Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vyber to, co se ti libi vic, a ne to, co je prakticke z pohledu cetnosti oslav.
Oslavovat jmeno v kalendari je jenom divna lokalni uchylka… ja bych to nejradeji zrusila, kdo si to ma vsechno pamatovat… ![]()
@HolubSima píše:
Ahoj všichni, jaké jméno se Vám líbí více? Příjmení bude Holubová. Narozena cca 22.4.24. Lea má svátek o měsíc dřív a Beata v říjnu. Syna máme taky v dubnu narozeného a má svátek 2.11. Proto se mi líbí asi víc Beata. Aby neměla svátek moc blízko a zároveň aby jsme nemuseli dělat každý měsíc oslavu. Co na to vy? Nebo nějaké jiné? Hlavně ne Elišku a Emu, prosím. ❤️ Moc děkuji za Vaše názory.
Z těch dvou se mi víc líbí Lea. Dle svátků bych se neřídila, jen líbivostí, my svátky neslavíme vůbec.
Leu jsem chtela dat dceri, ale neprosla u manzela. Ale musi rict, ze by k ni sedelo. Dcera je silna jako lvice.
Nekdo ma u tohoto jmena probem s tim, ze nema moc variant, zdrobnelin. Beata je na tom v tomto ohledu malicko lepe. Ale mne osobne se moc nelibi.
Příspěvek upraven 09.11.23 v 15:37
@HolubSima píše:
Ahoj všichni, jaké jméno se Vám líbí více? Příjmení bude Holubová. Narozena cca 22.4.24. Lea má svátek o měsíc dřív a Beata v říjnu. Syna máme taky v dubnu narozeného a má svátek 2.11. Proto se mi líbí asi víc Beata. Aby neměla svátek moc blízko a zároveň aby jsme nemuseli dělat každý měsíc oslavu. Co na to vy? Nebo nějaké jiné? Hlavně ne Elišku a Emu, prosím. ❤️ Moc děkuji za Vaše názory.Příspěvek upraven 09.11.23 v 15:22
Syn má svátek na památku zesnulých? Za mě Lea nebo Leona. Beata se mi nelíbí.
Beata, jedno z mých oblíbených jmen. Lea se mi nelíbí, navíc mám vždy pocit, že to špatně vyslovim, špatně slyším, je to takové zvláštní. Svátek bych neřešila, máme v rodině několik lidí s narozeninami, svátkem a vánocemi krátce po sobě a nikdo z toho žádnou újmu nemá. Jméno dáváme dle vkusu, ne dle data svátku.
@HolubSima píše:
Ahoj všichni, jaké jméno se Vám líbí více? Příjmení bude Holubová. Narozena cca 22.4.24. Lea má svátek o měsíc dřív a Beata v říjnu. Syna máme taky v dubnu narozeného a má svátek 2.11. Proto se mi líbí asi víc Beata. Aby neměla svátek moc blízko a zároveň aby jsme nemuseli dělat každý měsíc oslavu. Co na to vy? Nebo nějaké jiné? Hlavně ne Elišku a Emu, prosím. ❤️ Moc děkuji za Vaše názory.
Máme doma Beu a všem se nám to líbí. Taky jsem řešila, aby nebyl svátek moc blízko narozenin a nakonec se vyklubala o 6 týdnů dřív a vše slaví v jednom týdnu
Beatu spojíte se svátkem syna a dostanou dárky oba ![]()
K příjmení se mi víc líbí Beata. Ještě by se mi hodilo Nela.
@Klopotkova píše:
Syn má svátek na památku zesnulých? Za mě Lea nebo Leona. Beata se mi nelíbí.
Asi se jmenuje Tobiáš.
Jinak bych navrhla Moniku, ale to už se dneska skoro nedává.
Já nemám na Beatách ráda, že se jim říká Betyno. My máme Leu, ta zas nemá moc zdrobnělin. Ještě je forma Lia, těch znám o několik víc, skloňuje se lépe.
Ahoj všichni, jaké jméno se Vám líbí více?
Příspěvek upraven 09.11.23 v 19:42