Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Moc prosím o pomoc a rady - musela jsem přestat kojit a malý odmítá flašku s UM. Vyzkoušeli jsme různé dudáky, sosáky, pítka, hrnečky, kapací, nekapací, brčko i různé druhy UM a nic!! Dáváme po lžičkách a nebo pod tlakem ze stříkačky. U všeho je to boj a řev
Malý má 7 měsíců a doposud byl plně kojen. Díky za jakékoliv rady, už jsem v koncích ![]()
Co napřed zkusit večer mléčnou kaši?
Nebo dá se koupit stříkačka, lžičkovat.
Zkusila si koupit halev MAM?
To je mi líto.. Ji už příkrmy? On hlady neumře a tu flašku si asi vezme, ale jsou to nervy to chápu. Co mu dat raději kaši?
Treba potrebuje jen cas a „smirit se“ s tim, ze prso uz nebude… Me zacal maly pit mliko az ca po tydnu, kdy jsem prestala kojit. Ale je fakt, ze mu tenkrat bylo 15.5 mesice a najeli jsme rovnou na kravske z porcelanoveho hrnecku… ![]()
Pokud mas treba v okoli kamaradku, ktera koji a zamrazene prebytky, muzes mu zkusit dat materske, aspon chut by byla podobna tomu, na co je zvykly…
Holky kaši baští. Dáváme ráno přesnídávku míchanou s kaší, k obědu masíčko se zeleninou a pak odkolo 5 hodiny kašičku s mlíčkem. Ze lžičky baští vše, ale nechce nic pít. Doktorka mi řekla, že by měl mít minimálně 5× denně UM po 100ml a to do něj prostě nevím jak dostat. Nepije ani čaj, vodu, šťávu ![]()
@LaraA Mám zamražené i svoje mléko a to si také nevezme ![]()
@Kelsey MAM jsem zkoušela. Mám tu Avent, Tomme Tipee, Lovi a pak tři různé hrnečky.
@lada.mullerova no je možné, že um prostě nebude chtít. Ale ji hezky, tak když pridáš jogurt a budeš um cpát do všech příkrmů, bude to ok
a pití mu nabízej, ale v klidu, ať mu to ještě víc neznechutís.
Když baští kaši s mlíčkem ze lžičky, nešlo by alespoň pro začátek tu kaši hodně rozředit UM a dávat mu to lžičkou, aby do sebe něco dostal. Jinak nezbude nic jiného než pořád nabízet, jendou se na něco chytne, bohužel lépe poradit nedovedu. Naše sice UM bojkotovali, ale z lahvičky pili klidně vodu nebo čaj.
@lada.mullerova píše:
Holky kaši baští. Dáváme ráno přesnídávku míchanou s kaší, k obědu masíčko se zeleninou a pak odkolo 5 hodiny kašičku s mlíčkem. Ze lžičky baští vše, ale nechce nic pít. Doktorka mi řekla, že by měl mít minimálně 5× denně UM po 100ml a to do něj prostě nevím jak dostat. Nepije ani čaj, vodu, šťávu
Tak do toho ovoce ráno dej to um, taky to tak dávám synovi, jak má rozmixované vařené ovoce, tak tam na zahuštění nasypu 3-4 odměrky suchého um a zamíchám, tím to ovoce zahustím a má tam to um, teď jsem teda jednu odměrku um ubrala a vyměnila za jeden strouhaný piškot, že zavádíme lepek do jídla a nemá to na snídani, ale na svačinu, ale jde to prostě do ohřátého mixovaného ovoce rozmíchat suché um
Jinak bych to zkoušela cpát všude, kde to jde no do příkrmu.
@lada.mullerova píše:
Holky kaši baští. Dáváme ráno přesnídávku míchanou s kaší, k obědu masíčko se zeleninou a pak odkolo 5 hodiny kašičku s mlíčkem. Ze lžičky baští vše, ale nechce nic pít. Doktorka mi řekla, že by měl mít minimálně 5× denně UM po 100ml a to do něj prostě nevím jak dostat. Nepije ani čaj, vodu, šťávu
už jsem odpovídala jinde…podle mě to takhle stačí, i bych přidala ten jogurt. Já mám syna od sedmi měsíců na pevné stravě. Celková dávka by měla být těch 500 g mléčného, jedno čeho. Ale to pití je blbý, to bych teda nutila, nam se obě děti vždy chytly na jablečné stoprocentní šťávy a vždy se ujal hrníček d nuku, takový ten s oušky a siliconovým pítkem. Vodu, čaj, ředěnou š´távu nechtěj ani jeden, ale 100%. Když ne, tak holt tekutinu na lžíci nebo stříkačce. Aspoň něco, obě moje děti měly období, kdy toho moc nesnědly.
i doktorka mi tvrdila že pokud, je strava vyvážená, že to stačí a dá se obejít bez UM.
Doporučuju tento hrneček: http://www.google.de/imgres?…
obě děti se mi na něj krásně chytly, s jinými byl problém.
Nevzdávej to! Chce to zkoušet. Náš malý si vzal UM z lahve až na několikátý pokus - v tu chvíli ho držel manžel, stál s ním a jal přišla s flaškou…
Možná spíš než střídat různé dudlíky atd. bych pořád zkoušela stejný, aby si zvykl, ale měnila bych polohy - třeba v autosedačce, v leže, manžel zabavit něčím - odvést pozornost… Prostě cokoli.
Hmmm 7 měsíců - nevím, jestli na to není malý, ale jestli by nepomohlo mu zkusit strčit lahvičku do ruky pomocí držátek, že by to dal do pusy sám.
@suik píše:
už jsem odpovídala jinde…podle mě to takhle stačí, i bych přidala ten jogurt. Já mám syna od sedmi měsíců na pevné stravě. Celková dávka by měla být těch 500 g mléčného, jedno čeho. Ale to pití je blbý, to bych teda nutila, nam se obě děti vždy chytly na jablečné stoprocentní šťávy a vždy se ujal hrníček d nuku, takový ten s oušky a siliconovým pítkem. Vodu, čaj, ředěnou š´távu nechtěj ani jeden, ale 100%. Když ne, tak holt tekutinu na lžíci nebo stříkačce. Aspoň něco, obě moje děti měly období, kdy toho moc nesnědly.i doktorka mi tvrdila že pokud, je strava vyvážená, že to stačí a dá se obejít bez UM.
Prosímtě a jak to mají děti teď s pitím? Pijí vodu nebo pořád sladké? Našeho staršího jsem právě nakonec chytla také až na džusíky, ale pije jen sladké doteď, pořádně pak nejí a na zuby to také není dobré. Tak mě zajímá, jak to máte.
Nepotěším, ale moje dítě od 14 m mléko ani um nepije. Odstavilo se samo od kojení a žádnou náhradu nevzalo do úst, vyzkoušela jsem vše možné, i kakao, meltu. Má 24m. Cpu do něj jogurt, domácího pribiňáka a na večeři kaši, tvrdý sýr. Stejně víc jak 2× denně do ní mléčné nedostanu. Snad přežije bez následků
.
@Levandule121 Moje dítě taky pije pouze sirup. Od půl roku jsem se snažila naučit na neslazené, vypilo max 300 ml, trvalo to do roka. Pak dostalo horečku a vody si ani neloklo. Muž přinesl sirup a ono vysoslo celou 300 ml flašku
. Jen ve vedrech v létě si sem tam řekla o vodu.