Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, chtěla bych si poradit, jelikož to už nesnesu u sebe doma, je mi 21 let, mám byt od babičky a jelikož ona je v domově důchodců protože jsem ji pomohla když ji měl v péči můj otec (její syn) ale ubližoval ji (mlácení, nadávky, narážky apod.) Rok zpět jsem to už nesnesla dál tak jsem šla na sociální odbor a sociálka se obrátila na policii ale jen pomohli tím, že babičku si vzali a já tam bydlím dodnes a na výslechu můj otec se ztoho dostal protože lhal a mě nikdo nepomohl, a dodnes se v tom bytě trápím, protože každý den tam on chodí což tam nemá trvale bydliště, pouze jen já a nemá tam vůbec co dělat, vytahuje mi ze schránky dopisy, čte si je cokoliv mi přijde, bere mi sipo na zaplacení nájmu takže asi do práce chodím zbytečně, každý večer mu musím ještě navařit což by se měl sám o sebe starat, nadává mi do pí…, že jsem de*il atd… Prostě se v tom bytě trápím a když bych vyměnila zámky, nevím zda by to pomohlo, chci se obrátit na soud zákaz přiblížení protože já už si připadám jako nesvéprávný člověk, když jsem ho tehdy nahlásila, začal mě přemlouvat abych to odvolala, tak jsem to udělala a zase to začíná do teď, prostě si připadám jako bych bydlela u něj, čerpá mi u mě doma s vodou a tím přišlo vyúčtování pěkně draho a ve dne čerpá s elektřinou že odpoledne si rožně světlo a tak by si měl zajít na oční, nevím zda by to na tom soudě pomohlo pokud by tam chtěli nějaké důkazy, dokonce mi vyhrožuje jak mě podusí v krvi, asi byla chyba v tom, že jsem se dotoho bytu nahlásila, budu moc vděčná za nějakou pomoc jinak už nevím. ![]()
@Uslava jeho matka a v závěti sem já takže jeho matka je na prvním místě a já sem na druhém místě.
Pokud tam nemá trvalé bydliště, tak mu sbal věci a vyměň zámek… ![]()
@Miki2122 píše:
@Uslava jeho matka a v závěti sem já takže jeho matka je na prvním místě a já sem na druhém místě.
A otec byl zákoně vyděděn?
@JancaS84 píše:
A otec byl zákoně vyděděn?
I kdyby nebyl, nemá to se současným stavem nic společného.
@Bytsamsebou píše:
Nemá. Já jen aby se zakladatelka pak nedivila když bude dědit i on.
@Bytsamsebou píše:
Ale do budoucna to hraje důležitou roli, aby nedědil, to je důležité zařídit. Zde jsou relevantní důvody.
Jestli ti to chce babička dát, měla by ti byt darovat už teď. Jinak budeš těžko vyhazovat někoho z bytu, který ti nepatří. Závěť? Ještě se toho může stát mnoho.
@Miki2122 píše:
Zdravím, chtěla bych si poradit, jelikož to už nesnesu u sebe doma, je mi 21 let, mám byt od babičky a jelikož ona je v domově důchodců protože jsem ji pomohla když ji měl v péči můj otec (její syn) ale ubližoval ji (mlácení, nadávky, narážky apod.) Rok zpět jsem to už nesnesla dál tak jsem šla na sociální odbor a sociálka se obrátila na policii ale jen pomohli tím, že babičku si vzali a já tam bydlím dodnes a na výslechu můj otec se ztoho dostal protože lhal a mě nikdo nepomohl, a dodnes se v tom bytě trápím, protože každý den tam on chodí což tam nemá trvale bydliště, pouze jen já a nemá tam vůbec co dělat, vytahuje mi ze schránky dopisy, čte si je cokoliv mi přijde, bere mi sipo na zaplacení nájmu takže asi do práce chodím zbytečně, každý večer mu musím ještě navařit což by se měl sám o sebe starat, nadává mi do pí…, že jsem de*il atd… Prostě se v tom bytě trápím a když bych vyměnila zámky, nevím zda by to pomohlo, chci se obrátit na soud zákaz přiblížení protože já už si připadám jako nesvéprávný člověk, když jsem ho tehdy nahlásila, začal mě přemlouvat abych to odvolala, tak jsem to udělala a zase to začíná do teď, prostě si připadám jako bych bydlela u něj, čerpá mi u mě doma s vodou a tím přišlo vyúčtování pěkně draho a ve dne čerpá s elektřinou že odpoledne si rožně světlo a tak by si měl zajít na oční, nevím zda by to na tom soudě pomohlo pokud by tam chtěli nějaké důkazy, dokonce mi vyhrožuje jak mě podusí v krvi, asi byla chyba v tom, že jsem se dotoho bytu nahlásila, budu moc vděčná za nějakou pomoc jinak už nevím.
No trochu jako nesvéprávný člověk působíš. Vyměň zámky, pořiď si pořádnou schránku. a pokud něco nahlásíš, tak to neodvolávej. Věkem jsi sice dospělá, ale jinak mi tak nepřipadáš.
@Miki2122 píše:
když jsem ho tehdy nahlásila, začal mě přemlouvat abych to odvolala, tak jsem to udělala
Ty si nechceš pomoci! Chyba je v Tobě. Takže je naprosto zbytečné vypisovat zde plačtivé stížnosti.
Zámek na dveřích jsi mohla vyměnit už dávno. Zásilky si můžeš nechat ukládat na poště, stačí jen chtít a vyřídit si to. Mohla sis i změnit doručovací adresu k někomu, komu důvěřuješ. SIPO bylo třeba zrušit už dávno; ta služba nestojí za nic a je předražená.
Čerpá mi u mě doma s vodou a tím přišlo vyúčtování pěkně draho a ve dne čerpá s elektřinou že odpoledne si rožně světlo a tak by si měl zajít na oční …
Takže jsi nejspíš troll.
Stěžuješ si na stav, který sama toleruješ a který jsi mohla sama dávno vyřešit. Návštěva v bytě určitě neovlivní náklady na vodu ani na elektřinu nějakým podstatným způsobem. Tak hloupí nejsme, abychom Ti tohle uvěřili.
Příspěvek upraven 19.11.23 v 16:46
Proč mu vaříš a proč to trpíš? pokud tam nemá trvalé bydliště, prostě vyměň zámky a s babičkou se domluvte na darovací smlouvě.. jinak pokud není vyděden, zdědí aspoň minimální dědický podíl…
místo stěžování konej a případně kontaktuj právníka, protože se v právních věcech vůbec neorientuješ..