Třída pro mimořádně nadané žáky

lulinaaa
22.9.14 17:02

To existuje?? Já už ve školce četla a nikdo mě nikam nedal sáákra! :mrgreen: :cert:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1719
22.9.14 17:07

@lulinaaa a byl to problém, že jsi četla? Já mám ani né tříletou holku co umí celou abecedu a začíná slabikovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.9.14 17:10

@JayLee a ty tam dítko máš? já jen, že jsem neslyšela o ničemtakovém co by kde existovalo, na běžné škole určitě ne…pak je asi pár škol pro nadané děti, ale ty budou soukromé a drahé :)

my o něčem podobném uvažovali, jelikož náš kluk je nadaný..už ve školce četl a počítal..učitelky mu ze svého koupily sudoka, které už ve školce luštil v 5.obtížnosti…dodnes na něj rády vzpomínaj…ted´chodí do stejné školky mladší brácha :) - Jiřík má neskutečnej přehled a odmala se s ním bavim pomalu jak s dospělým - je to náš vědátor 8) je hodně napřed, zvlášt´v některých oblastech…ale nakonec jsme to vyřešili individuálním plánem v klasické škole (kde jim dnes vyhrává matematický olympiády) - je v 5.třídě a chce jít na gymnazium s tím, že se chce stát astrofyzikem (to ho neskutečně baví, tam má fakt přehled, že nestačim zírat, o prázdninách byl i na astronomickém táboře, kde na hvězdárně bádali v praxi)…i když jsme uvažovali o té soukromé pro nadané děti nakonec tam nešel…ona taková škola je od nás cca 75 km, což je problém ho tam denně vozit plus jsme nechtěli, aby si připadal, že je něco extra a byl moc vyčleněnej jen s těma vědcema :D…prostě, aby nebyl mimo klasickej kolektiv…no a my doufáme, že mu to nadšení pro obor vydrží přes pubertu 8)

Příspěvek upraven 22.09.14 v 17:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
22.9.14 17:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lulinaaa
22.9.14 17:18

Já jsem si dělala srandu :D
jinak ve třídě pro nadané se asi počítá s tím, že dítě už čte, tudíž umí i abecedu, že. Celkově asi počítají s tím, že nadané děti se učí trošku rychleji, možná mají i složitější úkoly na logiku a celkově jdou možná víc do hloubky učiva. Za nás se jen posouvalo o třídy výš, a to se mi nechtělo, protože jsem chtěla zůstat s kamarády. A ano @quatruska byl to pro mě problém, jelikož jsem se půlku roku pronudila s učivem které jsem už uměla, a nenaučila jsem se hned na začátku soustředit, a to mi zůstalo až do páté třídy. Potom na osmiletém jsem měla celkem problém pochytávat učivo, které „svištělo“ ;) (jestli chápeš, jak to myslím)

• Citovat
  • Upravit
1719
22.9.14 17:20

@lulinaaa toho se právě bojím co tam v té první třídě bude dělat. No řešit to budu až za 3 roky Takže zatím jsem klidná. o))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.9.14 17:23

@JayLee a kde to je…já co jsem to tehdy než šel mladej do první třídy sháněla, tak sem našla ty školy k nám nejblíž v Sokolově a ve Varech, ale i tak je to dost daleko…cca těch 80 km a to je fakt kus cesty a nereálný každej den tam jezdit s dítkem do školy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.9.14 17:24
@quatruska píše:
@lulinaaa toho se právě bojím co tam v té první třídě bude dělat. No řešit to budu až za 3 roky Takže zatím jsem klidná. o))

toho sem se taky bála…je fakt že škola nám vyšla vstříc a měl úžasnou třídní učitelku. vpodstatě měl v klasické škole individuální plán. takže když byl hotovej s tím co dělali všichni, dávala mu učitelka navíc složitější příklady a mohl si i luštit ty svoje oblíbený sudoka, když už nevěděla co mu dát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.9.14 17:33

@JayLee no u nás se to právě řešilo tím individuálním vzdělávacím plánem ve spolupráci s pedagog-psychologickou poradnou…přímo třída tu takto není…

ale jo věřím, že časem se to rozjede víc 8) bylo by to fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
22.9.14 17:41

@brumdinka Od toho astrofyzika bych ho asi trochu zrazovala. Manžel je astrofyzik. Fakt hodně chytrý, od mala se o to zajímal. Matematická třída, matematický gympl, bakalář, magistr, doktora si nedodělal ve fázi, kdy už měl vše hotové, chybělo jen obhájit disertačku. Je to krásný ale strašně nepraktický obor, peníze do toho moc nejdou. V podstatě ve chvíli, kdy jsme přemýšleli o budoucnosti, tak s tím sekl. Živí se něčím úplně jiným… A bohužel, co vím, tak od nich z fakulty tak dopadne většina lidí. Někteří si ten titul dodělají, ale stejně se tím neživí. Je tam pár stálých a víc lidí se prostě neuživí. Dá se vycestovat, ale ani ve světě to není o tolik lepší, vyšší platy, ale počet lidí je všude omezen. Fyzika super, ale ne ta astro, směřujte ho k něčemu praktičtějšímu, využitelnějšímu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
22.9.14 17:46

Pro nadané děti je vhodný individuální plán při běžné třídě. Pro mimořádně nadané děti je vhodnější speciální třída - nebudou si připadat jako něco extra, protože jejich spolužáci na tom prostě budou podobně. Má to i další výhodu - nestane se z něj hnusný grázlík, co se neumí učit - Hodně nezvladatelných velmi chytrých dětí (hlasvně kluci) na to dojelo - jsou takové, protože je škola neskutečně nudí, učitelky po nich chtějí směšně snadné úkoly, spolužáci jsou „hloupí“… Takže pokud to psycholog doporučí, dala bych do třídy pro nadané děti. Pokud ne, nebýt naštvaný - prostě dítě, kterému se hodně věnuju, je ve výhodě a zpočátku napřed. Ale nemusí být nutně mimořádně nadané, prostě je JEN moc šikovné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
22.9.14 17:50

@JayLee S psycholožkou děti dělají dětské IQ testy zaměřené na logiku, představivost, schopnost se soustředit, vyjádřit myšlenky.. typu Co nepatří do obrázku a proč, Co udělal chlapeček na obrázku špatně a co se stane? Jak může chybu napravit? Tento obrázek nemůže být pravdivý, proč? Čtenářské a počtářské schopnosti vůbec nejsou zkoumány a testovány u dětí, které se chystají do 1. třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
22.9.14 17:52
@skalacka píše:
@JayLee S psycholožkou děti dělají dětské IQ testy zaměřené na logiku, představivost, schopnost se soustředit, vyjádřit myšlenky.. typu Co nepatří do obrázku a proč, Co udělal chlapeček na obrázku špatně a co se stane? Jak může chybu napravit? Tento obrázek nemůže být pravdivý, proč? Čtenářské a počtářské schopnosti vůbec nejsou zkoumány a testovány u dětí, které se chystají do 1. třídy.

Přesně tak. Nadání se nedá naučit :) - buď je, nebo není. Jestli ho pak člověk využije, to je až druhá věc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.9.14 18:18

@sovička díky moc za osobní zkušenost…ale zrazovat ho od ničeho nebudeme 8)…já jsme ráda, že na rozdíl ode mě ví, co chce dělat a co ho baví už od malička…to já to hodně dlouho nevěděla až jsem nakonec vystudovala ekonomii, kde mám Bc. a po té, co jsem si vyzkoušela x-možných zaměstnání se mi povedlo, že jsem před druhou mateřskou učila matematiku a informatiku na gymplu a konečně jsem se našla…fakt mě učit pubert´áky baví a ráda jsem vstávala do práce i když to kvůli dojíždění bylo ve 4 ráno :)…jen mi udělali trochu čáru přes rozpočet s novým zákonem o pedagogických pracovnících…tak doplňuju vzdělání…

p. s. a co já vím, třeba bude pracovat v CERNU :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
22.9.14 18:35

U nás třeba na základce co máme tady poblíž mají model, že z každé třídy vyberou 6 dětí které jsou na daný předmět šikovný a jde jim lépe než ostatním a ty pak spojí a probírají toho víc a víc do hloubky. Zbytek třídy je o 6 dětí menší a učitlka má trochu větší prostor se jim věnovat. to mi přijde jako fajn model, ale je to určitě spíš pro šikovnější děti než vyloženě všeobecně nadané děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí