Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Bauli : no mě když dělali testy na alergologii, tak mi brali krev a pak dělali kožní kontaktní testy, tam bych neviděla problém v kojení. Akorát pokud ti najdou nějaké alergie, tak většina léků se nesmí při kojení ( já už jsem bez prášků 3 roky - těhu, kojení, těhu, no a letos je to obzvlášť kruté, ale snažím se ).
@myskalucka já mám asi alergii na včelí bodnutí, ale asi budou testovat všechno, že? Ještě nikdy sem na alergologii nebyla, tak vůbec nevím, co a jak
Ale jestli jsou to jen kontaktní testy, tak by to s kojením nemělo vadit. Díky ![]()
Já bojuji s klasickou alergií. Na tvém místě bych raději zavolala přímo na alergologii nebo dětské sestře a zeptala se. Oni to ví nejlíp. Nejsem si jistá, co všechno přimíchávají k těm testovacím vzorkům. Raději bych se blbě zeptala, než tam jít zbytečně nebo to riskovat s kojením.
@Petra1606 no to je v plánu hned zítra, ale říkala sem si, že holky na Emiminu ví všechno, tak to zkusím ![]()
@Bauli : tak budou se tě vyptávat a pak budou dělat takové ty klasické alergeny ( trávy, stromy, prach, zvířata, různá ovoce, zelenina a pod. ). Jestli si nejsi jistá, tak si tam brnkni, ale podle mě v testovacím vzorku je jenom zvýšená koncentrace alergenů, jiné chemické látky by v tom být neměli, aby byl výsledek objektivní. Pokud by v tom byla chemie, tak by tam klidně mohla být alergie na ty chemické látky a ne, na co tě testují, tak to by to vůbec nemuseli dělat.
@Bauli ahooj
já bych určitě odložila pokud nemáš nějaké záváažné akutní problémy… my si toho zažili fatk dost a zrovna tohle vyšetření mi přijde jako celkem zbytečně (většinou), ale to je můj názor…
kažfopádně nebude to nic přínosného v době kojení… pokud je to vůbec přínosné… dneska bych si radši ty litry krve co nás to stálo vzala zpátky
já už další vyšetření odmítla…
Dělali mi vyšetření těsně po šestinedělí, měla jsem přes noc nalepenou testovací folii na zádech. Kojila jsem bez omezení.
@Bauli testů se neboj, taky jsem na nich byla v době kojení a v pohodě. Jediné co se nesmí při testech je vzít si antihistaminikum, to by zkreslilo testy. S lékama je to horší, ale při kojení ti už pár léků dát můžou, horší je to v těhotenství, tam jen kapičky a případně dejchadlo.
Navíc u mě nebyl vůbec problém s posunem testů, klidně bych si mohla rok dva počkat, ale nebyl důvod.
@Muchitos ahooooj
No vy ste extra případi ![]()
Díky za odpovědi, holky, asi v tom teda problém nebude, každopádně si tam, raději brnknu, ať to mám i od nich potvrzený a bude ![]()
@Aspera : já mám teda v těhu povolený zyrtec ( ale až od 2.trimestru ), ale snažím se to vydržet, vzala jsem si akorát 1 tabletku a zbytek jsem se snažila nějak přetrpět, ale co by člověk pro toho malého človíčka neudělal.
@myskalucka já jsem měla povolený tafen kapky, gionu - dejchadlo a od 3. trimestru xyzal. Brala jsem jen dejchadlo pravidelné, párkrát kapky a prášek nikdy.
@Aspera : tak ja mam xyzal zakazany jak v tehu, tak pri kojeni. Asi co doktor, to jiny nazor.
@myskalucka asi tak. Já ho stejně neberu, tak je mi to jedno.
Ahoj všem. V pátek jdu na první vyšetření na alergologii a budou mě testovat, ale ještě kojím (dopoledne, odpoledne, večer a párkrát v noci). Je vůbec možné, aby mě testovali když kojím? Nebo mám odstříkat? Jak dlouho po vyšetření případně nekojit? Nebo to nebude mít na malou vliv? Malé je 9 měsíců a bojujeme s ekzémem, teď už teda vítězíme, ale přeci jen… Předem díky za rady