Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, chtěla bych se Vás zkušenějších zeptat, jak se vám s tímto kočárkem jezdí. Jestli je poruchový nebo ne. A jak je prostorná boudička.Prostě celkově. Budu moc ráda za každou odpověď.Díky ![]()
Máte zkušenost s BéBé Confort High Trek?
Přidejte zkušenost s BéBé Confort High...ahoj, já mám teda jenom sporťák, ale snad aspoň trochu poradím..hluboká korba je dost malá, no i ten sporťák není obří, je to prostě dělané na prťavé Francouze ![]()
ke sporťáku
výhody- pěkně se s ním jezdí, nafukovací veeeeliká kola, výborně se vytáčí v malém prostoru, super nákupní košík, jednoduché skládání, brzda na madle, aretace předního kola na madle
nevýhody- není k němu originální nánožník, divná pláštěnka (ale to jde spíš o zvyk), blbě se nandavá takové to madlo pro dítě..
plus se nedají polohovat zvlášť nohy a záda, což jsem ale zase tuhle někde četla, že je to správně, já už si na to zvykla, takže to za nevýhodu nepovažuju, dokonce teď připoutávám jen kolem pasu a malá nevypadne ani za nic..
jezdím s ním cca půl roku a zatím porucha žádná a myslím, že jen tak ani nebude..
já jsem s tímto kočárkem spokojená.. ![]()
Díky moc. A jak je to prosim s tim polohováním. To jdou do lehu jenom záda a nohy né???? Takže má dítě při spaní nožky dolu????
není zač
nene, jde tam rovnoměrně celé tělo, takže když zvolíš polohu do sedu, tak nohy jsou automaticky dolů, když do lehu, tak je dítko rovnou v lehu, že nemusíš polohovat nadvakrát..jediný na co jsem zvědavá a co nemám vyzkoušený je, jak je to s boudičkou v zimě,, ale podle mě by to mělo být ok…kdybys ještě něco potřebovala vědět, tak napiš.. ![]()
Aha, takže jestli jsem to dobře pochopila tak vlastně dítě jak sedí, tak ho nakloníš do lehu.Takže sedí v leže. A potom jsem se tu někde dočetla , že je nestabilní a vysokej. Já mám 166, tak abych za nim nebyla jak prcek
![]()
no nevím, jak bych to nejlíp vysvětlila, zkrátka celej ten sedák se polohuje najednou, takže nemůžeš zvlášť nohy…co se týče stability, tak v pohodě, tím, že je tam ta aretace předního kola, třeba se blbě sjíždí z obrubníku, ale když zaaretuješ to přední kolo, tak to jde krásně..já nevím, nikdy jsem se stabilitou problém neměla, celkově jsou prostě tříkolky míň stabilní než čtyř, ale já jim dávám přednost, protože to co vytočím s tříkolkou bych se čtyř nevytočila ani omylem
jo a mám taky 166cm a kočár je tak akorát, naopak se mi líbí, že když nekdě např. sedíme nemám dítě u země ![]()
jo a k boudičce, vzadu není napevno, takže jak jsou po stranách ty síťovaný kapsy, tak se do nich nesmí dávat moc věcí, jelikož sepak bouda překlápí dozadu ![]()
Tak to jsem ráda, že to zase neni tak moc vysoko.Toho jsem se bála.Taky se mi líbí že jde boudička překlopit dopředu. Máme to u golfek a dost si na to potrpim.
tak uvidíš, jak se rozhodneš
já jsem s ním spokojená, samozřejmě není dokonalý, ale tak to asi žádný
já zas sháním levné, lehké, pohodlné golfky, co jdou do lehu, dost prostorné, s prostorným košíkem, s většími koly, no to je asi trochu utopie ![]()
Sušinka píše:
Aha, takže jestli jsem to dobře pochopila tak vlastně dítě jak sedí, tak ho nakloníš do lehu.Takže sedí v leže. A potom jsem se tu někde dočetla , že je nestabilní a vysokej. Já mám 166, tak abych za nim nebyla jak prcek![]()
![]()
nene, to by byla klasická houpačka, resp. naklápěcí sedačka. u tohodle je to jinak. je tam taková páčka a tou se to opravdu polohuje. na leh je to čistá placka - nohy a záda v jedno rovině. jak polohuješ páčkou, současně s tím, jak se zvedají záda, tak se sklápí nohy. takže v sedu jsou pak nohy automaticky dolů.
nevýhodou je, že malé děti sedívají s nohama do roviny, a tady to nejde. pak sedák ej poměrně mělký, a vysoko, takže vždy nutno poutat pásem.
nevím, jak terén, to jsem nezkoušela, ale musel by mít sakra dobré těžiště, aby v obou směrech byl stabilní při téhle výšce..
ještě spíš na menší dítě, mě se tam moje vejde jen tak tak v 9.5m..
(ale nosí vel HM 80kalhoty/86body
)
pánové v libfinu (dovozce) říkali, že největší starosti mají právě s BBC (hightrek a loola), pak mutsy, hlavně 3rider, UR, ale hlavně sedák (slídy) a pak Quinny buzz konstrukce. ale že fakt suverénně nejvíc práce mají s BBC ![]()
samozřejmě je to relativní, v takové společnosti
(dodávají Maxi cosi, QUinny, mutsy a bebeconfort, safety1st apod.)
sterezie píše:
já zas sháním levné, lehké, pohodlné golfky, co jdou do lehu, dost prostorné, s prostorným košíkem, s většími koly, no to je asi trochu utopie
to jo ![]()
ale záleží, co je to levné a lehké..
![]()
hodně si chválí inglesina trip. ale ten větší košík ![]()
Nataša píše:sterezie píše:to jo
já zas sháním levné, lehké, pohodlné golfky, co jdou do lehu, dost prostorné, s prostorným košíkem, s většími koly, no to je asi trochu utopie
ale záleží, co je to levné a lehké..![]()
hodně si chválí inglesina trip. ale ten větší košík
na ten jsem koukala, ale ten už není tak levný a ani na mimibazaru teď nebyl..právě levný kolem 2tis, lehký tak do 7kg, abych měla šanci ho uzvednout s dítětem ![]()
jinak k tomu BBC, já se stabilitou nemám problém ani v terénu, ale dost si na něj člověk musí zvyknout..jezdí se s ním úplně diametrálně odlišně než s Jané slalom, přitom jsou to obě trojkolky..je pravda, že Jané jsme měli jen korbu, takže u sporťáku je to třeba zas jinak..prostě za mě BBC jo, i když s mouchama, tak jsou to zrovna většinou věci, které pro mě nejsou na prvním místě, ale to si musí každý rozhodnout zvlášť ![]()
a ten sedák je mělký, to jo, ale už jsme si zvykli, teda hlavně Julie, nejvíc se to projeví v té třetí úplně sedící poloze a tu skoro vůbec nepoužíváme
a topp teda není žádný drobek, kolem 10kil, necelých 10měs.
jo a ještě jedna nevýhoda BBC a ta mě štve asi nejvíc- když je dítko v kočáře a už je to těžší dítko, tak blbě polohuje ![]()
Ach jo. tak teď mam fakt dilema. A nebo je ještě možnost, že se poohlédnu na mmb po nějakém janéčku. Třeba tohle http://www.mimibazar.cz/foto.php?… a nebo ještě je hezký tohle Quinny http://www.mimibazar.cz/foto.php?… ![]()