Alergologie a kojení

Bauli
30.9.13 18:11

Alergologie a kojení

Ahoj všem. V pátek jdu na první vyšetření na alergologii a budou mě testovat, ale ještě kojím (dopoledne, odpoledne, večer a párkrát v noci). Je vůbec možné, aby mě testovali když kojím? Nebo mám odstříkat? Jak dlouho po vyšetření případně nekojit? Nebo to nebude mít na malou vliv? Malé je 9 měsíců a bojujeme s ekzémem, teď už teda vítězíme, ale přeci jen… Předem díky za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8112
30.9.13 18:17

@Bauli : no mě když dělali testy na alergologii, tak mi brali krev a pak dělali kožní kontaktní testy, tam bych neviděla problém v kojení. Akorát pokud ti najdou nějaké alergie, tak většina léků se nesmí při kojení ( já už jsem bez prášků 3 roky - těhu, kojení, těhu, no a letos je to obzvlášť kruté, ale snažím se ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
30.9.13 18:23

@myskalucka já mám asi alergii na včelí bodnutí, ale asi budou testovat všechno, že? Ještě nikdy sem na alergologii nebyla, tak vůbec nevím, co a jak :oops: Ale jestli jsou to jen kontaktní testy, tak by to s kojením nemělo vadit. Díky :)

• Citovat
  • Upravit
322
30.9.13 18:25

Já bojuji s klasickou alergií. Na tvém místě bych raději zavolala přímo na alergologii nebo dětské sestře a zeptala se. Oni to ví nejlíp. Nejsem si jistá, co všechno přimíchávají k těm testovacím vzorkům. Raději bych se blbě zeptala, než tam jít zbytečně nebo to riskovat s kojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
30.9.13 18:29

@Petra1606 no to je v plánu hned zítra, ale říkala sem si, že holky na Emiminu ví všechno, tak to zkusím :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8112
30.9.13 18:31

@Bauli : tak budou se tě vyptávat a pak budou dělat takové ty klasické alergeny ( trávy, stromy, prach, zvířata, různá ovoce, zelenina a pod. ). Jestli si nejsi jistá, tak si tam brnkni, ale podle mě v testovacím vzorku je jenom zvýšená koncentrace alergenů, jiné chemické látky by v tom být neměli, aby byl výsledek objektivní. Pokud by v tom byla chemie, tak by tam klidně mohla být alergie na ty chemické látky a ne, na co tě testují, tak to by to vůbec nemuseli dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
30.9.13 19:13

@Bauli ahooj :-) já bych určitě odložila pokud nemáš nějaké záváažné akutní problémy… my si toho zažili fatk dost a zrovna tohle vyšetření mi přijde jako celkem zbytečně (většinou), ale to je můj názor…
kažfopádně nebude to nic přínosného v době kojení… pokud je to vůbec přínosné… dneska bych si radši ty litry krve co nás to stálo vzala zpátky :-D já už další vyšetření odmítla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
30.9.13 19:14

Dělali mi vyšetření těsně po šestinedělí, měla jsem přes noc nalepenou testovací folii na zádech. Kojila jsem bez omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
30.9.13 19:30

@Bauli testů se neboj, taky jsem na nich byla v době kojení a v pohodě. Jediné co se nesmí při testech je vzít si antihistaminikum, to by zkreslilo testy. S lékama je to horší, ale při kojení ti už pár léků dát můžou, horší je to v těhotenství, tam jen kapičky a případně dejchadlo.
Navíc u mě nebyl vůbec problém s posunem testů, klidně bych si mohla rok dva počkat, ale nebyl důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
30.9.13 19:57

@Muchitos ahooooj :) No vy ste extra případi ;)

Díky za odpovědi, holky, asi v tom teda problém nebude, každopádně si tam, raději brnknu, ať to mám i od nich potvrzený a bude :)

• Citovat
  • Upravit
8112
30.9.13 20:27

@Aspera : já mám teda v těhu povolený zyrtec ( ale až od 2.trimestru ), ale snažím se to vydržet, vzala jsem si akorát 1 tabletku a zbytek jsem se snažila nějak přetrpět, ale co by člověk pro toho malého človíčka neudělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
30.9.13 20:32

@myskalucka já jsem měla povolený tafen kapky, gionu - dejchadlo a od 3. trimestru xyzal. Brala jsem jen dejchadlo pravidelné, párkrát kapky a prášek nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
30.9.13 20:53

@Aspera : tak ja mam xyzal zakazany jak v tehu, tak pri kojeni. Asi co doktor, to jiny nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
30.9.13 21:14

@myskalucka asi tak. Já ho stejně neberu, tak je mi to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová