Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já běhám s Quinny speedi a dobrý.
Ale ještě mnohem raději dítko „odložím“ a jdu si zaběhat sama. ![]()
Přijde na to. Jestli to chceš jen na sport, žiješ v domě s garáží nebo širokými dveřmi, pak klidně pořiď rovnou ten pro dvě. Má těžiště nízko a jednostrannou zátěží ti zatáčet nebude. Ale autosedačku do něj nedáš, jen miminkovník a jedno dítko bude mít menší pohodlí, než ve vozíku pro jedno dítě (tam je širší sedák, logicky). Jestli žiješ jinak nebo chceš vozík i do města, pak je lepší ten pro jedno, ale bez odpružení. Když ho koupíš z druhé ruky, za dva roky ho prodáš za skoro stejné peníze a pro dvojky není Croozer o nic dražší, takže neproděláš.
PS: jestli dáš na vozík odpružení (což vřele doporučuju), pak je fuk, který pořídíš, protože rozšíří i jednomístný vozík.
@JIŘLINKA píše:
Holky moc dikyJeste bych se rada zeptala, myslite ze se da ten crooser pro dve deti využívat pro jedno? Když by jsme pak treba za dva roky poridili druhé ditko, jestli by nebylo lepší koupit rovnou ten pro dve deti, co myslite?
Asi bych spíš pořídila pro jedno a pak případně prodala a pořídila pro dvě. Zrovna dneska jsem ho vybalila. Pořizovali jsme ho hlavně na kolo. A už ten jednočecí mi přijde velký. Chtěla jsem ho rovnou ráno vyzkoušet na běh, ale nepovedlo se mi ho složit
Teda asi to nebude těžké, ale za asistence malé jsem to nějak nezvládla. ![]()
@zichisek @Háta_x Díky díky
Přiznám se že s těmi dveřmi a výtahem mě to nenapadlo…a jelikož bydlíme v bytovce ten dvoj bych sem teda asi ani nedostala
Kouknu ještě na rozměry a přeměřím, ale asi dám na vaše zkušenosti a začnu s tím pro jedno mimi ![]()
@Ada22 Tak až to zkompletuješ a vyzkoušíš napiš sem nějaké první pocity, to bych byla ráda ![]()
http://www.malvik.cz/…Ironman-2013 hm tak trošku předražený, ale jinak konečně, že to někdo začal dovážet. Jsem na ně na živo zvědavá. ![]()
Jinak s croozerem s odpružením jsem ještě běhat nevyrazila. Protože dostat to z bytu je děsná pakoška.
Tak na běhání jsem nakonec zakoupila ten Xlander X run, a nemůžu si absolutně stěžovat, běhá se mi s ním výborně, a malá v něm spí jak zabitá..takže vřele doporučuji, a díky za tip ![]()
zakladatelka
Ahoj doplňuji diskuzi o prima kočárek na běhání. Předem upozorňuji, že jsem jen sváteční běžec (-:
Vozík za kolo se k běhu ještě nedostal, protože jak již jsem psala dostat ho z bytu je celkem náročné.
Měla jsem x-run ten byl fajn. Pak jsem ho vyměnila za kočárek na 16" kolech. Který byl super na brusle, ale běhalo se s ním pěkně blbě. A teď jsem si nově jen tak na zkoušku pořídila jane powertrack s pevným předním kolem. Je to kočárek, který se již nevyrábí a jdou sehnat levně na bazarech. Já ten svůj mám za 700 kč i s fusakem. Mám už cca 13kg dítě. A kočárek se stále lehce tlačí a není problém s ním zatočit ač má pevné kolečko.
Má teda dva mínusy. Stříška příliš nekryje, ale to lze doladit lepší sluneční clonou a pak nemá polohování nožiček. Ǔhel pod kterým jsou nožičky opřené o konstrukci není moc pohodlný, ale to mám v plánu doladit nějakou podložkou.
výhody - lehce se ovládá.
nízká váha kočárku. Výrobce udával 8 kg. Jane někdy udávají jen váhu podvozku, ale přes 10kg to nebude. - široká sedačka a celkem dlouhá zádová opěrka. Bude asi stejná jako u novějšího Jane - překvapilo mi, že je stabilní. - košík není příliš velký, ale vejdou se tam obě brusle.
A tady ještě recenze která mi na něj nalákala ![]()
http://dj-team.pise.cz/…-nasemu.html
Ahoj holky,
chtěla bych obnovit tuto diskuzi, anebo najít jinou, kde se řeší kočárek a běhání. Máte-li tipy, sem s nima ![]()
@Ada22 V usa se prodává kolem 6 000 Kč. Cena tady je fakt přemrštěná ![]()
Každopádně, máte některá zkušenosti s tímto ironmaňáckým kočárkem? Já jsem z něj nadšená, měla jsem možnost několik týdnů v něm vozit synovce a je na běhání jako dělaný. Řeším ale jednu věc, nikde se totiž nepíše, zda je možné dát na něj korbičku? Všude na fotkách je vyobrazený jen jako kočárek (jakoby golfák), kde dítě sedí anebo s vajíčkem, které se do něj zacvakne.
Potřebovala bych tam i tu korbičku, nevíte jestli k němu jde dokoupit nebo jestli tam jde nacvaknout třeba korbička jiné značky?
Je to celkem zásadní, slyšela jsem, že se dlouhodobý spánek ve vajíčku nedoporučuje, proto řeším tu korbu…
@phoque našla jsem ted bob hrad carrycot, ale nevím, zda jde na ironmana.
My znovu skončili u x-runa. Powertrack se nám pak krapet rozbil a po x runu se mi stýskalo
.
@Ada22 nene, já měla na mysli Bob Ironman, tento: https://www.google.cz/search?…
Ten X-run vypadá hodně dobře a je Bobovi asi nejpodobnější. Jak se s ním běhá? Není moc těžký? A brzda je spolehlivá? Četla jsem, že u těch xlanderů někdy brzdy nefungují nebo prokluzují. A jak s rozložením? Dá se v pohodě rozložit do kufru auta? A je dost odpružený? Plánujeme i nějaké túry, tak aby to prcek vydržel ![]()
@phoque http://www.pramworld.co.uk/…rrycot-black#… jo jo myslela jsem tohle. To je na Boba.
Jinak x-run je můje oblíbenec, ale nemám porovnání s Bobem. Eli už jsou tři, tuhle jsem viděla na bazaru ironmana za trojku, tak to ve mě hodně cukalo, ale ono to ovládání kočárků s pevným kolem a takto velkým dítkem už je celkem na houby. Na Boba jsem vždy koukala, ale dovoz na slepo nevycházel příliš výhodně a pak nové tu prodávali za celkem dost a bazarové ještě nejsou. Tak třeba při druhém dítku, ale když se víc rozepíšeš o plusech a mínusech budu ráda ![]()
mínus u x-run je, že není odpružený, takže v terénu projede sice krásně, ale dítě krapet vyklepané. My do terénu měli klasikou čtyřkolku peg perego.
A pak to řešení té brzdy to už mohli vylepšit. Brzdit špalkem jak na staré ukrajině.
Ale možná se pochlapím a zkusím dát normální čelisťovou brzdu jako je na dětském kole. ![]()
Jinak super u x-run je to ovládání, ačkoliv kočárek s pevným předním kolem, tak i s 18 kg dítětem s ním lze snadno zatočit. Normálně si ho beru i do města, a na procházky do okolí, je tu celkem dost kopců a cesty jsou kolikrát šikmé a x-run hezky drží stopu. Měla jsem http://www.newegg.com/…Product.aspx?… a to jsem se musela pověsit na madlo, aby se vůbec někam hnul ![]()
Na bruslích jede lépe než většina kočárku a běh ok, ale už toho s kočárkem moc nenaběhám. Eli už je těžká, tak většinou běháme ve variantě ona kolo a já běh. TO je velká legrace. Není moc prostoru na ulejvání ![]()
Další plus i když se nezdá je celkem prostorný. V pohodě se v něm vyspí i metrové dítě. Na boudu jsem si našila kšil, ale nechápu, proč na něj jako na jedinný model nedávají tu boudu co lze roztáhnout.
Jinak zatím si ho plánuji nechat na druhé mimčo, ale spíš jako lehký kočár do města a pod autosedačku, do terénu máme odpruženou čtyřkolku, která mi přijde na miminko do terénu lepší.
Máme dodávku, takže skladnost a rozkládání nedokáži moc posoudit, ale zadní kola sundáš zmáčknutím knoflíku a zůstane ti placka, která mi přijde v porovnání s jinými kočárky spíš větší.
@Ada22 super, tak teď to bude dilema, který vybrat ![]()
Jasně, bob se tady nedá koupit za rozumnou cenu. Koukala jsem, že ty ceny v českých eshopech jsou pěkně nastřelené.
My bychom boba buď podědili (ale po 3 dětech už je pěkně jetý) anebo bychom si ho z usa dovezli (plánujeme tam zajet ještě před porodem).
Říkáš teda, že bob je lepší pro menší (lehčí) děti a x run i pro větší? No jde o to, co bereš jako „terén“, protože my máme za barákem takovou horší starou asfaltku s vymletýma dírama, takže pokud není xlander odpružený, tak bude „terén“ už i toto ![]()
Co se týče boba, tak jsme měli možnost vyzkoušet ho cca dva měsíce se dvěma dětma. Starší (dvouletý) se do něj vešel úplně v pohodě a ještě tam měl místo. A mladší (v tu dobu měla 4 týdny), tu jsme v něm vozili ve vajíčku. Je fajn, že v podstatě jedním cvakem uděláš z boba kočár pro novorozeně ve vajíčku (a nepotřebuješ k tomu žádné vložky nebo úchyty, jako u x runu). Celé ovládání boba bylo velmi jednoduché a intuitivní. Je hodně stabilní a odpružený (takže i v horším terénu jsme malou vůbec nevzbudili). Ruční brzda je hodně citlivá (což je ne vždy výhoda). Díky tomu můžeš s bobem i na inliny a nemusíš se bát ani vyšších rychlostí. Dítě je skvěle přikurtované díky všem popruhům, takže fakt nemá šanci vypadnout. Je pro dítě hodně pohodlný, má vyztužené místa, kde by se dítě mohlo případně narazit. Co se týče té nožní brzdy (na stabilizaci kočáru), tak ta byla perfektní. Když ji zabrzdíš, tak kočár prostě stojí a nehne se. Koukala jsem na to video s xrunem a tam jde vidět, že když pán kočár zabrzdil a pak do něj zďouchnul, tak se kočár o kus posunul.
Jinak má spousty vychytávek, takové, které by mě ani nenapadly, ale fakt je oceníš. Třeba úchyty na láhev s vodou, posunutelnou pěnu na rukojetích, různé stolečky pro dítě (i s takovýma integrovanýma mističkama), průhlednou stříšku…
Líbí se mi, že je složitelný v podstatě jedním pohybem. Uděláš z něj takovou placku, sundáš kola a máš takový malý balíček. Má taky hodně reflexních prvků, které se ani po 3 dětech nesmyly a neoloupaly (i když je pravda, že tam prší minimálně…). Spodní síťka pod kočárem je hodně veliká (v pohodě se tam vejdou dvoje inliny anebo dvoje náhradní body a suché oblečení pro dva lidi). Při běhu je kočár až překvapivě lehký (i s tou dvouletou) a stabilní, stopu drží luxusně a v zatáčkách pohoda, jednou rukou.
Snad jediná nevýhoda, na kterou jsem přišla byla, že se ta pěna na rukojeti začínala loupat (nicméně to je po třech dětech, při každém se intenzivně běhalo a je tam přes den 30-40 stupňů, takže to je asi rozežrané od potu). Taky je fajn, že se na něj dá dokoupit snad všechno (i když pravda, je třeba počítat s cenou za dovoz ze států, v evropě ty náhradní díly moc nejsou). U xrunu jsem koukala že jsou snad jen ty plastové vložky, které mění druh kočáru. To je asi tak všechno na co si vzpomínám, kdyby tě zajímalo něco konkrétního, tak se ptej ![]()
Nevím kde je vyrobený bob, ale u toho x runu mám trochu strach, je polský. Nenašla jsem na něj ani moc recenzí (na heurece je jen jedna), tak kdybys o něčem věděla, budu ráda za odkaz ![]()
Nás by teoreticky vyšel levněji ten bob (i s tou korbičkou). Akorát to cestování zpátky do čech by byl asi záhul. No času máme ještě dost, tak o tom budu ještě přemýšlet
Já bych tak potřebovala vyzkoušet si běžet s každým z těch kočárů
Není nějaká půjčovna kočárků? ![]()
MAnžel měl stejný názor. Ono záleží k čemu všemu ho chceš používat. Protože s dvojkovým croozerem se nevlezeš do výtahu ani na eskalátor nebo do dveří
Jednomístným croozerem projedu všude, takže máme zatím jednomístný(už dva roky) a až bude druhé, tak se tenhle asi prodá a pořídí se dvoumístný.