Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky,
syn má 38 měsíců a stále pije Nutrilon
. Kromě jogurtu nevezme do pusy nic co je od kravičky, vč. mléka. Doktorka jej sice doporučuje i dále-má 12,7kg a 93cm, ale ta cena
. Už jsem zkoušela přejít na babylove, Hami, ale chutná mu Nutrilon vanilkový. Pije večer před spaním a ráno kolem 6-té. Když nedostane, je neklidný a spaní stojí za starou belu. Mám mu jej pořád dávat, vyžaduje jen láhev s dudlem.
Prosím, kdyby jste náhodou někdo měl volné kuponky do dm-ka a chtěl vyměnit, mám plno spotřebitelských kodů na výměnu - Hollandia víčka, Racio kody, Hollandia omalovánky, možná se najde nějaká Nivea. Doufám, že tímto neporušuji nějaké podmínky.
Díky
38 měsíců a stále pije Nutrilon?
Na doporučení lékařů a dalších marketingových poradců bych nevěřila. Oni aby prodali a měli z toho peníze by s klidným srdcem doporučili pít Nutrilon do 18let. Pokud má dítě jogurty, tvarohy a další mléčné výrobky, tak ani mléko pít nemusí - stejně pokud dítěti někdo dává krabicové, tak je to jen obarvená voda a to mu nic nepřinese. A stačí mu jeden jogurt za den. Takže za mě rozhodně bych mu už žádné UM nedávala - je to velké dítě a ne mimino.
Zkoušela jsi třeba kakao? Nebo to vanilkové, jahodové „kakao“?
Říká se, ze nemecka Bebivita ma skoro stejné složení a je podstatne za jinou cenu. Muzou sem jiné maminky napsat, zda i příchuť je skoro stejná?
Kamarádky kluk má 4 a půl roku a ještě si jednou denně o mlíko řekne. Odpoledne, když přijde ze školky. On teda pije sunar. Ale kamarádce to neva. Když to chce, tak mu to dopřeje. Ale ze školky si někdy přitáhne ochucený mlíčko a to jí taky pije.
Ty jo, to mě děsíš, já myslela, že se dává UM max. do 3 let?! Malej byl taky na Nutrilonu, nejdřív HA, pak normoš a teď jsme zkusili přejít na Babylove (taky kvůli ceně) a zatím dobrý…
@1024 kluci byli taky závisláci a pak mi došla trpělivost a asi ve 30měs jsem jim začala Sunar ředit krav. mlékem, nejdřív tak plíživě, ale nakonec se dopracovali na čisté kravské ![]()
ale dalo mi to práce a stálo to nervů ![]()
Příspěvek upraven 27.09.13 v 22:06
Malej přestal pít UM těsně před nástupem do školky-pár dní po 3 roce.
To, co měl bylo označené snad do 6 let-Junior Bifidus od Nestlé. Neochucené.
Příspěvek upraven 27.09.13 v 22:06
Náš mladý má skoro tři roky a taky pije UM. Většinou ráno ke snídani a někdy i k večeří. Dělám mu ho do hrnku. Pije neochucený Sunar Nutradefence. Nic špatného na tom nevidím. Navíc to má jiste více vitamínu než mléko z krabice. S jogurty a jinými mléčnými výrobky nemá problém.
@janicce píše:
Náš mladý má skoro tři roky a taky pije UM. Většinou ráno ke snídani a někdy i k večeří. Dělám mu ho do hrnku. Pije neochucený Sunar Nutradefence. Nic špatného na tom nevidím. Navíc to má jiste více vitamínu než mléko z krabice. S jogurty a jinými mléčnými výrobky nemá problém.
jj, u nás to samé.
Taky jsem v tom problém neviděla, a nevidím.
Jogurty jedl normálně.
No já bych mu ho klidně taky nedala, ale pil jen ráno a když začal i večer, tak mu poskočila váha a doktorka to připisovala jemu, tak proto mu jej mám pořád dávat. Je váhově a růstově na spodní hranici křivky, chodíme po doktorwch a jeden je ze všeho uplně vyplašenej. Má špatnou štítnici, bere léky, dr. nám už půl roku hrozí růstovýma hormonama. Navíc si docela nedokážu představit, co jiného dát, když je v polospánku a chce mlíko. Jednou u našich nezbylo na večerní dávku, dala jsem obyč. kravské a byla scéna
.
Sunar vanilka jsem ještě nezkoušela, byla jsem ráda, že jsme tenkrát zakotvili na něčem co mu chutná.
Ahoj,
malá bude mít 2 roky a když se mi ve 13 měsích odstavila, tak jsem se ptala doktorky, jeslti dávát UM. Říkala, že když zajistím 3 bílkovinné dávky denně, tak to stačí - ráno jogurt, v poledne maso a večer mléčnou kaši. Mlíko mi taky nechce pít, ani kakao, ani jako caro i když to vidí u mě.
Ve 38 měsících se mi to na UM taky zdá už hodně dlouho.
Náš malý má taky 38 měsíců a Nutrilon pije furt. Dělám mu z něj ráno kakao. Vůbec bych si s tím nelámala hlavu, dávala mu ho dál a mléčnými výrobky bych ho zkusila ošidit třeba v omáčkách nebo ovocných koktejlech. Ono se to časem zlomí. Akorát bych byla opatrná na ten dudlík, aby neměl problémy s horním patrem a zoubky. V tomhle věku je hrnek samozřejmostí.
@momi33 Budu mu to dávat, dokud mu to bude chutnat. Navic si myslím, že to až takový ranec peněz nestojí. Máme tak cca krabici (600g) na mesíc.
A často ho mívaji v Rossmanovi v akci 1+1.
Jakou máte spotřebu Vy
?