děcka a chlap si to pamatují. Tak dobrý.
a my čunčata jednou wc i kuchyn
Tedy po vyprání samozřejmě ![]()
@Anais Brno píše:
@karolina_kan používán houbové utěrky, měním dle potřeby, Peru zvlášť s látkovými uterkami na 95.
Na ruce máme v kuchyni ručník a klasické bavlněné utěrky na nádobí. Měním dle potřeby, skladují zvlášť, ne s ostatním prádlem co mám v koši na prádlo.
Na utírání prachu mám švédské utěrky, ty pak hodin k barevnému, co peru na 50/40.
Ty houbový se dají vyprat?
ty jo, to jsem netušila, to je super lifehack. Mám je ráda, jsou praktický, ale nepřišlo mi to moc eko. Vyhazovala jsem je tak po dvou týdnech.
@KKK85 píše:
utěrkou utíráš linku??? špínu a tak???
Já třeba vždycky linku z nejhoršího beru houbičkou na nádobí a tím hadříkem/utěrkou už vlastně jen dosucha, nebo nějaké opravdu drobnosti, takže kdyby na to měl člověk nějakou vyhrazenou (a ne tu stejnou, kterou cídí příbory), nevidím v tom žádný problém.
Jo a můj chlap si potrpí na papírové kuchnyňské utěrky a ty Lidl mokré ubrousky. Papírové beru. Já ty Lidl chemické nesnáším. Ale on ví, slyšel to od truhláře, který nám vyrobil kuchyň, že na ten bílý vysoký lesk tu srajdu chemickou nemá používat nebo to zničí. Na pracovní desku a desku za linkou neřeším. Bych se uvztekala.
@KKK85 píše:Špínu umyju namočenou houbičkou, od mokra pak utěrkou. Neboj, neberu si stejnou na linku a nádobí. Ani houbičku, ani utěrku.
utěrkou utíráš linku??? špínu a tak???
@Azeretereza jo, po vyprání jsou sice kapku tvrdé, ale jak to namocis, tak v pohodě. Zvládnou pár cyklů a pak až vyhodím, jsou lepší než ty z netkaneho textilu
@Havlova píše: Špínu umyju namočenou houbičkou, od mokra pak utěrkou. Neboj, neberu si stejnou na linku a nádobí. Ani houbičku, ani utěrku.
ahaa.. tak já zase právě utěrku vůbec na linku, ani houbičku
. Houbička je jen na nádobi, dřez a sporák. Na nádobi nejmín máme myčku. No a na linku mám ty hadříky co má zakladatelka na fotce.
@Anais Brno píše:
@karolina_kan používán houbové utěrky, měním dle potřeby, Peru zvlášť s látkovými uterkami na 95.
Na ruce máme v kuchyni ručník a klasické bavlněné utěrky na nádobí. Měním dle potřeby, skladují zvlášť, ne s ostatním prádlem co mám v koši na prádlo.
Na utírání prachu mám švédské utěrky, ty pak hodin k barevnému, co peru na 50/40.
Fíha na 95st jsem nikdy nic neprala ![]()
@KKK85 píše:
Fíha na 95st jsem nikdy nic neprala
Víš, že občas by pračka měla tímhle program projít? Je to i pro údržbu pračky. Peru automaticky ručníky, utěrky na 95. Takže každý týden si dá vyvařovací program.
A krom Švedské v kuchyni máme samozřejmě také i houbičku. Ale my nádobí myjeme nejvíc v myčce. Takže houbička se používá spíš na oplachování extra špinavého nádobí.
A pak mám doma ještě zásobu hadrů ze starých trik, cejch atd.
@KKK85 píše:
Fíha na 95st jsem nikdy nic neprala
Já utěrky vyvaruji, Peru zvlášť. Když ještě košil manžel oblečení z práce z kuchyně, tak to šlo na předpírku a na vyvářku automaticky…
Když třeba mel syn jako malý nějakou virózu a zvracel, tak jsem to vyvarila taky…
Tak já slovo utěrka používám jen pro opravdové bavlněné, lněné utěrky, prostě ty na utírání a leštění nádobí. Tak mě dotaz lehce zmátl.
Pro utírání linky atd. mám houbičku a takové spontex hadříky. Po vyprání nesmrdí. Peru na těch 95. Ale musí se při používání dobře rozložit, aby schnuly, jinak zasmrádnou.