Kolik nadobi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2727
20.11.23 09:54
@rena03 píše:
Prave take nerada vyhazuju. A upotrebite vsechno nadobi?

My máme sad víc. Některé zděděné už nejsou kompletní, jednu pěknou zn. Thun máme pro slavnostní příležitosti, potom dokupované jednotlivé, tvrzené talíře Luminarc nebo španělské podobný typ. Teď se sakra hodily, když se rozbila myčka a na nový díl opravář čekal až ho dovezou ze Siemensu. :P
A malých talířků máme ještě málo. Teď nemůžu na nějaké pěkné narazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2394
20.11.23 09:58

Máme nádobí v japonském stylu, takže asi 20-30 různých mističek a misek? Klasickou sadu ani jednu, ale přemýšlím, že možná koupím 2 hluboké talíře… Příbory jedny (pro čtyři lidi, jsme čtyři), hůlek asi troje sady… :think: Adi by se sneslo víc, ale když to člověk hned umyje, tak to není potřeba… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
20.11.23 09:59
@Aspera píše:
12 krát hluboký talíř, 12 krát mělký atd.

Tak to jsou ale 2 sady, ne 12. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
20.11.23 10:01
@Semtex píše:
Jojo, Škoda, ze se ty malé lžičky moc neprodavaji separatne :mrgreen: máme krom těch těch sad ještě nějaké menší kávové, takže vlastně 4 a kolikrát je prihradka poloprazdna :P :potlesk: :palec:

Jj, u nás v krizi taky někdy používáme mokka lžičky. Jeden čas jsem musela hlídat, aby je syn nevyhazoval s jogurtem.
Máme různé značky, Toner, Ikea, z Albertu, domácích potřeb. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
20.11.23 10:04

Mame uplne obycejne z IKEA kupovane jednotlive, obcas doplnime tak aby bylo 10 ks od kazdeho talire a 24 ks pribory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.11.23 10:05

Mám Karlovarský porcelán. Do prvního bytu jsem měla pár věcí nekde z obchodu a z Ikey a když jsem viděla, jak se to nádobí ničí, tak jsem pak pořídila jednu sadu Bernadette a talíře jsou jako nové ikdyz je používané denně… pravda, že nepoužívám myčku, tak nádobí netrpí. Máme je víc jak 15 let, nic rozbitého, žádné ulomené rohy, nastiple nebo poškrábané od příborů

• Citovat
  • Upravit
89
20.11.23 11:22

K tomu vyhazovani mam treba i takto misky nebo talirky, ktere jsou tuknute jen trochu nejspis z mycky na nadobi a je mi lito je treba vyhodit. Co by jste s nimi udelali? Nebo kdyby jste meli moznost ty talire vymenit za novou sadu. Nechali by jste i ty tuknute?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
20.11.23 11:26

@rena03 já ty ohlodane talíře a hrnky vyhazuju, nemám to rada a nemám rada, když mi někdo do takového něco na návštěvě nalije. Ty, co jsou Ok, si ale nechávám, nevadí mi mít třeba jeden kus od vzoru, když je v pořádku. Takže mám takovou smesku :lol: Mám i ve sklepě zásobu hrnecku i nějaké skleničky, co dostal manžel kdysi dávno v práci, čekají tam na svou příležitost. Menim to kus za kus, když se něco rozbije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
20.11.23 11:35
@Semtex píše:
@rena03 já ty ohlodane talíře a hrnky vyhazuju, nemám to rada a nemám rada, když mi někdo do takového něco na návštěvě nalije. Ty, co jsou Ok, si ale nechávám, nevadí mi mít třeba jeden kus od vzoru, když je v pořádku. Takže mám takovou smesku :lol: Mám i ve sklepě zásobu hrnecku i nějaké skleničky, co dostal manžel kdysi dávno v práci, čekají tam na svou příležitost. Menim to kus za kus, když se něco rozbije.

Jasne, ze pro navstevu je to blbe. Ale me je treba lito vyhodit to kdyz je to jen trosku odstiple. Mam treba talire melke uz jen 3 a vsechny maji trochu odprejsknuto. K tomu jsou hlukoke skoro vsechny a male uz vubec ne. Asi tri misky. Kupovali jsme si je mezi prvnim nadobim tak me je lito je vyhodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
20.11.23 11:40

Asi 3 sady po 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
20.11.23 11:44

Máme bílé talíře na běžné použití - po 12 kusech mělký, hluboký, dezertní, 8 kusů velké misky na salát, 8 ks malé kompotové. Pak sváteční talířovou sadu 6 ks od každého a zbytky svátečních talířů po mojí babičce. Příborů byly původně tři sady, ale malé lžičky asi děti povyhazovaly s kelímkama od jogurtu, jinak si jejich úbytek nedovedu vysvětlit. A pak po 6 ks takové ty méně používané věci typu rybích příborů, dezertních číslíček, zmrzlinových lžiček etc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30314
20.11.23 11:45
@bigl píše:

Tak já beru jako sadu, talíř hluboký, talíř mělký, desertní, miska atd. I myčky se uvádí na 12 sad nádobí, 6 sad nádobí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10864
20.11.23 11:46
@Aspera píše:
Máme 12 sad, plus některé talíře jsou ještě navíc. Většinou se nevyužije ani těch 12 sad, v době návštěvy je to občas na knop.

To máte na každý měsíc, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30314
20.11.23 11:47
@Bytsamsebou píše:
To máte na každý měsíc, ne? :lol:

Je otázka co bereš jako sadu nádobí. Já to beru dle označení jako u myčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10864
20.11.23 11:47
@bigl píše:

Přesně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek