Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, vím že to sem asi uplně nepatří, ale to i mnoho diskuzí a třeba se s tím někdo z vás setkal. Jedná se o špatnou opravu auta. Abych to zkrátila, koupila jsem si auto v Esách (je to asi 2 toky zpět), asi 2-3 měsíce po koupi auta jsem zjitila že mi do auta teče. Auto jsem měla ještě “v záruce” tak jsem to dala opravit. V esách mi to opravili s tím že si nové těsnění okolo dveří musí ještě sednout, no co vám budu povídat, dveře se od prvního dne špatně zavíraly a muselo se fakt třísknout (jiné dveře šly v pohodě). Ale teď cca před 1-2 měsíce jsem zjistila že mi do auta zase chčije a světe div se, zase z těch zadních dveří. V esách mi řekli že už s tím nic neudělají a musim su to nechat na vlastní náklady opravit, ani když jsem se snažila obhájit tim že ale v podstatě to je jejich věc jelikož to opravovali oni a očividně blbě. Nevíte někdo prosím jak mám postupovat? Mám se nechat odbít a nebo? ![]()
No jestli je to dva roky, tak už to asi jejich problém fakt není ![]()
Na opravu - práci a materiál je jistě záruka. Nicméně- pokud to třeba 14 měsíců fungovalo, tak co po nich chtít?
Každopádně- těsnění, co si musí sednout je jistě originál… ![]()
@Ivan PPZ Helejte se, nejsem mechanik, co tam dali to tam dali nevim, nerozumim tomu, a jako ona je guma originál i neoriginál?
. Ty dveře byly používané minimálně. Jsme dva a jak to bývá sedíme ve předu. Přítel říká že je to jejich věc pokud tam zase zatýká - nahovno oprava.
@Adinasleh píše:
@Ivan PPZ Helejte se, nejsem mechanik, co tam dali to tam dali nevim, nerozumim tomu, a jako ona je guma originál i neoriginál?. Ty dveře byly používané minimálně. Jsme dva a jak to bývá sedíme ve předu. Přítel říká že je to jejich věc pokud tam zase zatýká - nahovno oprava.
Ale na opravu je zaruka rok, ne věčnost.
@Adinasleh píše:
a jako ona je guma originál i neoriginál?..
Jistě, snad každý slyšel, že se na opravu auta dají použít drahé (originální díly) a případně levnější neoriginální (druhovýroba) a jistě bude i nějaká třeťovýroba.
A že si něco necháte opravit a za 14 měsíců to použijete 2× a pak zjistíte, že nic moc… Na druhou stranu, jestli do dveří zatýká / nezatýká zjistím, i když je úplně moc nepoužívám.