Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky mamči
potřebuju poradit ohledně UM. Máme 7týdenního chlapečka(4800g a 62cm) který je plně kojen zítra musím 3× zastoupit kojení um a vůbec nevím kolik mu mám dát. Koupila jsem BEBU comfort a dle tabulky na krabičce by mělo 2měsíční mimčo dostat 150ml vody a 5odměrek - po smíchání to je kolem 160ml mlíčka a to je ten problém příjde mi to strašně moc
Chápu, že každý dítko je jiný, ale jsem z toho úplně zmatená…Kolik dáváte vy? a ještě když mu budu chtít udělat méně můžu se teda řídit krabičkou a udělat třeba dávku podle nich pro 3-4týdny? nebo musím udělat tu pro dvouměsíční a zbytek vylít? ![]()
@Nikoolacek a nebylo by lepší odstříkat MM? Ale jinak mám skoro 3měsíčního a stále pije 90ml a večer 120ml,150ml mi přijde moc.
@Nikoolacek pravdepodobne to bude moc, ale tak uvidis po prvnim jidle kolik si da a u dalsiho to muzes prizpusobiť. Dle tabulky udelas jen mensi mnozstvi, uplne jedno ze tam pisou ze je to pro jiny vek ![]()
Idealni by bylo opravdu odstrikat ale o tom nic nepises ![]()
150ml dávám já a to má Táda 3,5 měsíce. A to to kolikrát nevypije. Dala bych třeba 90ml a když bude mít ještě hlad, tak přiděláš 30ml. Na 30ml je jedna odměrka
také máme Bebu.
Taky si myslim, ze by bylo lepsi odsat MM…kazdopadne bych udelala mene jak 150ml, tabulkou dle veku bych se neridila. Udelala bych mene Treba 90ml) a proste vyzkousela kolik vypije. 150ml pije nas 8 mesicni. Hlavne aby malemu UM sedlo a prijal ho.
Ty tabulky na UM bývají kolikrát fakt nadnesené. Můj první syn byl na UM od narození, byl hodně velký jedlík a nikdy tu krabicovou míru nevypil. Udělej klidně méně, dodělat to mléko, v případě hladu, jde vždycky. Jinak já mám 9 týdenní miminko (v 8 týdnech 6020 g a 62 cm), jednou týdně jezdívám na přednášky do školy, takže krmí tatínek a tolik mléka, abych mohla odstříkávat i do zásoby, zase bohužel nemám, takže v ten jeden den má mimčo UM (Hipp) a pije po 100 ml mlíčka.
@gabi.design píše:
Ty tabulky na UM bývají kolikrát fakt nadnesené. Můj první syn byl na UM od narození, byl hodně velký jedlík a nikdy tu krabicovou míru nevypil. Udělej klidně méně, dodělat to mléko, v případě hladu, jde vždycky. Jinak já mám 9 týdenní miminko (v 8 týdnech 6020 g a 62 cm), jednou týdně jezdívám na přednášky do školy, takže krmí tatínek a tolik mléka, abych mohla odstříkávat i do zásoby, zase bohužel nemám, takže v ten jeden den má mimčo UM (Hipp) a pije po 100 ml mlíčka.
To uz je malemu 9 tydnu
to neni mozne ![]()
Zkladatelko pardon za OT
![]()
@Nikoolacek Nevím, jak mu to chceš podávat. Ale určitě měj doma i stříkačku, nejlépe s hadičkou z infúzního setu.
@gabi.design píše:
@Ms.Blueberry Už skoro 10, letí to šíleně.
Silene
kolikrat bych brala v zivite tlacitko STOP ![]()
Holky všem moc děkuju
Vím, že odsáté by bylo lepší, ale bohužel ze zdravotních důvodů musím na zákrok už zítra a dokázala jsem odsát pouze na 3 dávky a ty zbylé tři hold musí být UM
Ještě, že je Kryšta zvyklí i na lahev jelikož jsme za začátku krmili jen odsátým MM… tak snad to s tou um zítra nějak zvládnem ![]()
Normálně bych udělala, co je na krabici a dítě si vezme samo. Malej taky nevypil vše a třeba třicítku nechal. Nezapomeňte, že musíte dát napít.