Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
My taky skončili na Bebe AR, musíme, malej je nedonošenej a po 2 měsících jsem neměla mlíko, teda dost málo. Prso už nechce a je na flašce, Beba Discharge byla uplně ok, po tý neblinkal, ta je special pro nedonošený děti, dali nám ji u Apolináře, teď ve 4 kg a 3 měsících, korigovaně v 1 měsíci jsme museli skončit a přejít na BEBU HA, ta je fakt na prd, co vypil, vyzvracel okamžitě a přibýval málo. Začal po vypití škytat a bylo to venku, nikdo jsme s ním ani nezahoupal a šlo to samo ven. Blinkal třeba i 2 hoďky po jídle, ale hlavně tý Discharge vypil večer i 200ml a spal až do rána, u HA jsem měla strach mu dát víc než 100ml, jak vypil jen 120ml šlo to ven. Od včera máme od MUDry AR a dobrý, teda neblinká. Jenomže hrudkuje, takže vyzkouším sítko, teplejší vodu, atd a uvidím. Teď vypil 120ml a spí. Mám savičku 3 pro dětí od 12m a jde to, když se to ucpe, tak to zase prorazím, furt lepší než když nás chce doktorka poslat na vyšetření jícnu, teda záklopky, je fakt, že měl po porodu měsíc sondu do břicha, takže ta záklopka může blbnout, ale nechci, aby se mu zase rejpali v břiše, už si toho chudák zažil dost.
Takže metoda pokus omyl, budu zkoušet dál. Jen doktoři nechtěj, abysme přecházeli na jinou značku, když je na BEBU už naučenej, podle mě je to dobrej byznys, u Apolináře maj BEBU a už v ní musíme jet, oni to dostávaj jako sponzorskej dar od NESTLE a rodiče to pak cálujou. A u nedonošeňat to na velký změny fakt není. Ale fyziologickejm (donošenejm) dávali HIPP.
Jani nepotřebujete žadnou sitku, staci do studenej vody přidat mličko a pořadně, ale opravdu vši silou chvilku třepat až se mličko zahusti. aspon u mně to tak funguje a ještě ani jednou se mi hrudky neudělali
náš malej je taky nedonošeny o měsic, z porodnice jsme odešli s nutrilonem nenatal a vahou 2440g, protože jsem mliko neměla vubec, a ted má synek 2 měsice (korigovane) a váži 6980g
přeji vám a miminku zdravičko a at pěkně přibira ![]()
Já se to naučila dělat tak, že do lahvičky sypu tu bebu postupně z odměrky, jako když cukruješ bábovku - líp se to pak rozpustí - pak se s tím zastudena minutu třepe jako o život a to samé pak po ohřátí a hrudky se minimalizujou, není to 100%, ale 95% určitě, bych řekla ![]()
@jannnysssek píše:
Já taky zkoušela s Bebou AR psí kusy a na žmolky nic nezabralo… i skoro vařící vodu… Takže rozmíchat a přecedit, což je mimo domov dost nepraktický…a ještě se ucpává sítko.. Babylove nemá AR, ale míchá se super a malý po tom absolutně nic není a netloustne tolik jako po Sunaru1
Vy jste použila Babylove na reflux? a zabral?
Proč to nezalijete teplou vodou? Děláme to tak 3měsíce, žádné hrudky. Od blinkání je klid a malá přibývá tabulkově…
@Laaja píše:
Ahoj,
tak my dávali Nutrilon AR namíchaný s HA. TO samotné AR je jako kaše a nedá se to vypít. Děti vždy šíleně bojovali a po 20min sání vypili třeba jen 30ml a odpadli. Tak jsme to takhle ředili a bylo to v pohodě.
Beba dětem nesedla, oba šíleně zvraceli a měli průjem, tak jsem ji nedávala…
V jakem pomeru jste redili?
Máme Bebu AR pro dvojčátka a úplně v pohodě, nejdříve ohřeji vodu cca na 40°C a pak teprve přidám UM. Hrudky dělá když se okamžitě nerozmíchá, musí se s ní opravdu rychle. Měli jsme jen problém se savičkami, protože přes tu úplně malou mlíčko neprojde, máme více značek lahviček, tak jsem naobjednala různé savičky asi za 500,– a zkoušeli jsme.. nejvíce nám sedla ta široká NUK M.. i pro nedonošená dvojčátka je velikost savičky v pohodě a mlíčko projde. 🙏 ![]()
Tak my taky máme problem s blinkaním, ale koupili jsme beba ar a nevim jak to děláte vy, ale mně se to docela dobře rozmichalo a žadny hrudky
. malej to vypil přes normalni universalni savičku a ani jednou se nám neucpala. k tomu nám doktorka doporučila syrup GASTROTUSS BABY a zatim to funguje. a kakani nám jde taky na jedničku. určitě u mlička zustaneme