Běhání, atletika pro 10letého

8151
24.9.14 13:12

běhání, atletika

Mám hromadu dotazů, syn 10 let se zamiloval do běhání, na sporty je trochu nešikovné tele, takže všechny sporty které kdy zkoušel vzdal ale běh miluje. Běhá na pásu sám z vlastní vůle cca 5 km denně. Vůbec nevím jak se k tomu postavit, já osobně taky běh miluju, navíc syn má problémy s nadváhou a různými zdr. obtížemi takže to že se hýbe je fajn. Ale nevím jestli to jak běhá není moc. Koukala jsem že bych ho přihlásila někam na atletiku ale všude pro tento věk se trénují komplet všechny sporty, to on odmítá, máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1961
24.9.14 15:18

Nevím, odkud jsi, ale v blízkosti studentských měst bych se možná obrátila na studenty tělovýchovné fakulty (zkusit hodit inzerát do školy) - pro individuální hodiny a plán.
Jinak si nemyslím, že by to bylo moc, ono se to dětské tělo tak rychle asi neunaví a nezatíží (vždyť děti se prakticky nezastaví) - já běhala jako malá 12 km (protože jsem nechtěla jet na kole :mrgreen: ) a ani mi to nepřišlo :nevim: Dneska bych asi pošla 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
24.9.14 17:02

@anickadomnik já mám vlastní zkušenost. V 10ti letech jsem už 2 roky chodila na atletiku. Trenér měl z nějakého důvodu pocit, že mi půjde skok do výšky a běh (dlouhé tratě), takže jsem pořád jen běhala jako ďas a skákala. Tréninky i závody.
Myslím, že jestli to syna baví a nejde to proti jeho zdr. problémům, tak bych neviděla žádný problém.
Jak píše puntice, bylo by asi fajn, aby ho někdo zkušený vedl a mohl ho dál motivovat a zlepšovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
25.9.14 08:32

@puntice @Špageta holky díky, nakonec jsme se večer dohodly že ho necháme přes zimu běhat doma a když ho to nadšení do jara neopustí tak bysme sehnali nějakého odborníka. Zátěž necháme na něm, myslím že když ho nebudeme do něčeho tlačit, ale bud eběhat jen kolik sám uzná za vhodné tak to snad bude ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí