Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
tak já s AR měla vždycky potíže, holky to nikdy nemohly skrz savičku vycucnout, hrudkoval i Nutrilon AR a beba stejně, to byl strašnej boj,a blinkaly i po něm, nakonec jsme se na to vykašlali, a radši pak po vyzvracení doplnili bříško znova, kolik vypily tolik vypily. S tím AR byly jen potíže, nevím jaké zkušenosti mají i jiné holky, ale mě to hodně zklamalo.
Moje teta používá Bebu už od 3tího měsíce a malá už jen papá z lahvičky místo z prsíčka ![]()
Ahoj,
BEBA AR se mi nikdy dobře nerozmíchala a dělala hrudky,ale jen při nižší teplotě,musela jsem hodně ohřát vodu,rozmýchat a pak zchladit,bylo to náročnější na přípravu,ale jinak se nerozpouštěla,nebo dost špatně.Zkusila jsem Nutrilon AR a ten se rozmíchával dobře,ale druhý synek se po něm nemohl vykakat,třetí synek ale papkal také a kakání měl normální,každé dítě jinak,musíš vyzkoušet.
Ahoj,
tak my dávali Nutrilon AR namíchaný s HA. TO samotné AR je jako kaše a nedá se to vypít. Děti vždy šíleně bojovali a po 20min sání vypili třeba jen 30ml a odpadli. Tak jsme to takhle ředili a bylo to v pohodě.
Beba dětem nesedla, oba šíleně zvraceli a měli průjem, tak jsem ji nedávala…
My jsme museli dokrmovat už na konci 1 měsíce. Doktorka nám dala na výběr Nutrilon HA nebo Bebu HA. Rozhodla jsem se pro Bebu HA, ale vždycky prcek vše vyzvracel i s mlíkem z prsu. Tak jsme koupili Bebu AR a jsem naprosto spokojená. Malý po ní neblinká a nemá žádné jiné potíže. Hrudky se dělají jen při opravdu nízké teplotě a do savičky jsem udělala větší otvor, tak aby to zase moc neteklo a neztratil sací reflex. Teď mu jsou 4 měsíce a pořád kojíme i dokrmujeme ![]()
ahoj,mi máme 3 tyždne a bohu žial
sme na umelom mliečku.Papali sme Bebu HA,dosť často mi vyvrackala mliečko a potom bola nekludná a hladná.Doktorka nám predpísala Bebu AR,najprv bolo mliečko ok,ale už sa nám pár krát stalo,že sa povrackala aj stohto mliečka
A zdá sa mi ,že po tomto mliečku je častejšie hladná a chce stále väčšiu dávku,ktoru sa jej bojím dať,aby zase negrckala…ale potom je zase len nekludná
S hrudkami som si poradila-do zohriatej vodičky dávam prášok a potom dobre pretrepem flašku,kym dojdem k malej,aj je to
Právě jsme zkoušeli Bebu AR a vážně už nevím, co s tím. Malý saje bez problémů z prsu a i z lahvičky, doteď jsem mu ale dávala jen to, co jsem odstříkala navíc. Teď se ale zásoby v mrazáku vyprázdnily, tak jsme zkusili tohle a i když jsem zkoušela Bebu AR dávat do téměř horké vody, do pouze teplé, rozmixovat mixérem, vždycky tam nějaké žmolky zůstaly a po chvíli ucpaly savičku. Udělala jsem do ní mnohem větší otvor, ale ani to nepomohlo, chvíli to teče bezvadně a pak se to zase ucpe, takže je malý schopný vypít tak 50ml a pak odpadne…Navíc mu tu savičku co chvíli musím čistit. Zkusíme koupit Nutrilon obyčejný, malý už stejně neblinká, pomohl nám Gastrotuss, bohužel tu Bebu AR jsem kupovala ještě když blinkal…Rozhodně bych nedoporučila, namíchali jsme asi pět hrudkovatých dávek
a jdeme koupit něco lepšího, aspoň doufám…
Já taky zkoušela s Bebou AR psí kusy a na žmolky nic nezabralo… i skoro vařící vodu… Takže rozmíchat a přecedit, což je mimo domov dost nepraktický…a ještě se ucpává sítko.. Babylove nemá AR, ale míchá se super a malý po tom absolutně nic není a netloustne tolik jako po Sunaru1
Tak nakonec jsme zkusili Nutrilon a pak Babylove a obojí úplně bez problémů. Babylove navíc ani moc nestojí, zkusila jsem ho na doporučení kamarádky a malej vypije v pohodě celou dávku, tzn. cca 170ml…
Beba ar je zcela na h. o.v. n.o., cely nestle at se jde vycpat. Po normální bebě se blinká a ta slavná ar (tahač peněz) se nedá skrz hrzdky vypít. Jsou to hajzlové, nekvalitní výrobek za tolik peněz ![]()
@greenerin píše:
Beba ar je zcela na h. o.v. n.o., cely nestle at se jde vycpat. Po normální bebě se blinká a ta slavná ar (tahač peněz) se nedá skrz hrzdky vypít. Jsou to hajzlové, nekvalitní výrobek za tolik peněz
No ja nevim, my jsme s ni byly velice spokojeny
, nevidim problem v tom, si to rozmixovat v hrnicku a pak do lahve nalejt, treba i pres male sitko a koupit treba o stupen vetsi dirku v savicce, je to schvalne huste, aby to zustalo v zaludku a dite to neblinkalo, coz je pochopitelny. Od pul roku malej pije uz normalni bebu.Je mu skoro rok a pul a mel za celou dobu jen jednou trochu rymu, jinak nebyl vubec nemocny.
A jeste jedna vec, kdyz jsme zkouseli SUnar, nez jsme prisli na to ze je Beba AR, tak kdyz ho vyblinkal smrdel jak bolava noha, musela jsem ho porad prevlikat, po ublinknuti beby nesmrdel vubec, to mliko voni a nesmrdi. Tot muj nazor a zkusenosti s Bebou
Sítko a kdesi cosi mi přijde mimo domoc dost nepraktické… A nám se teda fakt dělaly hrudky, ne že byla hustší…
Tak ja to pro to dite udelala, nez aby porad blinkal, nekdo si ho pochoval trochu s nim zahopsal a hned byl vohozenej…po Bebe AR to bylo v pohode, tak holt se clovek musel trochu premoct, nebylo mi za tezko brat si nekam na navstevu apod. male sitko a hrnek maj vsude
Nerikam, ze jsou ty hrudky v pohode, ale par mesicu to clovek vydrzi…
hlavne, ze to delalo dobre malymu…
Tak už jsem přišla na to, jak to udělat s tou šílenou bebou AR. Žádný sítko, žádný rozmíchávání v hrníčku, to je všechno blbost, zdržování, pracný a zbytečný. Prostě se to musí HODNĚ DLOUHO protřepávat před ohřátím a HODNĚ DLOUHO protřepávat i po ohřátí, a to všemi možnými směry… zatím mi to funguje, tak se modlím, aby to vydrželo. Savičku musíme mít 2 až 3, z jedničky to asi nedostanete.